Un vin spumant elegant și complex, care se află într-o constantă evoluţie, datorită contactului permanent cu drojdiile. Pe palat, bulele delicate și crocante sunt în echilibru armonios, conferindu-i o textură uimitoare și interesantă.
Struguri recoltaţi mai devreme decât anii de recoltă anteriori, pentru a păstra niveluri suficiente de aciditate şi prospeţime. Vin spumant amplu, plin de arome de nectarină, pâine caldă, popcorn cu unt şi ulei de portocală. Fineţe şi cremozitate în spuma tactilă, notă de cremă de lapte, cu finisaj lung şi crocant.
Fermentația în recipiente din oțel inoxidabil timp de 15 zile
Învechire pe drojdii până la tirajare
Perioada de refermentare și învechire în sticlă 72 de luni
Asociere culinara: mâncăruri pe bază de legume sau pește, fructe de mare, brânză.
Un cupaj nobil de culoare galben pai cu reflexii verzui, note fine de floare de tei și iasomie imbogățite cu nuante pe piersici albe.Gustul plin si complex lasă pe palat un finiș prelung și elegant.
Culoare translucidă galben pal strălucitoare. Un vin vibrant, fragrant, parfum de citrice în tandem cu arome de piersici albe. Gust proaspăt, mineral cu un final lung și elegant.
Vinul te cucereste prin aromele seducatoare de citrice: grapefruit,pomelo,mandarina si portocala,dar si de gutuie bine coapta.Gustul complex este insotit de o vigoare delicata si memorabila
Strugurii au fost colectati manual de pe plantatiile proprii din zona vitivinicola cu IGP Valul lui Traian.Fermentarea s-a petrecut pe bostina timp de 40 zile.
Vinul te cucereste prin aromele explozive de petale de soiuri aromate de trandafir,transferandu-te intr-o lume romantica de poveste.
Textura catifelata in gust iti creeaza o experienta de neuitat.
Strugurii au fost colectati manual de pe plantatiile proprii din zona vitivinicola cu IGP Valul lui Traian.Fermentarea s-a petrecut pe bostina timp de 25 zile.
Acest vin are o culoare galben pai intensă și strălucitoare.
Olfactiv, aromele amintesc de fructe proaspete cu iz de mere, piersici și pere, cu nuanțe florale plăcute de salcâm, pe note minerale. Vin corpolent, cu un gust cald și moale, bine echilibrat de note proaspăt-sărate.
Un cupaj limpede si stralucitor, cu o culoare galben-lamaie. Aroma proaspata de citrice, mere verzi, piersici, licii si flori de muscat. Gustativ, regasim aceleasi arome ca si olfactiv. Un vin proaspat, frumos echilibrat de aciditatea crocanta si un postgust lung si placut.
Dintre soiurile albe romanesti traditionale, Feteasca Alba da rezultate bune combinata cu lemnul de stejar de calitate.
Casa de vinuri Stefanesti ne propune in gama sa de top, Reserve, un exemplar foarte reusit, cu un corp peste medie, in ciuda nivelului de alcool moderat, cu aciditate buna si o savoare de invidiat.
Elementele sunt in armonie, aspectul este impunator. Geu de gasit ceva la acelasi nivel.
DOC – CMD Stefanesti Arges
Alcool: 13%
Tip: alb / sec
Soi: Feteasca Alba
Cantitate : 750 ml
Producator: Crama Marcea / Casa de Vinuri Stefanesti
Stilul deosebit al acestui Riesling este influențat de
vecinătatea lacului Fautor, creat în 2005, pe o suprafață de 4 ha.
Vinul a fost produs din struguri culeși manual în luna noiembrie de pe podgoria proprie din satul Romanovca, plaiul Tigheci, sud-vestul Republicii Moldova.
Vinul Riesling a fost maturat timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar francez, destinate maturării vinurilor albe.
În culoare este galben pai, cu arome de ceai verde, iasomie, flori de salcâm, piersici, portocale și miere. Gustul de o eleganță aristocratică are nuanțe suave de citrice și un postgust plăcut și memorabil.
Servire: la 8˚C, cu preparate care au arome proaspete, ușor acide sau citrice și cu bucate mai ușoare, care nu domină gustul vinului, ci îi completează subtilitatea și complexitatea aromelor: Fructe de mare și pește, brânzeturi ușoare, salate verzi.
Feteasca Albă de Silagiu are o culoare galben-verzuie și un miros inconfundabil de flori de nalbă. La prima degustare a acestui vin vei simți aroma predominantă a caiselor, apoi în gustul lung vei remarca note de citrice.
Un vin perfect de savurat alături de preparate din carne de pasăre, salate sau preparate din pește slab.