ARAMIC Muscat Ottonel demisec este un vin cu o culoare galben aurie, strălucitoare, și arome amețitoare de floare de busuioc și faguri de miere. Gustul este proaspăt și echilibrat, completat cu note intense de dulceata de portocale. Postgustul , amplu și revigorant, este dominat de fructe tropicale.
Recomandăm asocierea cu deserturi pe bază de fructe.
DOP / DOC – CMD Banat Silagiu
Producator : Crama Aramic
Origine : Silagiu
Regiune : Banat
Tara : Romania
Soi struguri : Muscat Ottonel
Categorie : Vin alb
Palier de gust : Demisec
Alcool : 13,6 %
Continut : 0.75 L
Cu o culoare in care nuantele verzui au fost inlocuite cu galbenul pal datorat contactului cu lemnul de stejar, Aramic Chardonnay isi dezvaluie initial aromele de toast si pepene galben pentru ca dupa aerare sa apara usoare tente de unt, vanilie si cuisoare.
In gust apar si note de caise confiate si piersici albe, finalul lung si extrem de complex, indemnandu-te sa-l asociezi cu preparate din somon, butterfish, fructe de mare paste si salate.
Mirosul profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutuisunt specifice soiului de Fetească Regală iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de fructe exotice, aciditatea distinsă şipostgustul mediu de migdale se potriveşte cu trăsătura demiseacă a vinului petiant.
Strugurii s-au recoltat manual la maturitate deplină. Acest vin efervescent s-a obţinut prin saturare cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, adică după metoda Asti. Vinul efervescent astfel produs și maturat în rezervoare sub presiune se îmbuteliază deasemenea sub presiune. Prin această metodă de vinificare se poate obține vinuri cu o perlație ușoară (între 1 – 2,5 bar presiune) foarte aromate, cu un rest de zahăr plăcut și conținut de alcool redus.
Temperatura de servire: 6-8 °C
Asocieri gastronomice: Preparate picante, sushi, salate, brânză proaspătă.
Medalii: Silver Medal RoWine Awards 2016, Bronze Medal WineUp Official Selection 2016
Vin petiant demisec obținut fără adăugare de bioxid de carbon
Si acest soi de struguri, Tamaioasa Romanesca, este o dovada pentru peste doua mii de ani de istorie a viticulturii la Dragasani: descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, Tamaioasa a ajuns la Dragasani probabil cu tarani greci si romani in timpul imperiului roman. Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, pastrand o aciditate proaspata.
Vinificat in sec, Tamaioasa Romanesca se ofera ca aperitiv sau cu salate, dar si cu specialitati condimentate din bucatariile Asiei.
Un Riesling Italian este o adevarata incantare in momentele active ale zilei sau in serile toride de vara. Un vin cu personalitate, corpolent si echilibrat, cu un parfum fin de lamaie, flori de portocal,nuci, migdale si usoare arome florale.
Gustativ, acest vin te va fascina cu arome de mere coapte in cuptor, stafide, scortisoara si citrice picante, care se potrivesc cu pui, mancaruri asiatice picante, sushi, peste sau ravioli cu spanac.
Vinurile din gama Anca Maria au fost facute dupa asemanarea vinificatoarei Anca Maria Vladoi, tinere, sprintene, imbuteliate intr-o sticla cu forma delicata, feminina.
Culoarea vinului este galben-verzuie, caracteristica unui vin tanar.
Mirosul este proaspat, vegetal cu note de soc si ardei gras.
Gustul, cu impresionante arome citrice, surprinde prin mineralitatea ridicata specifica zonei in care este cultivata via.
Bine racit, se recomanda consumul impreuna cu mancaruri pe baza de peste, fructe de mare sau preparate din pasare cu sosuri sofisticate,dar fara mirodenii intens aromate.
Pentru a fi apreciat pa adevarata valoare, temperatura optima de servire este de 9 – 12 grade Celsius
Culoare : Alb
Tip : Sec
Tara : Romania
Regiune : Murfatlar
Soi struguri : Sauvignon Blanc
Volum : 750 ml
Grade alcoolice : 12,5 %
Produs specific podgoriei Dragasani, acest soi dezvaluie un buchet aromatic surpinzator de scortisoara, muscat, trandafiri si fructe exotice, intarit de un rest de zahar, bine echilibrat de o aciditate care ii confera prospetime. Este insotitorul ideal al pate-ului de ficat sau din vanat, fie al deserturilor cremoase sau dulci.
Soi Romanesc: Tamaioasa Romaneasca
Tip: alb / dulce
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei – RO
Vin alb sec, cu o culoare galben verzuie, miros caracteristic soiului din care este produs, intens şi persistent.
O combinaţie de nuanțe de măr, soc și coajă de lămâie, apoi se simt caise și citrice.
Postgustul este lung, vioi si tonifiant in nuante de grapefruit.
Se recomanda asocierea cu branzeturi proaspete sau preparate din peste, fructe de mare sau pui.
Producator : Crama Aramic
Origine : Silagiu
Regiune : Banat
Tara: Romania
Soi de struguri : Sauvignon Blanc
Categorie : Vin alb
Palier de gust : Sec
Alcool : 13,9%
Continut : 0.75 L
Acest soi de struguri este descendent al soiurilor de Feteasca Neagra si Feteasca Alba, dar si ruda cu soiul aromat de Grasa. Caracterul acestui vin este unic: in gura se simt taninii fini din pielita strugurilor, intr-o densitate rara pentru un soi alb, ceea ce confera vinului – pe langa buchetul lui elegant si complex – o structura deasa si plina in gura.
Astfel vinul se potriveste ca insotitor de crustacee sau peste mai bogat, dar si la carne de pasare sau de miel la gratar.
Numele acestui soi – Cramposie – indica radacini pre-romane, de cand aceasta regiune dintre Carpati si Dunare era populata de Daci. De atunci, in curs de doua milenii, soiul de Cramposie s-a adaptat perfect la conditiile pedoclimatice ale regiunii Dragasani, fapt dovedit de calitatea constanta a vinurilor vinificate din acest soi. Astfel vinul de Cramposie a devenit blazonul regiunii Dragasani, dar si blazonul domeniului Stirbey.
asociere culinara | Fructuozitate fina in nas si in gura, sprijinita de aciditate vioaie si mineralitate fina. Un vin tanar, ideal pentru peste fin si sparanghel.
Spumant Brut, obtinut din Pinot Noir si Chardonnay prin metoda Charmat ( vinificare blanc de noir cu a doua fermentatie, timp de 60 zile in autoclava). Rafinat si intens, surprinde prin verticalitate, structura complexa si echilibrata, cu note discrete de piersica si caisa.
Asocieri: preparate pe baza de peste sau fructe de mare, mic dejun.
Culoare : Alb
Tara: Romania
Regiune : Recas
Cupaj : Pinot Noir + Chardonnay
Volum: 750 ml
Grade alcoolice: 11.5%
Zaharuri reziduale spumante: Brut
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei
Aromele intense de flori de soc și salvie se întrepătrund armonios cu notele erbacee. Vinul este sec cu o corpolență medie, echilibrat şi mineral, cu un post-gust persistent ce readuce în prim plan caracterul floral.