Un vin cu expresie vibrantă, inedită şi exotică pentru zona Dobrogei, datorită prezenței soiului Semillon alături de “clasicul” Chardonnay. Culoarea sa galben strălucitor, cu reflexii verzui, anticipează avalanşa aromatică pe care vinul o oferă direct şi precis. Îşi creionează structura olfactivă complexă cu senzaţii de citrice coapte dulci, de flori de portocale, de miere şi mere verzi, pe care le completează cu ajutorul unor tonuri bine trasate de ceară, vanilie, condimente exotice şi piatră încinsă. Gustul suculent şi precis are o evoluţie progresivă, de la atacul plin şi rotund, susţinut de o aciditate tonică şi bine integrată de grapefruit, până în postgustul proaspăt, lung şi intens, floral-fructat, pigmentat de tonuri subtile de condimente dulci, vanilie şi migdale. Un alb cu un foarte bun potențial de evoluție.
Premii: Medalie de Aur la Concurs Mondiale du Bruxelles;
91 puncte Luca Maroni;
Acest Prosecco spumante are un perlaj fin, stralucitor cu un gust cremos si delicat.
Culoare galben deschis, buchet delicat si complex, cu note de fructe care amintesc de piersici, mere verzi și lamaie.
Note de flori de salcam si flori de trandafir combinate cu un buchet mediteranean usor picant. Proaspat și moale pe palatin, cu o aciditate bine echilibrata.
Posgustul este armonios si persistent.
Asocieri culinare: Poate fi servit atat ca aperitiv, cat si asociat cu preparate din peste, fructe de mare si carne alba.
Vin de o culoare galben pai cu reflexii aurii, caracterizat prin arome florale de salcâm, lăcrimioare și levănțică. Note discrete de măsline și piersici galbene, invaluite de note balsamice, de anason și de salvie. Este cald, rotund şi moale. Notele de fructe de fructe galbene revin pe final. Bună persistență, gust plăcut balsamic.
Acest vin are un parfum radiant și vibrant, unic precum teritoriul nostru și modul nostru de a acționa. Se remarcă prin arome florale și fructe tropicale.
Asociere culinara: Mancaruri pe baza de legume sau peste, fructe de mare, branza de burduf .
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Vin spumant alb în versiunea clasică Extra Dry obținut din struguri Glera de pe Rive, recoltat în întregime manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat cu fermentare lentă la temperatură scăzută, 15-16 C °. Extra Dry este cea mai cunoscută expresie a Valdobbiadene Spumante DOCG, unde structura armonioasă este însoțită de un parfum delicat de măr.
Drusian 30 Raccolti reprezintă cea mai înaltă interpretare a Valdobbiadene DOCG al lui Francesco Drusian. Vinificat în versiunea Extra Brut, acest vin spumant este expresia pură a strugurilor Glera, selectați din 30 de parcele din dealurile înalte din Valdobbiadene, din viță de vie cu o istorie nobilă și străveche.
Acest vin spumant s-a născut în 2018 pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a companiei, cu scopul de a crea un cuvée unic și prețios și de a sărbători această etapă importantă cu un produs memorabil.
Rezultatul este un produs care se remarcă prin caracterul său puternic și magnetic și astăzi exprimă mai mult ca oricând sufletul lui Francesco Drusian, istoria companiei sale, viziunea sa pentru viitor.
După o selecție atentă a strugurilor Glera de pe dealuri, recoltate riguros manual, se naște acest vin spumant alb, caracterizat de un stil inconfundabil și echilibrat. Odată ce fazele de vinificare sunt finalizate cu mare atenție, procesul de spumare are loc cu metoda Martinotti Charmat cu fermentare lentă la 15-16 ° C, avand respectul absolut al anului de producție.
Prosecco DOC Treviso „ Gujot ” Extra Dry al Cramei Drusian , reprezintă expresia maximă a prosecco spumante, născut din dragostea și atenția pentru detalii a familiei Drusian, care a cultivat aceste pământuri de trei generații și urmărește fiecare etapă a vinificației. Strugurii care dau viață acestui vin sunt Glera, Perera și Bianchetta. Fermentarea are loc în autoclavă cu metoda Charmat.
