Arome complexe de flori de salcâm, cu ușoare nuanțe de lemn de stejar, ce completează gustul amplu, elegant, potențat de componenta baricată a vinului. Aciditatea este una nu prea ridicată, medie, dovada că strugurii au fost recoltați la maturitatea deplină. Tușele finale sunt asemeni unor unduiri untoase care îmbracă într-un mod plăcut bolta palatină.
Bine răcit (8-10*C), alături de carne de porc, vită și mâncăruri picante.
Gust: Vioi, proaspăt și fructat, cu nuanțe ușoare de măcriș și cu un postgust mineral.
Nas: Arome plăcute, dar discrete, de mere verzi, lime și agrișe.
Culoare: Galben-pai.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 10 ˚C alături de carne albă de pasăre, de preferĭnță potârniche sau pește.
Definirea stilului pentru vinurile NATIV de Averești este rezultatul unei munci minuțioase, al selecției precise a microterroir-ului si parcelelor, si la variate si moderne tehnici de vinificație.
Acest vin de colecție a fost creat din struguri ajunsi la maturitate deplina, dupa acumularea în mod natural a unui conținut generos de zahăr. Strugurii au fost sortați manual, apoi au urmat calea către obținerea mustului prin presare usoara, licoarea fiind lăsată să fermenteze pe pielițe timp de 24 de ore.
Legenda spune ca acesta era soiul preferat de catre zeitati, fiind folosit si ca moneda de schimb.
Tămâioasa Românească, servită în paharul potrivit, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe Dealul Tiganului.
Note de degustare:
Cu o culoare galben verzui cu ușoare reflexii aurii, este un vin extraxtiv având arome florale intense de salcâm, miere de tei, flori de soc și fructul pasiunii.
Acest vin corpulent cu aciditate proaspata, cu gust deosebit, fructuos și floral ne ofera o tusa discreta de grapefruit și un final foarte lung și bogat în același timp.
Direct si prietenos, un vin amical, bun pentru orice ocazie.
Recomandari Culinare:
Este partenerul ideal pentru preparate precum doradă la cuptor sau chifteluțe de pui sau de curcan în sos de smântână. Se potrivește foarte bine cu fructele de mare, branzeturile rafinate usor sarate, cu mâncare asiatică sau paste cu sos alb.
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 12°C.
Feteasca Regală de la Domeniile Mitroi este un vin sec, neted și structurat optim. Oferind o culoare galben pai cu reflexe aurii, acest vin este corpolent dar plăcut moale pe palat. Aromele de citrice ușoare și florile delicate sunt completate de indicii de mere verzi și pere, ce se încheie cu un final încântător de lung.
Rieslingul este prezentul și viitorul Domeniului Mitroi: este echilibrat, complex, structurat și persistent. O mare interpretare a potențialului dintr-o viță simbolică a teritoriului dobrogean, exprimată într-un vin alb perfect pentru fiecare ocazie.
Vin revigorant de tip “frizzante” având la bază soiuri albe aromate și renumitul soi alb al podgoriei, Mustoasa de Măderat. Un vin proaspăt cu note de fructe albe și flori de măr accentuate de efervescența fină a vinului. Bioxidul de carbon foarte fin adăugat și aciditatea scot în evidență fructuozitatea și prospețimea acestui vin frizzante, perfect pentru orice moment al zilei.
Soi: Tămâioasă Românească, Muscat Ottonel, Traminer, Mustoasă de Măderat
Deși se apropie de aniversarea unui secol de când a fost descoperită și omologată, Feteasca Regală nu este încă pe deplin cunoscută. S-a crezut multă vreme că părinții săi sunt Feteasca Albă și Grasă, însă studii recente au infirmat această ipoteză. La Segarcea, am crescut acești struguri pe o suprafață de 3 hectare, timp de 15 ani, până când am descoperit întregul potențial al soiului. Mustul a fost extras la presiuni mici și limpezit natural, la rece. După o fermentare lungă, la temperatură controlată, a urmat maturarea pe drojdii fine, timp de minim 3 luni, cu batonnage periodic. A rezultat un vin elegant și expresiv, cu note de piersică și turtă dulce.
După maturare în tanc, pe drojdii fine, Pinot Gris-ul a căpătat accente untoase pe care cunoscătorii le aşteaptă mai degrabă de la un Chardonnay. Aceste accente, însă, aduc echilibrul necesar unui vin sprinten, dominat de fructe şi accente citrice. Gustativ, se poate descoperi aceeaşi îmbinare între aromele untoase, de brioşă caldă, şi cele de fructe albe şi citrice, ansamblul încheindu-se cu un postgust lung, viu şi reconfortant.
Temperatura recomandată de servire: 11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.
Clasica și tradiționala Fetească Regală românească contopită cu sălbaticul Sauvignon Blanc francez, ambele îmbogățite cu o ușoară notă de Muscat Ottonel. O adevărată fuziune de arome și culturi, toate într-o singură sticlă.
Bucură-te de savoarea sa complexă, împreună cu o masă ușoară cu carne albă, fructe de mare sau legume.
DOP / DOC – CMD
Soi: Feteasca Regala , Sauvignon Blanc si Muscat Ottonel
Un vin cu o personalitate aparte, elegant in care regasim din plin caracterul tipic de Chardonnay, imbracat de nuantele onctuoase intense de vanilie date de barrique. Se distinge gustativ prin arome sustinute de miere si alune cu un corp plin, armonios.
Fermentat si maturat 8 luni in barrique la prima utilizare.
Distinctii: Medalia de Aur IWCB 2019
Vin amplu,discret,cu aer traditional, incanta prin culoarea galben pai si textura catifelata.
Gustul placut bine conturat, plin de finete, rezultat din imbinarea soiurilor de vin albe, Chardonnay si Feteasca Alba, aminteste de marul romanesc de vara, savuros si racoritor.
Se asorteaza mancarurilor dulci, deserturilor si fructelor.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Cesius
De culoare galben pai proaspăt și luminos, este un vin produs din struguri ecologici, cu un nas plăcut fructat și floral, cu note de pere, citrice coapte și caprifoi, suculent pe palat, destul de corpolent datorită restului de zăhăr, perfect echilibrat de aciditatea specifică zonei.
Cu o structură fermă și un final persistent ne îmbie să mai degustăm un pahar.
Este un însoțitor perfect pentru tocănițele de legume, mâncăruri asiatice picante și condimentate, clătite cu gem sau brânză.
Conținut de alcool: 11,5%
Tip: alb / demidulce
Cupaj: Chardonnay si Sauvignon Blanc
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire recomandată: 10 grade Celsius
Producator: Crama Nachbil
Regiune viticola: Satu Mare
Tara: Romania