Gust bine echilibrat, mineralic, cu note de mere verzi, fructe exotice si agris, care trece intr-un postgust prospat si elegant. Bogat in arome de flori, fructe (mere verzi, citrice). Culoare galben pai, perlat. Acest spumant este produs in conformitate cu tehnologia clasica franceza, prin fermentarea secundara in sticla si maturarea ulterioara timp de 15 luni in pozitie orizontala, din struguri de calitate superioara.
Continutul redus de zahar il face oarecum neobisnuit in comparatie cu sampaniile comune, insa intentita producatorului a fost de a crea un spumant pentru cunoscatori, jumatate din editia initiala de 4500 de sticle din 2017 fiind vanduta in avanpremiera colectionarilor si amatorilor de vinuri rare.
Carpe Diem Feteasca Alba a fermentat cu atentie la temperatura scazuta controlata, devenind un vin remarcabil prin finete, moliciune si bogatie. Usor si proaspat, este perfect pentru servirea ca aperitiv sau cu branzeturi moi. Cu o culoare galben pai, cu arome de flori de camp si iarba proaspat taiata, specifice acestui soi local, este un vin care impresioneaza prin arome proaspete, bogate, rafinate.
Temperatura de servire: 6 – 8 °C.
Asocieri culinare: grozav ca aperitiv, legume si salate proaspete, fructe de mare, peste de lac, carne alba usoara si branzeturi.
Vin produs prin cupajarea soiurilor Feteasca Regala, Viorica si Sauvignon Blanc. Un vin care te impresioneaza prin intensitate dar si finețe, bogat in arome de busuioc si flori de cimp , care trec intr-un postgust dominat de fructe verzi, catifelat si de lunga durata.
Temperatura de servire: 10 – 12 °C.
Asocieri culinare: preparate din fructe de mare sau paste, cu un risotto cremos sau pui la gratar.
Acest vin reprezintă un mariaj delicat între 2 soiuri autohtone: Feteasca Regală (50%) și Feteasca Albă (50%). Strugurii pentru acest vin au fost crescuți cu mare grijă în regiunea Codru și au fost culeși manual la momentul maturității optime în prima jumătate a lunii septembrie.Vin alb sec de culoare galben pai , cu arome ușoare de măr, nectarine și flori de salcîm. Gust bogat în arome de măr, nectarine, piersică și note ușor florale care trece întru-n postgust proaspăt și elegant.
Asociere culinara: se recomandă să fie servit cu pește și preparate din carne de pasăre, carne de porc, brânzeturi lejere și fructe.
De culoare galben pai cu reflexe aurii, insotit de un perlage fin si persistent. Buchetul oferă note de fructe cu pulpă albă, păpădie și flori uscate. În gust, acest vin spumant dezvăluie o structură echilibrată și prospețime plăcută, cu un final lung și persistent.
Soi: Negroamaro
Tip: spumant alb / brut natur/ MILLESIMATO – PAS DOSÉ
Auriu cu inflexiuni usor ruginii,cum se cuvine unui vin de peste 12 ani. Aromele usor oxidative – de stafide, zaharuri caramelizate, polen si flori de camp uscate – sunt mai evoluate si mai mature decat gustul surprinzator de echilibrat.
Dupa o impresie initiala de mineralitate dublata de aciditate,apar si se dezvolta notele de caise confiate, piersici de compot, alaturi de alte fructe mature. Final lung, suculent, elegant si fin.
Pare ca, de la degustarile din 2011 si pana astazi. vinul a”inghetat” in timp, blocat la capatul palierului de consum si refuzand sa imbatraneasca mai mult de atat. Un martor brav al inceputului noii istorii a vinului romanesc, a carui degustare le va aminti multora de frumusetea si nebunia reinvierii traditiilor oenologice din Romania.
Un an greu pentru viticultorii din Dealu Mare,2005 s-a<<distins>>printr-o iarna geroasa, ploi excesive la inflorit dar o toamna frumoasa,care a favorizat maturitatea rieslingului.
Un vin galben care a căpătat inflexiunile aurii ale trecerii timpului, oferă încredere prin limpiditate și strălucire. Aromele, însă, oscilează între tânăr și matur, de la prospețimi de grapefruit, flori de salcâm ,fân proaspăt în nas la un buchet de sticlă specific pentru un riesling matur, alături de note de vanilie și coajă de pâine. Gustul proaspăt și cremos în același timp, surprinde printr-un echilibru impresionant între aciditate și zahăr, cu note de stafide, miere, gutuie coaptă. Aciditatea încă vie susține elegant ansamblul, promițând o viață încă lungă pentru acest „tânăr veteran”.
