Tener Extra Dry reprezinta o combinatie neobisnuita de struguri extrem de parfumati de Sauvignon Blanc si Chardonnay, putin folositi in productia de vinuri spumante.
Acest vin este remarcabil datorita aromelor sale intens deosebite. Cu o textura moale si rotunda, aceasta selectie este cu adevarat versatila: de la momentul aperitivului, trecand prin feluri principale cu fructe de mare si pana la carnea alba,
Tener Extra Dry se potriveste perfect in orice situatie.
Prezentand o culoare galben-pai stralucitoare, cu o spuma bogata si un perlage fin si persistent.
Acest vin este alegerea ideala pentru momentele de aperitiv si se potriveste de minune cu preparatele cu peste, crustacee si carne alba.
Cu arome clasice de petale de trandafir soiul ne delectează și cu note de grapefruit, mere aurii și flori de vară. A fost vinificat în mai multe stiluri pe parcursul anilor dar a rămas un vin iubit de localninci.
Culoarea acestui vin este galben pai, intens. Nasul este tipic, floral, flori de tei, flori de câmp, mere galbene, nectarie coapte.Vinul este sec, cu arome bine evidențiabile de fructe coapte, precum mere golden, piersici, nectarine, grapefruit, dar și o nuanță de fân uscat, totul foarte bine echilibrat de alcool si aciditate.
Strugurii au fost culeşi şi selectaţi manual, fermentarea alcoolică a mustului a avut loc în tancuri de inox cu inoculare de drojdii selecţionate după o macerare la rece de 48 de ore. După fermentare vinul a fost maturat în butoaie noi de stejar, timp de 6 săptămâni. Aromele subtile din butoi, cum ar fi cele de vanilie și caramel, conferă vinului un gust mai rotund și mai complex.
Gustul curat și proaspăt al acestui vin, se potrivește bine cu fructe de mare precum crabii, creveții sau peștele alb, este excelent cu carne albă, cum ar fi puiul sau curcanul , sau este alegerea perfectă pentru salate. De asemenea, puteți prepara salate de legume proaspete, salate cu frunze verzi sau chiar salate Caprese, unde mozzarella proaspătă, roșiile și busuiocul se potrivesc bine cu vinul.
Culoare galben pai, buchet intens, picant cu note florale. Proaspătă, minerală și cu un gust plin și savuros.
Soi de struguri : Negroamaro
Tip: alb / sec
Alcool: 12%
Cantitate: 750 ml
Zona de producție : Salento. Soluri foarte roșii, bogate în oxizi de fier, situate pe rocă calcaroasă.
Vinificare: Presare blândă a strugurilor la temperaturi foarte scăzute. Separarea imediată a pielii de lichid. Limpezire statică pre-fermentativă; fermentatie alcoolica la 11°C; învechire ulterioară pe drojdie timp de 2-3 luni.
Asocieri : Excelent cu aperitive, supe de pește, brânzeturi tinere și primele feluri cu sosuri delicate.
Temperatura de serviciu : 12°C
Premii: 95 de puncte conform lui Luca Maroni, autorul ghidului „Best Italian Wines”
Vin produs din vite de 40 ani,plantate in 1983,in regiunea Dobrogea. Productie limitata la 4 tone/hectar,macerare pe pielita timp de 3 zile si fermentatie la temperatura scazuta. Rezultat enigmatic,cu arome florale care amintesc de trandafirul din Damasc,completand siropul de piersici si condimentele orientale precum cardamomul pe un fundal parfumat cu miere.
Vinul este demisec cu 7,8 g/l zahar rezidual,care impreuna cu 14,5% vol.alc. contribuie la finetea texturii,in perfecta armonie cu aciditatea echilibrata si taninurile granulate care structureaza gustul in partea posterioara a palatului fara nicio austeritate. Carnos, intens si persistent, cu senzatii de fructe, flori si condimente.
Se produce din soiul de struguri Muscat cultivaţi in regiunea de Sud a Republicii Moldova, centrul vitivinicol Comrat. Posedă un gust moale si armonios.
Vinurile dulci sunt produse din struguri atent selectati cu un continut de zahar de cel putin 220g/ dm3, ceea ce permite cresterea tariei vinului si ofera calitatii gustului si calitatii organoleptice caracterul special.
Delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent.
Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională – a doua fermentație are loc în sticlă.
