Rusalcă Albă, un vin alb complet care îmbină fructuozitatea şi personalitatea Chardonnay-ului cu fineţea şi aroma Sauvignon-ului, la care se adaugă onctuozitatea şi vioiciunea Riesling-ului, aşezate pe o structură bine echilibrată de Pinot Gris. Este un vin vioi, proaspăt şi armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină parfumul fin de flori de primăvară cu mineralitatea specifică zonei.
Asociere gastronomica: Scrumbie la gratar
IG Dealurile Olteniei
Soi: Chardonnay ,Sauvignon Blanc ,Pinot Gris si Riesling
Grandios, sensibil, elegant, Ana Sauvignon Blanc încântă printr-o surprinzătoare și echilibrată diversitate aromatică. Un vin limpede, expresiv, plin de strălucire, obținut din struguri selecționați cu deosebită grijă, recoltați manual de pe parcele cu expoziție sudică. Cu aromă pronunțată de fructe de soc, corp delicat, însuflețit de o aciditate ridicată, Ana Sauvignon Blanc îmbină armonios note de caisă, piersică, lămâie, grapefruit și codiță de roșie.
DOC – CMD Jidvei
Soi: Sauvignon Blanc
Tip: alb / sec
Alcool: 13.5%
Notă degustare:
Aspect, culoare: strălucitor, galben-pai verzui.
Miros: fructul pasiunii, piersică, citrice, frunză de roșie.
Gust: caisă, piersică, soc, fructul pasiunii, lămâie și grapefruit; elegant, persistent, perfect echilibrat, completat de o mineralitate plăcută evidențiată prin diversitatea aromelor.
Cuvée Maxence 2022 este un simbol al noilor începuturi. De câte ori îl bei, el îți amintește că nici o situație nu este de netrecut și că, în unele cazuri, te poți surprinde chiar și după 29 de ani. Răbdarea și pasiunea care ne-au însoțit în crearea sa este mai mult decât procesul de realizare a unui vin, este o sărbătoare.
Pornind de la strugurii supra-copți recoltați manual din viile noastre din zona Cherba, Cuvée Maxence 2022 a fost fermentat timp de 3 săptămâni în condiții de temperatură controlată la 16 – 17°C și sub supravegherea permanentă a enologului nostru, Aurel Rotărescu.
Mirosul său fructat, de pere de vară, piersici albe cu note de flori de salcâm, miere și cremene ne duce cu simțurile în lunile de vară când visezi la o ploaie răcoroasă care îți mobilizează toate simțurile. Obținut din Riesling de Rin, celebrul soi de struguri care stă la originea celor mai renumite vinuri albe germane și alsaciene, ne surprinde cu prospețimea unor arome echilibrate, cu o aciditate plăcută. Dă-i timp pentru a deveni cea mai bună variantă a sa. Pentru noi, potențialul de învechire de minim 15 ani se numără diferit. Fiecare an al maturității sale va avea echivalentul unei ființe dragi nouă, care va crește sub ochii noștri și ne va aminti de începuturile lui Cuvée Maxence.
Servit la 12-13°C, este un însoțitor ideal pentru o paletă largă de deserturi, dar și pentru faimosul “foie gras” franțuzesc. Servește-l la o masă cu o friptură din carne albă cu sosuri dulci apoi savurează-l alături de un desert cu mere caramelizate.
Când te gândești la un nou început, celebrează în avans bucuria oportunităților alături de un vin care își extrage puterea din provocări și își definește personalitatea prin echilibru și arome fructate.
DOC CT Dealu Mare
Miros: Fructat, pere de vară, piersici albe dar se întrevăd și flori de salcâm, miere și note de mineralitate gen cremene
Gust: Echilibrat, pere de vară, miere, mineral; deși este un vin demidulce, aciditatea bine prezentă acompaniază bine cele 32 g de zahăr; final lung persistent
Gustativ: Proaspăt, cu un gust caracterizat de note fructate. Elegant, cu o structură armonioasă.
Olfactiv: Intens şi fructat, cu arome foarte bine definite.
Vizual: Galben-pai.
Vinificare: Mustul, căruia i-au fost adăugate culturi de drojdii selectate, este pus în vase unde fermentația are loc la o temperatură controlată de 15-16°C pentru a spori aromele specifice. La atingerea conținutului de alcool și zahăr necesar, fermentația este oprită prin refrigerare și abia după 120 de zile de maturare pe drojdie vinul spumant este gata pentru îmbuteliere.
