Bouvet L’Excellence Cremant de Loire Brut Blanc este un vin spumant de culoare galben – auriu cu reflexii de chihlimbar, obtinut prin metoda traditionala de fermentare in sticla.
Buchetul floral, cu arome delicioase de pere, mere coapte, pomello si piersici cu tuse fine de lanolina promite o experienta de neuitat.
Perlajul fin si persistent, impreuna cu aciditatea suculenta si energica, confera vinului o textura cremoasa fina si gust de musse, amplificand notele de mere si pomello.
Finalul armonios, fructat si lung, pune accent pe mineralitatea specifica zonei.
Asocieri culinare: excelent ca aperitiv, in timpul mesei dar si dupa masa.
Pe dealurile abrupte din Valdobbiadene, cultivarea viței de vie nu este surprinzător definită drept „Viticultura eroică”. Trebuie să te confrunți cu pante, numite „Rive” în dialectul local, uneori mai mari de 50%. Desigur, aici toate operațiunile legate de îngrijirea viței de vie și de recoltare sunt efectuate exclusiv manual.
Drusian Rive di Santo Stefano provine din struguri puri Glera, cultivați și recoltați manual în podgoria Santo Stefano, un cătun înalt de deal din municipiul Valdobbiadene.
Aici vița de vie are între 30 și 50 de ani. Datorită moștenirii lor genetice și a poziției privilegiate în care cresc, aceste plante produc ciorchini generoși de struguri aurii cu o aromă intensă, care se manifestă printr-o gamă largă de arome și arome în pahar.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Prosecco „COÈR” produs de crama Drusian este produs cu struguri 100% Glera cultivați în zona Prosecco DOC Treviso pe un sol argilo-calcaros. În urma recoltării manuale din primele zece zile ale lunii septembrie, vinificarea are loc în alb, cu presare moale; vinul spumant se face in autoclava dupa metoda Charmat.
Caracteristicile acestui Prosecco:
La examenul organoleptic acest vin spumant brut are o culoare galben pai cu reflexe verzui si un perlaj fin. Parfumul se deschide cu o gamă de note fructate în care ies în evidență în special note de măr și pere. La gust este armonios, proaspăt și uscat.
Asocieri recomandate la degustarea acestui vin spumant brut:
Se serveste in pahar flute la o temperatura de 6-8°C. Este un vin foarte armonios si proaspat, tot din acest motiv este recomandat sa il gustati la aperitiv sau sa insotiti mese pe baza de peste.
Un Sauvignon Blanc cu caracter dobrogean, ne încântă încă de la prima vedere prin culoarea sa strălucitoare. Complex și mineral, reușește să îmbine armonios nuanța lui tonică cu aromele vegetale și influența stejarului. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
“Eu cred ca vinul trebuie sa fie expresia propriului terroir: soarele, vantul, ploaia, pamantul, oamenii, dar si istorie, cultura si povestea unui popor. Asa s-a nascut Primordial, Sauvignon Blanc. In sticla aceasta este, de fapt, o lume fascinanta, cu o traditie de mii de ani, din vestita zona a Dobrogei.“ – Philippe Cambie.
Asociere culinară: sushi de ton cu avocado, somon la grătar sau brânză de capră.
Chardonnay-ul Primordial 2021 – soi franțuzesc cu o expresie pur dobrogeană, având o culoare galben intens strălucitor, este parțial maturat, are arome de vanilie și crème brûlée, completate de mineralitatea tipică soiului. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
Asociere culinară: Creveți la grătar cu sos de caise, homar, risotto și brânzeturi precum Brillat-Savarin sau Camembert.
Alb de Silagi este vinul alb fanion al Cramei Aramic, reflectând poate cel mai elocvent potentialul zonei Banat Silagiu. Vinul Alb de Silagi este obtinut din cupajarea soiurilor de Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba.
Vinul rezultat este unul complex, având fructuozitate, prospetime si mineralitate. Alb de Silagi trebuie racit la 12 grade pe toata perioada degustarii, fiind recomandat sa însoTeasca preparate pe baza de carne alba sau fructe de mare.
DOC – CMD Banat Silagiu
Cupaj: Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba
Provenind din regiunea Pozzolengo – Brescia, Lugana, vinul Bulgarini Fior Di Lago, este obţinut din soiurile Sauvignon Blanc și Trebbiano, struguri care sunt presați și trec printr-un proces de fermentație la temperatură controlată, în butoaie din oțel.
Acesta este un vin tanar integrandu-se perfect pentru mesele in familie cu aperitive, rissoto, sau preparate din fructe de mare. Solurile fertile din zona dezvoltă soiuri de struguri cu caracteristici specifice, oferind oportunitatea ideală de a fructifica la maximum aromele locului.
Culoare: Culoare galben pai cu nuanțe luminoase, auriu.
Miros: persistent si fin cu note de citrice, salvie si flori albe.
Gust: arome florale, de citrice si salvie.
Final: Neted, armonic, proaspat, de lunga durata, tânăr și imediat de băut.
Din recolta din 2020, Desiderio nostru uscat devine un Rive di Guia, o schimbare care este altoită în tradiție, o decizie luată pentru a celebra și mai bine caracteristicile unice ale teritoriului care ne găzduiește.
Producem acest Valdobbiadene DOCG din 1998: a fost o alegere făcută pentru a sărbători primii 30 de ani de activitate ai companiei, iar la momentul respectiv am decis să-l dedicăm tatălui lui Angelo, Desiderio.
Cu câteva zile înainte de recoltare, Angelo și Desiderio au trecut în revistă toate podgoriile și au decis ce struguri vor fi destinați cuvée-ului acestui Valdobbiadene DOCG. Pe parcursul recoltei 2020, această lucrare a fost realizată în podgoriile cătunului Guia, ducând munca de selecție la un nou nivel și făcând acest vin, dacă este posibil, și mai special. Prin urmare, strugurii provin toți din podgoriile din cătunul în care se află pivnița noastră.
Zahărul rezidual este de aproximativ 20 de grame pe litru, astfel încât să-i dea o notă mai moale și mai delicată. Este un vin spumant catifelat, dulce și echilibrat, care permite tuturor celor cu gust să știe ce ne oferă Rive di Guia.
Strugurii pentru acest vin provin din podgoriile din San Benedetto di Lugana – podgorii care sunt cele mai potrivite datorită conținutului ridicat de argilă albă.
Culoare galben pai intens, cu nuanțe verzi. Note exotice, fructe confiate și citrice, mineralitate fină și elegantă. Cald si profund pe nas. Finete expresivă, textură bogată și persistentă în gust.
Asocieri culinare: Se asociază cel mai bine cu farfurii pe bază de pește, supă, paste sau orez, carne albă.
De culoare galben deschis cu reflex aurii, acest vin exprima note de floare de viță de vie și păducel. Olfactiv aroma se regăsește în gura cu note de citrice și o atingere de unt.