Soi: 100% Chardonnay
Vinificare: Blanc de Blancs
Culoare: galben-pai strălucitor
Miros: încântător, cu note de grapefruit și insinuări de mere și flori albe
Gust: delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent
Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu preparate din pește, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi
Vin alb desert. Acest vin dulce natural face parte din grupul Qualitätswein mit Prädikat ( clasificare germană de vinuri de calitate , de asemenea, numit ca ” vinurile de gheață ” ) . Acest vin extraordinar e preparat după o tehnologie specială din struguri albi inghetati pe vița de vie , la temperatura de -6 … -10С.
Vinul e echilibrat în mod ideal și surprinde cu arome bogate de fructe exotice si miere pe cerul gurii , cu multe nuanțe bogate.
Bine răcit, vinul se poate servi ca un desert bun. Cantitatea acestor vinuri nobile este limitată, deoarece producere lor nu este posibilă in fiecare an.
Strugurii folosiți la producerea acestui vin au fost crescuți și recoltați la mica gospodărie a familiei Terzi, podgoria, de doar 1,7 hectare, aflându-se în apropiere de satul Gaidar, Ceadâr-Lunga, în inima Bugeacului.
Note organoleptice:
Am încercat, de fapt, sa creăm un vin din stuguri autohtoni, care să nu fie “prins in mainstream-ul” de Fetească Regală în stil superparfum și prognoza de viață de un an.
Excluderea completa a macerării pe pielită și a oricăror tratări enzimatice, cât și folosirea levurilor neutre aromatic la fermentare, ne-au permis să obținem un vin cu profil aromatic de soi foarte subtil și elegant. Pară galbenă în combinație cu nuanțe de flori de soc și salcâm, alaturi de o prospețime vibrantă și gust structurat. O altă viziune de vinificare a autohtonului Fetească Regală, cu accent pe textura gustului, corp și perspectivă bună de evoluție în urmatorii 3-4 ani in sticlă.
Vinificarea:
Culesul: 100% recoltă manuală selectivă, în lădițe de 10 kg.
Fermentarea:
Strugurii inițial au fost prerăciți până la 0゜C și încărcați în presă direct, fără desciorchinare, pentru o presare mult mai delicată și minimizarea intervenției la etapa de obținere a mustului. Fermentat în vase din inox, la temperaturi coborâte de 12 – 13゜C cu mix de levuri indigene și selective.
Maturarea:
90% din vin, în vas din inox, 6 luni în contact cu sedimentul
de drojdie fin, cu batonnage și monitorizare grijulie a evoluției,
pentru ai reda textură cremoasă și plinețe a gustului.10% din vin maturat 5 luni în butoi de stejar francez de a doua turnare și cu fermentarea malo-lactică petrecută.
Acest vin petiant este produs dintr-o plantatie de vita de vie cu o varsta de peste 60 ani ce a fost adusa din nou la viata. Faptul ca am recuperat plantatiane face mandri si am dorit sa va delectam cu un vin petiant,fermentat in sticla,o poveste despre timp,despre teritoriul de unde provine si despre prietenia dintre noi si natura.
Vin alb sec, produs din struguri de origine autohtonă VIORICA, recoltați din zona centrală a Moldovei. Un vin cu o culoare elegantă galben-pai cu reflexii aurii, nas foarte bogat, parfumat, se găsesc arome de busuioc, lemon grass, citrice.
Gustul este proaspăt și echilibrat iar post-gustul ușor acid, persistent și proaspăt.
Recomandăm asocierea acestui vin cu fructe de mare, pește copt sau pe grill cât și cu salate mediteraneene.
Un vin cu expresie vibrantă, inedită şi exotică pentru zona Dobrogei, datorită prezenței soiului Semillon alături de “clasicul” Chardonnay. Culoarea sa galben strălucitor, cu reflexii verzui, anticipează avalanşa aromatică pe care vinul o oferă direct şi precis. Îşi creionează structura olfactivă complexă cu senzaţii de citrice coapte dulci, de flori de portocale, de miere şi mere verzi, pe care le completează cu ajutorul unor tonuri bine trasate de ceară, vanilie, condimente exotice şi piatră încinsă. Gustul suculent şi precis are o evoluţie progresivă, de la atacul plin şi rotund, susţinut de o aciditate tonică şi bine integrată de grapefruit, până în postgustul proaspăt, lung şi intens, floral-fructat, pigmentat de tonuri subtile de condimente dulci, vanilie şi migdale. Un alb cu un foarte bun potențial de evoluție.