Recomandări gastronomice:: antipasti, crustacee, fructe de mare, pește, salate
Vin spumant alb în versiunea clasică Extra Dry obținut din struguri Glera de pe Rive, recoltat în întregime manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat cu fermentare lentă la temperatură scăzută, 15-16 C °. Extra Dry este cea mai cunoscută expresie a Valdobbiadene Spumante DOCG, unde structura armonioasă este însoțită de un parfum delicat de măr.
Un Greco di Tufo foarte reușit, delicat și revigorant. Fructat, cu note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate, are un postgust structurat și persistent. Foarte plăcut, se bea ușor și este ideal pentru zilele toride de vară.
Soi: Greco di Tufo
Culoare: galben-pai
Miros: paletă aromatică foarte amplă: note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate
Gust: delicat, proaspăt și revigorant, cu postgust fructat, structurat și persistent
Recomandări gastronomice: risotto, fructe de mare, crustacee, supe, carne albă, paste, pește și legume prăjite, salate
La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Elegant, bogat, catifelat și puternic, cu frumoase arome fructate, de citrice și puțină salvie, împletite cu plăcute note minerale. Sfârșit lung, mineral și persistent.
Soi: Chardonnay – vii plantate între 1950 și 1960
Culoare: galben-pai strălucitor
Miros: amplu, complex și fin, cu arome florale, de citrice și de fruct
Gust: elegant, bogat, catifelat și puternic, cu frumoase arome fructate, de citrice și puțină salvie, împletite cu plăcute note minerale; sfârșit lung, mineral și persistent
Recomandări gastronomice: stridii, crustacee, creveți, pește la grătar cu lămâie
Alcool: 12,5 %
Tip: alb / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 10-12°C
Maturat pe drojdii fine.
Producător: Domaine Nathalie et Gilles Fèvre – Chablis, Burgundia
Numele Suadens a fost ales pentru a reprezenta suavitatea acestui vin, care este un proiect molecular care are ca scop valorificarea nu numai a viței de vie autohtone din Irpinia, ci și a fructelor tipice locale, care nu sunt cultivate nicăieri în lume.
Cupaj: : Fiano di Avellino, Greco di Tufo, Falanghina
Vinificare: Presare ușoară a ciorchine întregi. Limpezire statica la rece, fermentare cu drojdie selectata la temperatura controlata. Învechire în oțel inoxidabil și trecere scurtă în butoaie de stejar.
Oenologi: Anselmo Mendes și Francisco Marques Leandro
Soi: Avesso – struguri culeși manual din vii vechi de 12 – 26 ani
Culoare: galben-lămâie strălucitor
Miros: proaspăt și foarte expresiv, cu parfum pur de citrice și ușoare nuanțe florale
Gust: elegant, fin și plin de caracter, cu aciditate sprințară și arome splendide de citrice (lămâie, portocală), împletite cu frumoase note minerale; echilibrat și persistent
Recomandări gastronomice: aperitive, pește, fructe de mare, carne albă ușoară
Alcool: 12,5%
Tip: alb / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 8-10°C
Număr de sticle produse: 17.000
Fermentat în tancuri de inox și maturat pe drojdii fine.
Un vin uluitor! Proaspăt, vioi și foarte parfumat, cu arome intense de flori albe, iasomie și citrice (grapefruit, portocală, ananas), măr, pară, mango alături de note ușoare de banană. Catifelat, învăluie palatul cu o aciditate vioaie și ușoare tente minerale.
Producător: Tenuta Sant’ Antonio – Valpolicella, Veneto
Soi: 55% Garganega, 45% Chardonnay
Culoare: galben-pai cu reflexii verzui
Miros: flori albe, iasomie, citrice (grapefruit, portocală, ananas), măr, pară, mango și note ușoare de banană
Gust: proaspăt și plăcut, cu aciditate susținută. Intensitatea aromelor și catifelarea bine-echilibrate fac ca vinul să fie atât îmbietor cât și uluitor de apetisant
Recomandări gastronomice: aperitive cu pește sau legume de sezon, platouri reci, mâncăruri cu legume, risotto-uri cu legume, paste și pește cu sos ușor
Acest spumant este produs in comformitate cu tehnologia clasică franceza, prin fermentarea secundara in sticla si maturarea ulterioara timp de 15 luni in pozitie orizontala, din struguri de calitate superioara din soiurile Feteasca Regala si Riesling.
Editie limitata: 4.000 sticle.
Temperatura de servire: 6 – 8 °C.
Asocieri culinare: prosciutto cu melone, somon, deserturi.