Produs din struguri aleși de Merlot, recoltați și sortați manual de pe propriile podgorii, amplasate în sud-estul Moldovei. Acest vin este unul deosebit prin exclusivitatea sa, fiind unicul vin în alb din soiul Merlot produs în Moldova.
De o culoare galben-pai deschisa, acest vin are un buchet deosebit, proaspat, bine conturat. In aroma predomina nuante de fragi, maces, coacaza rosie.. Gustul este racoritor, plin, echilibrat, cu durata lunga in postgust.
Se potriveste a fi servit cu cascavaluri, salate si fructe, branzeturi.
Viorica este un soi autohton, obținut prin selecție. Are o culoare galben pai, un buchet coplex și bine conturat. În aromă predomină nunațe de busuioc și salcâm. Gustul este plin și echilibrat, cu durată lungă în postgust.
Se potriveste a fi servit cu salate, carne alba, peste si branzeturi.
Temperatura recomandata pentru servire: 6 – 8 grade Celsius.
Produs din struguri aleși, de calitate, recoltați și sortați manual de pe podgoriile proprii amplasate în regiunea de sud-vest a Moldovei. Vinul are o culoare galben-pai cu nuanțe verzui. Aroma este specifică soiului bine pronunațată, cu nuanțe de coacăză roșie și fructe exotice. Gustul plin, echilibrat, răcoritor.
Se potriveste a fi servit cu produse din carne alba, peste, fructe de mare.
Temperatura recomandata pentru servire: 5 – 8 grade Celsius.
Trei soiuri nobile s-au infratit pentru a produce acest spumant clasic,obtinut prin metoda traditionala de fermentare a vinurilor in sticla timp de 12 luni. Aroma este fina cu nuante de miere si flori de iasomie. Gustul plin,echilibrat ,racoritor. Se serveste ca aperitiv sau se asociaza perfect cu fructe, peste si branzeturi .
Se serveste la temperaturi de 5-7C
Cupaj: Riesling de Rhin, Chardonnay, Feteasca Alba
Usor prietenos, proaspat si efervescent, acest Prosecco are o culoare galben – pai, stralucitoare cu reflexii verzui. Aromatic, dezvolta senzatii exuberante si intense de pere si lamai coapte, de mere verzi si de piersici albe, cu tente secundare de flori de portocal si flori de camp. Gustul sau suculent combina interesant prospetimea aciditatii citrice cu perlajul elegant si sustinut si senzatiile dulcege de fructe galbene coapte si de coaja de portocala. Un vin foarte”relaxat” si relaxant cu un postgust lung si fructat,ce vibreaza in senzatii fructat – citrice, cu tonuri secundare de migdale.
Soi: Glera
Tip: prosecco alb / extra dry
Alcool: 11,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Cantina di Castelnuovo del Garda pentru Crama Rasova
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Un vin dedicat celor care deja adoră Chardonnay-ul ușor baricat și sunt în căutarea unui exemplar elegant și echilibrat, cu arome de citrice, ierburi și fructe de livadă. Un vin rotund, dar plin de prospețime.
MIROS: Vinul făcut 100% din Sauvignon Blanc recoltat din via proprie, dezvăluie arome placute de citrice și note de flori de soc. Aromele sunt simple și directe care cuceresc de la prima înghițitură.
GUST: Gustativ este un vin sec, cu un atac de aciditate bună ce invigoreaza palatul stimulând apetitul. În gust apar aceleași fructe cu tonuri de citrice și cu o ușoară amareala tonică în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru deschiderea mesei. Poate fi servit înainte de cină cu cocktailuri de creveți, salată Caesar, calmari bine prăjiți, avocado, dar merge foarte bine și cu bucatele orientale (mâncare chinezească, mâncarea indiană, sushi, stridiile, salatele de crabi).
Strugurii folosiți la producerea acestui vin au fost crescuți și recoltați la mica gospodărie a familiei Iurco, podgoria, de doar 1 hectar, aflându-se în apropiere de satul Talmaza, Stefan Vodā,
în renumita microzonā viti-vinicolā Purcari.
Note organoleptice:
Stilul nostru de Chardonnay, de fapt, este despre a arăta puterea și autenticitatea regiunii de unde vine. Vinul se deschide printr-un complex generos de arome, unde se disting notele florale, piersici coapte, fructe exotice și nuci coapte la cuptor.
Gustul bogat cu o textură delicată și cremoasă, nuanțe de miere, unt, totul într-un echilibru perfect cu aciditatea fină, care duce spre un postgust lung și mătăsos.
Acest vin concentrat și puternic poate fi savurat îndată procurat, dar cu siguranță are un potențial enorm de evoluție interesantă la o ulterioara maturare în sticlă.
Descopera Z.indi – un vin zburdalnic si autentic, creat cu mandrie vinificand Zghihara de Husi cu drojdii INDIgene.
Vibrand cu spiritul liber acest vin te poarta pe carari umede si te invaluie cu aroma proaspata a pietrei curate. Cu o aciditate efervescenta si un caracter salbatic, Z.indi te insoteste in orice moment al zilei, fiind alegerea perfecta pentru preparate din peste si branzeturi maturate.
Podgoria din zona Dobrogei este mangaiata de mult soare, nicaieri ca in alta parte. Dulceata acumultata in strugurii culesi tarziu se poate savura in acest vin minunat.
Recomandare gastronomică: Se recomanda la deserturi si branzeturi cu mucegai.
Podgoria din zona Dobrogei este mangaiata de mult soare, nicaieri ca in alta parte. Dulceata acumultata in strugurii culesi tarziu se poate savura in acest vin minunat.
Recomandare gastronomică: Se recomanda la deserturi si branzeturi cu mucegai.
Chardonnay barrique – preferatul Conului, soiul poate atinge culmi nebanuite prin fermentare si maturare la butoi de stejar(barrique). Se distinge prin arome intense, elegante, de lemn, vanilie, fagure de miere, prin delicatete, rotunjime si armonie.
Culoarea sa galben pai cu reflexe aurii stralucitoare il provoaca pe Conu ‘la mai mult de un pahar.
Se consuma alaturi de carne alba, fructe de mare, legume la gratar.