Vinurile Cielo e Terra sunt realizate de o echipa profesionista, formata din agronomi si oenologi cu experienta interrnationala in domeniul viticol. In plus, acestia au studiat foarte mult zona podgoriilor de vita de vie Cielo e Terra, situate pe dealurile Berici, in regiunea Veneto, Italia.
Un vin alb, organic, intr-o frumoasa culoare de galben auriu, 3 Passo Bianco dezvaluie mai intai note olfactive de fructe tropicale. Pe palat, isi pastreaza prospetimea conturata de aromele fructate, ceea ce ii ofera si mai multa eleganta si delicatete.
Degustati acest vin la 8-10 grade Celsius, alaturi de branzeturi maturate sau feluri principale, cu legume sau carne alba.
Crama Bauer continuă să uimească cu fiecare expresie creată, sfidând normele convenționale pentru a realiza vinuri cu caratere unice. Este și cazul lui Bauer S.V.S., realizat din soiul de struguri Sauvignonasse. Pentru această licoare s-au folosit struguri atent selecționați și recoltați manual dintr-o parcelă cu viță de vie cu o vârstă peste 40 de ani, ce concentrează în seva sa caracteristicile unice ale terroir-ului. Iar Bauer S.V.S. este cu atât mai special cu cât parcela respectivă oferă o producție redusă. Strugurii sunt presați, apoi licoarea obținută este trasă în butoaie de stejar unde are loc fermentația fără adaos de drojdii. Licoarea rămâne în butoaiele de stejar timp de 14 luni, dar depunerile sunt amestecate din când în când, prin procesul numit battonage, pentru a rotunji expresivitatea vinului. Rezultatul este un vin extrem de corpolent, cu un caracter cremos ce dezvăluie note condimentate și de pământ. Aciditatea rotunjită a acestui vin alb sec pune foarte bine în evidență gustul preparatelor pe bază de fructe de mare sau carne albă de pui.
Miros: Notele sunt corpolente și calde, dezvăluind condimente fierbinți și tonuri subtile de portocală
Gust: Aroma este elegantă, cu tușe cremoase de tanin și o aciditate corpolentă, toate subliniate de accente subtile de stejar
Crama Bauer, deși o cramă modernă, folosește metode tradiționale de extragere a mustului din struguri pentru a conserva toate aromele terroir-ului. Este și cazul vinului spumant alb Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut. Realizat integral din soiul de struguri Fetească Regală, vinul spumant conține struguri dintr-o viță de vie veche de peste 40 de ani, ceea ce înseamnă că a concentrat în fructele sale toate caracteristicile unice ale zonei Drăgășani. Boabele de struguri sunt culese manual, apoi presate cu tot cu ciorchine pentru a extrage toată aroma pură într-un must declarație pentru terroir-ul ce-l reprezintă. Mustul este ținut timp de 2 zile în butoaie de inox, pentru ca apoi să i se adauge drojdii pline pentru complexitate și profunzime și să fie mutat în butoaie de stejar. Al doilea proces de fermentație are loc în sticlă, expresia fiind păstrată în cramă în condiții optime pentru învechire. Rezultatul este excepțional, un vin spumant cu o mineralitate fină, care aprinde toate simțurile.
Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut este un vin spumant într-o colecție limitată, de doar 1500 de sticle.
Miros: Notele dezvăluie flori sălbatice de câmp și tonuri subtile de trandafir
Gust: Arome predominant fructate, cu o aciditate perfect echilibrată
Culoare: Galben pai
Soi: Feteasca Regala
Vie veche: 45 ani
Tip: spumant / extra brut / metoda traditionala
Maturare:8 luni fermentare si maturare in budane de stejar de 1000 litri si 63 luni a doua fermentatie si maturare in sticla.
Note de degustare: Soiul din care izvora nectarul zeilor antichității, Tămâioasa Românească a găsit la Cotnari terroirul în care atinge perfecțiunea. Aici, în vechea podgorie domnească, acest strugure dă un vin extractiv, cu o adevărată explozie de arome de struguri bine pârguiți, de busuioc uscat, de fagure de miere. Gustul urmează aceeași bogăție de expresii, cu note de pere busuioace, de miere de salcâm, de ananas și de pepene galben, cu o tușă discretă de grapefruit pe final, urmată de un postgust mediu. Sergiu Nedelea – sommelier
Recomandari culinare: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
Vechi soi românesc, tradițional în podgoria Cotnari, Francusa Albă era sursa vinurilor domnești, fine și pline de eleganță. Are parfum floral însoțit şi gust fructat, cu nuanţe citrice la final.
Unul din vinurile de referință ale acestui producator, acest spumant proaspăt, dar cremos, sec, se deschide cu mirosuri atrăgătoare de mere, fructe exotice și piersic alb care se duc la palatul mătăsos alături de coaja de citrice confiate. Aciditatea crocantă luminează aromele bogate și creează un finisaj răcoritor.
Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Ea transformă obișnuitul într-un fel de poveste. Realitatea este simplificată și îmbogățită cu o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.
Chiar și numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul jucăuș al sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Gama reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.
Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Ea transformă obișnuitul într-un fel de poveste. Realitatea este simplificată și îmbogățită cu o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.
Chiar și numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul jucăuș al sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Gama reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.