Caracteristicile Prosecco DOC Treviso “Gujot”:
La vedere apare galben pai cu un perlaj fin si persistent. Mirosul este delicat, cu note de para si mere. La gust este proaspăt și redescoperim senzațiile parfumului.
Asocieri sugerate la degustarea acestui vin de la crama Drusian:
Se serveste in pahare flute la o temperatura de 6-8°C. Parfumul și prospețimea acestui vin îl fac deosebit de potrivit ca aperitiv și pentru a însoți preparatele pe bază de pește, precum și risotto cu legume
Feteasca Regală este unul dintre cele mai cunoscute și căutate soiuri de struguri de vin din România. Din acest soi se poate obține un vin corpolent, cu arome intense și cu un mare potențial de învechire.
Strălucitor, limpede, te întâmpina cu un nas larg si variat, articulat pe ierburi sălbatice, ginestru, piersici si grape-fruit, împodobit cu note de patiserie vanilata. În gust curge dens și sinuos, dotat cu o aciditate granulară savuroasă care lasă gura foarte proaspătă și satisfăcută. Persistență mare cu reveniri continue de agrișe si nespole.
Acest vin poate fi savurat ca atare, la o temperatură ideală de servire de 8-10 grade Celsius, sau poate fi asociat cu mâncăruri fine, precum fructe de mare, pește, legume proaspete și brânzeturi fine sau, de ce nu, cu deserturi delicate.
Dealul Teganeanu. Mineralitatea solurilor argiloase si calcaroase este perfecta pentru cultivarea acestor struguri iar localizarea acestei parcele la jumătatea pantei face ca vita de vie sa fie mereu aerisita.
Cu o culoare galbena pai este un vin cristalin, proaspăt și mineral care galvanizează nasul cu note florale de fructe de soc, mușețel și lemon grass împodobite cu nuanțe de citrice și gutui.
În gust este echilibrat, iar notele fructate de pară și gutuie se completează armonios cu cele minerale, totul culminând cu o plăcută salinitate care conferă volum si caracter. Final elegant, învăluitor și plin, cu o persistentă lungă.
Temperatura de servire 8-10 C. Ideal alături de preparate din carne alba si brânzeturi moi dar si preparate cu fructe de mare.
Vioi și elegant, acest vin se prezintă cu o culoare galben-pai, cu arome intense de flori albe, pară proaspătă și mere verzi, completate de fine note de citrice. Foarte plăcut în gust, unde se revarsă suculent amintind de aromele intense resimțite olfactiv. Postgust lung și intens.
Servire:
10-12 grade Celsius. Foarte bine pus în valoare de preparate din pește oceanic, crustacee dar și paste cu sosuri albe.
Ferrari Brut Gran Cuvée Jeroboam 2016 este o etichetă istorică de la Ferrari Cellars și un manifest al uniunii perfecte dintre teritoriul Trentino și strugurii Chardonnay. Linia Gran Cuvée oferă Chardonnay vintage Trentodoc pur, lăsat să se rafine timp de cel puțin cinci ani în sticle de dimensiuni speciale.
Note de degustare: galben pai viu strălucitor. Perlajul este fin și persistent. Buchet proaspăt și intens, cu o notă fructată largă de măr auriu copt, flori albe și un parfum delicat de drojdie, dat de cele 20 de luni de învechire în sticlă. Gust armonios și echilibrat , cu o notă ușoară de fructe coapte și senzații plăcute de crustă de pâine.
Asocieri recomandate: excelent ca aperitiv asociat cu sunca cruda excelenta. De asemenea, notabil la sfârșitul mesei.
Curiozitate: Ieroboam , Mathusalem , Salmanazar și Balthazar își datorează numele unor personaje biblice. De-a lungul timpului, acestea au devenit sinonime cu formatul în sine. Jéroboam este formatul de trei litri, care corespunde la patru sticle de 0,75 litri. Originea numelui datează din Vechiul Testament: Ieroboam a fost de fapt primul rege al Israelului, precum și fondatorul acestuia.