Aspect: O Fetească Regală de o culoare galben-verzui.
Miros: Arome proaspete din zona floral-vegetal. Arome discrete de flori albe, de pere verzi.
Gust: Un vin sec, bine echilibrat, cu aciditate naturală bună. Corpolența este medie plus. Gustul este fructat cu o bună mineralitate. Ușor de băut.
Asociere Culinara: Poate fi asociat foarte bine cu carne de pui, de rață, cu fructe de mare, la platouri cu aperitive. Vinul merge foarte bine cu somon în crustă.
Expresie a unui terroir extraordinar, a unor vii cu totul speciale şi a unor struguri ce concentrează în boabele lor arome intense, Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Bianco Limited Edition este întruchiparea fabuloasă a 10 ani de recoltă excepţionali, fiind un vin definitoriu pentru excelenţa cramei italiene. Arta împletirii mai multor vintage-uri într-un singur vin nu este nici pe departe un lucru uşor, de la selecţia strugurilor Pecorino în funcţie de aromele, caracterul, profunzimea şi echilibrul pe care le etalează şi până la învechirea parţială în barrique-uri franţuzeşti ce se întinde pe 12 luni şi are ca rezultat conturarea unei armonii aromatice de invidiat şi definirea complexităţii vinului.
Este imposibil să nu rămâneţi impresionaţi de aromele etalate de Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Bianco Limited Edition, care savurat la temperatura optimă de 8 – 10 grade Celsius promite să livreze o experienţă a degustării inegalabilă.
Serviţi-l cu aperitive, risotto, peşte sau brânzeturi cremoase, pentru a vă bucura simţurile pe deplin.
Notele degustării:
Miros: Buchet delicat, floral, care dezvăluie nuanţe citrice şi parfum fin de salvie.
Gust: Arome ample de fructe tropicale, complimentate cu accente minerale şi o aciditate splendidă, care devine şi mai vibrantă spre final.
Vivacitatea acestui Sauvignon Blanc este echilibrată de notele subtile și elegante de miere, oferite de învechirea în butoaie de lemn de salcâm (acacia) de 225 de litri, timp de 6 luni. Procedeul de batonaj pe drojdie fină conferă vinului o onctuozitate delicată și un post gust susținut.
Ne mândrim cu acest Aligoté complex, obținut din strugurii celor mai bune plantații, cu arome încântătoare de flori, citrice, vanilie, migdale și o mineralitate expresivă. După macerația la rece și fermentația în tancuri de inox, a urmat batonajul pe drojdie fină și maturarea în butoaie de stejar franțuzesc de 225 litri încă 6 luni. Este un vin cu un foarte bun potențial de învechire.
Vizual: aspect limpede si o frumoasă culoare galben pai.
Olfactiv: un vin complex si intrigant, prezentand atat note citrice si de mere verzi, dar și de flori albe.
Gustativ: reflecta nasul, fiind plin de vioiciune si prospetime, dar in acelasi timp echilibrat. Regasim un mix de citrice, completat de caise albe și note minerale.
Postgustul este fin dar intens, cu note de pomelo bine copt.
Cupajul alb 2023 de la 1000 de Chipuri este un vin care poate fi servit ca atare sau poate insoti preparate cu fructe de mare, din peste sau diferite salate.
Este un vin intens și proaspăt, dominat iniţial de arome de flori de soc, care se deschide către parfumuri citrice, cu urme de lemn , vanilie şi flori de salcâm. Gustativ, este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrată de corpul bine definit. Savuros, cu un post-gust lung cu atingeri de fructe exotice susținute de notele ușor și elegant baricate.
Asocieri culinare: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din pește gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de brânzeturi și fructe.
Galben auriu, cu inflexiuni verzui, limpiditate foarte bună. Arome
fructate (piersică, grapefruit rosu), florale (salcâm,soc), ierboase (fan și caprifoi). Rotund, vioi, echilibrat, aciditate și un impact gustativ de
prospețime.
Recomandari culinare: Brânzeturi proaspete; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre;pește de râu (păstrăv, știucă); Deserturi cu fructe (piersici, caise)
Corvus – i.u.s.r. FA/FR/TR, este un vin alb, sec, obtinut prin asamblatea a trei soiuri de struguri albi in urmatoarele proportii, Feteasca alba 60%, Feteasca regala 20% si Tamaioasa Româneasca 20%. Strugurii au fost recoltati la maturitatea ideala astfel incat sa exprime cat mai bine prospetimea si aroma specifica soiurilor dar si sa sustina o aciditate placuta care confera vinului fragranta si senzatii crispy, toate acestea imbracate intr-o nuanta pal verzuie caracteristica vnurilor albe proaspete.
Vinificatia primara s-a facut separat pentru fiecare soi in parte, fermentatia alcoolica s-a desfasurat la temperaturi joase in jurul valorii de 14°C urmata de o perioada de mentinere a vinurilor pe drojdiile fine, asamblarea vinurilor s-a facut in urma studierii parametrilor de compozitie si caracteristicilor organoleptice astfel incat varianta finala sa fie in echibru perfect si sa exprime cel mai bine teritoriul de unde provin strugurii dar si conceptia oenologului
Vinul alb Demeter – i.u.s.o. FR/FA/SB este un vin obtinut din struguri de Feteasca regala & Feteasca alba & Sauvignon blanc, (50%-30%-20%), strugurii au fost recoltati si vinificati impreuna.
Dupa desciorchinare si zdrobire usoara boabele au fost presate la presiuni joase, astfel obtinandu-se un randament initial de maxim 40%.
Mustul obtinut a fost transferat in cisterna de inox unde a fermentat la o temperatura de circa 15°C timp de 20 zile, dupa aceasta perioada vinul impreuna cu drojdiile fine a fost transferat in butoaie de stajar deja folosite doi ani, pentru o perioada de 2 luni, in acest fel vinul s-a innobilat cu arome complexe fructate combinate cu nuante de flori de salcam si un gust placut, usor sarat.
Vinul poate fi consumat cu placere atat tanar sau dupa o perioada de maturare la sticla.
EZOTERIK PRIMO este atât de complex încât nu e ușor să poți comunica exact ceea ce toate simțurile tale îți transmit. De aici vin misterul și caracterul sau aparte. Ezoterik îți va povesti o istorie unica… Începem cu buchetul extraordinar de complex în care nuanțele clare de vanilie și lemn de stejar ușor ars se suprapun peste aromele intense de fructe confiate (caise, smochine sau mandarine) scoase în evidență de flori de lămâi, șofran ori lemn dulce. Prima emoție gustativă este de acoperire completă a « palatului » cu o impresie de catifelare urmată de senzația unui vin cu adevărat somptuos. Este un vin relativ greu dar cu adevărat elegant ce își menține un echilibru perfect între dulceață și prospețime. O ușoară urmă de amăreală contribuie la complexitatea vinului și la senzația finală de vin complet, misterios, legendar, a cărui poveste o poți spune iarăși și iarasi…
Culoare : Galben-pai strălucitor
Miros: Note dulci de miere, flori de soc și fructe tropicale
Gust: Somptuos, catifelat, consistent
Asocieri : Preparatele dulci, prin acordul dulce-dulce, dar și la preparate pe bază de carne și brânzeturi, pe bază unui dezacord: dulce-sărat