Showing 109–120 of 252 results

  • Ferrari Perlé Bianco Riserva 2015

    „ Perlé Bianco” Riserva de la Ferrari provine din cele mai bune crusuri Chardonnay cultivate la altitudine,chintesența stilului Perlé. Seduce prin complexitatea și catifelarea sa rafinată. Acesta provine din selecția atentă a loturilor de Chardonnay, despre care vinificatorii Casei consideră că sunt mai potrivite pentru învechirea îndelungată. Este un Trentodoc Riserva care seduce prin personalitatea sa versatilă, fascinează prin armonie și cucerește prin eleganța sa.
    La vedere perlajul, fin si persistent, danseaza intre reflexe aurii. Nasul dezvăluie un buchet de mare complexitate în care ies în evidență note de cedru confiat, dulceață de gutui și senzații florale care sunt preludiul unor întinderi mai complexe de briză de mare și pâine condimentată. La înghițitură prospețimea și aroma se îmbină în perfectă armonie cu o moliciune rafinată care readuce la șederea îndelungată pe drojdie. Persistența gustativă finală este magnifică, dând arome de piper alb și caise deshidratată.
    Soi: Chardonnay
    Tip: spumant / alb / brut
    Maturare: minim 6 ani pe drojdii
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Ferrari Trento
    Tara: Italia
    250.00 lei Add to cart
  • Petro Vaselo – Kotys 2018

    Soiul Chardonnay semnează acest vin spumant elegant, tânăr, desăvârşit prin metoda tradiţională, unde strugurii culeşi manual din podgorii cu potenţial extraordinar dăruiesc vinului arome complexe. Atenţia la fiecare detaliu face ca Petro Vaselo Kotys să dezvolte un caracter fructat, proaspăt şi rafinat, accentuat de perlajul cremos, astfel că vinul se potriveşte perfect alături de preparate cu peşte şi legume, fructe de mare sau brânzeturi. Servirea la o temperatură ideală de 12-14 grade Celsius permite o resimţire perfectă a aromaticii spumantului, care se poate păstra în sticlă la loc uscat şi întunecos, unde temperatura constantă este păstrată la 12 grade Celsius.
    Notele degustării:
    Miros: Buchet proaspăt, fructat, care dezvăluie accente fine de măr verde, piersici zemoase şi alune de pădure.
    Gust: Arome predominant fructate, crude, complimentate cu nuanţe de migdală, care conduc spre un postgust elegant, descris de note crocante.
    Culoare: Galben pai, cu sclipiri verzui.
    DOC Recas
    Soi: Chardonnay
    Tip: spumant alb / brut / metoda traditionala
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Petro Vaselo
    110.00 lei Add to cart
  • Gitana – La Petit Sophie 2022

    Garantie SGR +0.50 lei!
    Note de degustare:
    Nas: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și safran, completate cu nuanţe fine de vanilie si citrice.
    Gust: intens, mieros și complex cu nuanţe de ananas și citrice. Poseda o aciditate echilibrata si un post-gust proaspat, elegant şi prelung.
    Culoare: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
    La Petite Sophie este un cupaj extraordinar de Fetească Regală,Chardonnay şi Riesling din gama Premium Gitana, maturat pe o perioadă de 4 luni în baricuri de 225l.
    Sortimentul se adresează în special celor care preferă vinuri complexe şi impunătoare, cu buchet intens.
    La Petite Sophie este excelent structurat şi îmbină frumos notele fructate cu cele lemnoase pentru a oferi o experienţă gustativă greu de uitat.
    Culinar, vinul se potriveşte cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă, se potriveste perfect cu paste in sosuri albe, supe crema de sparanghel, spanac, etc.
    Temperatura optimă de servire este de 10-12° C.
    IGP Codru, Republica Moldova
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Cupaj: Fetească Regală,Chardonnay şi Riesling
    Tip: alb / sec
    Producator: Gitana Winery
    110.50 lei Add to cart
  • StoneWine – Chardonnay 2021

    Culoarea acestui Chardonnay este galben-aurie ca razele soarelui de toamna. Un vin cu un buchet bogat si complex cu note de flori de camp, samburi de caise, caramel sarat si vanilie. rezultate in urma maturarii la barrique timp de 9 luni.
    Gustul usor citric cu arome delicate de caise confiate, unt topit si faguri de albine.
    Vinul este fin si elegant usor de asociat cu branzeturi maturate, preparate din peste si carne alba, recomandat pentru cele mai rafinate gusturi.
    DOC – CT DOP Minis
    Soi: Chardonnay
    Tip: alb/ sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Balla Geza
    82.00 lei Add to cart
  • Flori de Gheata

    Exact cum spune și numele, Flori de Gheață se referă la faptul că strugurii de Tămâioasă Românească au fost culeși la primele înghețuri din vie. Culoarea galben aurie și strălucitoare cu densitate de vin dulce, structurat. În nas este proaspăt și delicat, cu senzații ce amintesc de fructe cu pulpă albă, coapte și zemoase. Piersici și caise, struguri bine pârguiți și aliuri de ananas, migdale și vanilie. Gustul este caracteristic unui vin produs din struguri recoltați târziu, iar senzațiile dominante sunt de dulceață de portocale, caise, fructe exotice confiate, ananas și litchi. Foarte bine balansată aciditatea ce susține perfect zaharurile remanente.
    Servire:
    Recomandăm o temperatură de servire de 12 grade C, care să pună în evidență caracterul elegant al vinului alături de deserturi în foietaj cu dulcețuri de citrice.
    Soi: Tamaioasa Romaneasa
    Tip: alb dulce, din struguri stafidiți
    Litraj: 375 ml
    Alcool: 10%
    Producator: Crama Tohani
    70.00 lei Add to cart
  • Carasssia Classic Brut – Magnum 1,5L

    Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.
    Soiuri: 65% Chardonnay, 18% Pinot Noir, 17% Meunier
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare: min. 36 de luni
    Tip: spumant alb / brut
    Plai: Kiscsere, Tóka
    Vol alc.: 12%
    Dosage: 8 gr
    Aciditate: 6,45 gr/L
    Sticlă: 1500 ml
    Degorjare: 2022
    Producator: Crama Carastelec
    MEDALII:
    BEST IN CLASS Romanian NV Brut – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
    GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
    National Champion – Best Romanian Sparkling Wine – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
    BEST IN CLASS – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
    GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA MAGNUM prin maturare îndelungată de minim treizeci de luni. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
    260.00 lei Add to cart
  • Armonie White Blend 2022

    Armonie White Blend este un cupaj alb, care te va surprinde prin armonia perfecta a aromelor. Aromele fructate si notele florale se impletesc intr-un mod sublim, oferindu-ti o experienta gustativa de neuitat. Un vin care te incanta cu fiecare inghititura si te provoaca sa explorezi noi dimensiuni ale placerii.
    Recomandat a se servi la 8-10 grade Celsius
    DOC – CMD Banat Silagiu
    Cupaj: Sauvignon Blanc si Riesling Italian
    Tip: alb / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Dealul Dorului
    68.00 lei Add to cart
  • NAIV – Feteasca Alba 2022

    Naiv Feteasca Alba,un vin aromat cu o aciditate placuta și persistenta ce susține un corp usor, dar cu 12% alcool. Caracterul complex al acestui vin este definit de arome pere si flori albe, mar verde si usoare note de grapefruit. Un excelent companion pentru salate, peste sau pui.
    DOC – CT Cotnari
    Soi: Feteasca Alba
    Tip: alb / sec
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Casa de Vinuri Cotnari
    65.00 lei Add to cart
  • Cuvee Tohani Alb 2022

    Acest Cuvée atent elaborat din Tamaioasa Romaneasca, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba, pasional si complex, cu gust vara, solar si proaspat, celebreaza si incanta degustatorul prin ceea ce se poate obtine din pasiunea oamenilor pentru vie si vin si dintr-un terroir binecuvantat. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
    Culoare galben-verzui, ce trădează prospețimea acestui vin. Ne întâmpină cu senzații de flori de câmp, pară coaptă și fine note exotice de cantalup.
    Gustul perfect echilibrat, amintește de pere zemoase și fructe văratice, susâinute de o aciditate proaspătă și vibrantă. Fin și mineral în postgust.
    Servire: 10°-12° Celsius.
    Se asociază cu carne albă de pui sau pește de captură, dar se exprimă foarte bine alături de paste sau brânzeturi proaspete.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Cupaj: Sauvignon Blanc, Feteasca Alba, Tamaioasa Romaneasca
    Tip: alb / sec
    Alcool: 12,9%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    65.00 lei Add to cart
  • Zaig – Neuburger 2022

    Un compagnion perfect pentru brânzeturi proaspete grase, paste, pește, raci de râu și chiar sarmale, deoarece aciditatea și prospețimea, caracteristice soiului, îl susțin și recomandă.
    Aspect: verzui intens proaspăt, cu reflexii aurii.
    Miros: măr verde de vară, citrice și piersici în pârgă.
    Gust: prospețime mare, aciditate ridicată, dar în acord perfect cu zaharurile, densitatea și mirosul.
    Temp.de servire: 7 – 11°C.
    DOC – CMD Lechinta – Teaca
    Soi: Neuburger
    Tip: alb / sec
    Alcool: 11,9%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Casa de Vinuri Zaig
    56.00 lei Add to cart
  • Astoria – Luxury Gold”Kingdom”

    Perlaj: fin şi persistent
    Culoare: galben-pai deschis
    Buchet: eteric, delicat, foarte personal, nota aromatica puternica
    Recoltarea are loc manual în septembrie urmată de presare moale cu o scurtă macerare la rece a cojilor și decantare statică a mustului. Fermentarea sa primară are loc în recipiente de oțel la 18/19°C cu drojdii selectate. Vinul nou se tine pe drojdia fine cateva saptamani; următoarea fază este a doua fermentație care durează 20/25 de zile la 18°. Odată terminat, spumantul se păstrează pe drojdie câteva săptămâni. Se trece apoi la stabilitatea tartrica si la imbuteliere.
    Soi: soi aromat tipic din provincia Treviso
    Tip: spumant / alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    110.00 lei Add to cart
  • Astoria – Fanò Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato

    Garantie SGR +0.50 lei!
    Perlaj: fin şi persistent
    Culoare: galben-pai deschis
    Buchet: elegant, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
    Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat cu pieliţele strugurilor pentru o lună, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 25-30 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.
    Soi: Glera
    Tip: prosecco / alb / extra brut
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    78.50 lei Add to cart