Anul 2009 un an oarecum dificil în Dealu Mare, cu îngheț în iarnă, primăvară târzie, furtuni, grindină, călduri în august, ne-a oferit o toamnă frumoasă – a fost un an pentru “profesioniști “. A fost nevoie de multă pricepere și muncă pentru a obține aceste recolte de calitate, dar finalul a meritat.
Temperatură de servire: 11-12°C
Aerisire: 60 min. în sticla desfăcută, 15-30 min. în decantor
Un auriu de miere, care pare să anunțe o vârstă avansată a vinului. Aromele și gustul, însă, trădează doar o maturitate deplină, departe de a treia vârstă – flori de salcâm uscate, gutui, coajă aproape uscată de lămâie, portocală ușor trecută, dar și unt, lemn alb și un buchet de sticlă frumos și indescifrabil, complex ca un parfum îndelung lucrat.
Gustul este și mai tânăr decât aromele, corpul remarcabil fiind punctat cu note vii de grapefruit și pomelo, mere verzi dulci, struguri încă verzi, o aciditate sesizabilă care susține un final lung, ale cărui fructe albe sunt completate de condimente (cuișoare, piper alb).
Anul 2006 a avut o primăvară rece, o vară scurtă și un septembrie ploios și rece. Multe regiuni din sudul României au fost afectate de mucegai și putregai, însă cele tratate la timp au produs vinuri excepționale aromatic, mai ales în cazul vinurilor albe.
Temperatură de servire: 11-12°C
Aerisire: 60 min. în sticla desfăcută, 15-30 min. în decantor
Acest Sauvignon Blanc provine din clona de calitate superioară din Europa de Vest. Calitățile acestui soi sunt bine cunoscute în toată lumea iar noi credem în potențialul său de a crea un vin bun în zona Drăgășani.
20% din acest vin este fermentat și maturat timp de 6 luni în butoaie de stejar. Restul vinului este fermentat în cisterne de inox cu temperatură controlată.
Culoarea este galben deschis cu reflexii verzui. Acest vin prezintă arome de grapefruit și iarbă proaspătă alături de fructe exotice. Gustul său este puternic cu aciditate înțepătoare și note citrice.
Are un potențial bun de învechire.
A se degusta rece la aproximativ 8 °C. Vă sfătuim să serviți acest vin cu legume la grătar și pui în sosuri cremoase.
Produs în partea de sud a lacului Garda, zona tipica de productie a strugurilor Turbiana. A fost realizat printr-o fermentare a strugurilor la o temperatura controlata de 18-20° C. Produsul se pastreaza pâna în ianuarie, în contact cu drojdiile, în scopul de a-si exprima mai bine potentialul. Vinul este îmbuteliat în luna februarie a anului urmator recoltei.
Gust fin si persistent, prezinta aciditate buna pe palat, cu note minerale combinate. Pentru caracteristicile sale de vita de vie si de teritoriu, în ciuda evolutiei din sticla, poate fi servit chiar si la 2-3 ani de la productie.
Tip strugure: Turbiana 95%, Chardonnay de 5%
Aspect: stralucitor, galben pal, nuante verzui
Note de degustare: floral, fructat intens
Servire: 10°-12°
Asocieri culinare: peste, fructe de mare, mâncaruri delicate
La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Aligoté-ul este soiul reprezentativ al podgoriei din Niculițel. Originar din regiunea franceză Burgundia, acest soi de viță de vie apărut la sfârșitul secolului al XVII-lea, prin încrucișarea pe cale naturală între soiurile Gouais Blanc și Pinot Noir.
Acest vin are arome vegetale de iarbă proaspat cosită și pământ reavăn. Gustul de fructe albe coapte și mere verzi este echilibrat de o aciditate naturală ridicată. Pe final, notele de citrice, de pelin și cicoare pe final punctează un vin echilibrat, cu multă prospețime.
Asocieri culinare: Se poate servi cu preparate din pește și fructe de mare, brânzeturi tinere. Este un excelent deschizător de masă, datorită aciditații sale ridicate