Creat din struguri de calitate înaltă, colectați cu grijă manual toamna târziu până la primele înghețuri, acest vin deosebit are arome fine de piersici, coajă de lămâie și verbină. Gustul nobil este amplificat de nuanțe fine florale, ce lasă pe palat un finiș plăcut și memorabil.
Soi: Rhein Riesling
Alcool: 12 %
Tip: alb / demidulce
Zahăr 27g/dm³.
Cantitate: 500 ml
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Creat din struguri de calitate înaltă, colectați manual cu grijă la temperaturi joase, chiar după primele înghețuri, acest vin nobil are arome intense de petale de trandafir, flori de tei și miere de albine, susținute în gust de o senzație subtilă de dulceață. Pe final, gustul senzațional lasă pe palat un finiș plăcut de coajă fină de portocală.
Soi: Traminer & Muscat Ottonel
Alcool: 12,5 %
Cantitate: 375 ml
Tip: alb / dulce
Zahăr 125g/dm³.
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Vinul Illustro are o culoare aurie și cucerește prin aroma senzuală de flori de salcâm, pepene galben, pară bine coaptă și vanilie.Gustul plin, armonios cu note de miere de albine și tanine nobile. Maturat 6 luni în barrique din stejar francez.
IGP Valul lui Traian
Soi: Chardonnay & Sauvignon Blanc & Rhein Riesling
Alcool: 13,2 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat este bine structurat, complex, fructuos.
IGP Valul lui Traian
Soi: Feteasca Regala
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Rădăcinile acestui soi străvechi pot fi identificate în regiunea noastră de peste 2000 de ani. Cu toate acestea, până în 2003 Crâmpoșia a fost considerat doar un alt soi simplu de struguri țărănești fără potențial real de a deveni un vin nobil. În timpul lungii sale istorii s-a adaptat perfect la condițiile climatice continentale, dure, din zona Drăgășaniului.
Recolta actuală, 2021, evidențiază încă o dată marele potențial al acestui soi, în special în combinație cu vii mature și producție limitată. Deși un an mai degrabă provocator și cu siguranță și datorită unor oameni experimentați, care s-au dedicat viilor pe tot parcursul anului, a fost posibil să culegem struguri perfect sănătoși cu un echilibru superb între aciditate, zahăr și coacere sănătoasă. După 24 ore de macerere pe coajă la rece, fermentație în cisterne de inox fără drojdii selecționate și 6 luni pe drojdii, rezultatul este un vin cu un caracter distinct și o expresie nealterată a terroir-ului din care face parte. Deși este acum foarte expresiv, mai mult timp de maturare în sticlă va aduce beneficii celor care au răbdare. Pentru cei care nu mai pot aștepta sau sunt prea curioși, recomandăm aerarea vinului sau dublă decantare pentru cel puțîn o ora, în frigider, înainte de consum (acceași recomandare ca și anul trecut, potențial de învechire 10 ani + )
Recomandări de asociere: Savurați acest vin lângă o porție de fructe de mare picante, sushi sau sahimi, pate rece sau lângă o tartă de fructe
Primul brand premium al Cramei Histria, Ammos Alb este un vin special vinificat din soiuri semiaromate de Sauvignon Blanc si Riesling. De la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice.
Sortiment struguri: Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Mancaruri recomandate: preparate din peste marin, carne de curcan sau pui. De asemenea, poate fi servit alaturi de preparate mediteraneene, branzeturi sau salate.
Temperatura de servire: 8°-10°C
Vinul este fermentat cu drojdie din flora spontana, fiind o incercare reusita de a evidentia caracteristicile deosebite ale terroir-ului dobrogean. Solul calcaros al podgoriei ii aduce o nota distincta de eleganta si mineralitate care se imbina perfect cu aromele fructelor – in special lime si agrise. Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo.
Mancaruri recomandate: Preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara, deserturi clasice frantuzesti.
Prosecco Extra Dry „Jeio” este un vin spumant aromat și fructat de la Valdobbiadene, produs după metoda Charmat, ideal pentru a fi asociat cu aperitive și gustări dulci și salate. Miroase a fructe, flori sălbatice și ierburi aromate delicate. Gustul este viu, plăcut, expresiv și revigorant.
Soi: Glera 85%, Chardonnay, Pinot Bianco, Verdiso 15%
Metoda: Charmat
Alcool:11,5%
Tip: Alb / Extra Dry
Cantitate: 750 ml
Regiune: Valdobbiadene
Producator: Bisol Desiderio & Figli
Tara: Italia
Vin amplu,discret,cu aer traditional, incanta prin culoarea galben pai si textura catifelata.
Gustul placut bine conturat, plin de finete, rezultat din imbinarea soiurilor de vin albe, Chardonnay si Feteasca Alba, aminteste de marul romanesc de vara, savuros si racoritor.
Se asorteaza mancarurilor dulci, deserturilor si fructelor.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Cesius
Vinul provine de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Soi vechi cu traditie in podgoria Minis, ce a fost reabilitat in ultimii ani.
Vinul reflecta caracterele de ”terroir”al zonei.Un vin elegant cu o aciditate fina, aroma si gust specific obtinut dintr-o recolta tarzie.
Se recomanda a fi consumat alaturi de fripturi de rata sau de curcan la o temperatura de 10 – 12 grade Celsius.
Un cupaj elegant, corpolent, cu arome exotice si aciditate moderata, bine integrata. Culoarea galben verzuie indica un vin tanar, cu arome de flori de soc si mere verzi.
Asociere culinara : Potrivit cu peste, carne alba (pui, curcan, gaina), fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, melci, calamari, sepii, caracatite), branzeturi.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Celsius.
DOC – CMD Stefanesti Arges
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Sauvignon Blanc & Feteasca Regala
Tip: alb / sec
Producator: Casa de Vinuri Stefanesti
Chardonnay barrique – preferatul Conului, soiul poate atinge culmi nebanuite prin fermentare si maturare la butoi de stejar(barrique). Se distinge prin arome intense, elegante, de lemn, vanilie, fagure de miere, prin delicatete, rotunjime si armonie.
Culoarea sa galben pai cu reflexe aurii stralucitoare il provoaca pe Conu ‘la mai mult de un pahar.
Se consuma alaturi de carne alba, fructe de mare, legume la gratar.
IG Colinele Dobrogei
Alcool: 14 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Chardonnay
Tip: alb / sec
Temperatura de servire: 8 – 10 grade Celsius
Producator: Crama Viisoara