Notele clare de fructe proaspete, prune și căpșuni.Puternic, plin, dulce și cu o textură excelentă pe gust. Malicchia Mapicchia este o meditație vin perfect pentru mai multe combinații: de la deserturi la paste uscate, brânzeturi îmbătrânite,brânzeturi aromate, picante sau albastre, servite și ele cu gemuri pentru un contrast izbitor între puternic și arome dulci. Ideal și cu mâncăruri din carne
Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee și limpiditate bună. Arome intense de fructe negre (afine, cireșe negre), aspecte de afumat și de piele, alături de nuanțe de piper negru. Aciditate bine integrată, corp bine pronunțat, cu taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat cu un bun echilibru între arome, alcool și taninuri. Final lung, cu aspecte de vișine coapte și condimente.
Recomandam acest vin cu: Brânzeturi cu chimen, Carpaccio de vițel, Barbeque, Vânat (căprioară) cu sos de muștar, Cotlete de miel.
Roşu-granat, vinul dezvoltă parfumuri delicate de vişine şi fructe de pădure, dar şi tonuri de cacao, ierburi şi o interesantă tuşă de bacon afumat. Corpul mediu, zvelt, cu o structură bună şi un echilibru corect, cu taninuri înca astringente, susţine arome de fructe negre şi cacao, dar şi atingeri vegetale, care amplifică
senzaţia de suculenţă.
Maturare: timp de 12 luni în butoaie de stejar franţuzesc, a două folosinţa.
Recomandam o aerare scurtă a vinului și o temperatură de servire de 16-18º C.
Cuvée Charlotte poartă numele fiicei Contelui Guy de Poix, fondatorului SERVE şi ni se prezintă ca un un vin roşu încântător, complex şi plin de viaţă, cu structură şi echilibru excelente. Trei soiuri roşii aromate îşi unesc calităţile pentru a contura această expresie care se exprimă extrem de natural în pahar, şlefuită de o maturare în barrique de stejar ce se întinde pe 8-12 luni.
Savuraţi Cuvée Charlotte la o temperatură recomandată de 16-17°C, împreună cu brânzeturi mature, preparate sofisticate pe bază de carne roşie sau deserturi cu ciocolată amară.
Gust: Fructat: mure roșii, fructe coapte (vișine, prune); un vin elegant dar puternic, cu tanini șlefuiți care se îmbină perfect cu aciditatea; echilibrat, cu senzație de dulce, final lung și persistent
”Alegând această Fetească Neagră de Tohani, alegi unul din vinurile care alcătuiesc un trio românesc de excepție: Fetească Albă, Fetească Neagră și Busuioacă. Este o gamă care continuă visul meu de a așeza vinul românesc pe locul pe care îl merită.” – Virgil Mândru, proprietar TOHANI România
Un roșu elegant, ce se prezintă cu o culoare roșu purpuriu, semn de tinerețe desăvârșită. Note intense de prune coapte, vișine și mure de pădure, ce în gust sunt evidențiate de un gust rotund și structurat, cu taninuri bine definite. Suculent și persistent, vinul are un foarte bun potențial de învechire.
Servire:
15-16 grade Celsius. Acompaniază foarte bine preparatele din carne de vită sau vânat, cu ciuperci la grătar sau pastele cu sosuri bogate.
Individualitatea si rafinamentul acestui vin sunt accentuate de renumitul cupaj clasic: Cabernet Sauvignon si Merlot
Taraboste – vin,maturat timp de 18 luni in baricuri,ce se remarca printr-un buchet accentuat de rodii coapte cu adieri elegante de coacaza neagra si condimente orientale.
Gustul intens,dar in acelasi timp catifelat pe fundal de taninuri,aminteste de cel al prunelor uscate si al cireselor amare.
Acest vn este pus intr-o perfecta valoare fiind insotit de carne de vita, carne deberbec, vanat si bineinteles de branzeturi maturate.
Se recomanda a fi lasat sa,,respire” 20 min. inainte de consum.
Culoare roșie rubinie cu puternice reflexii purpurii, arome de cireșe, compot de prune și condimente. Aciditate bine structurată, și alcool bine integrat. Un vin ușor de băut, dar totodată elegant și aromat.
Recomandari culinare: Mâncare: muschi de porc, pulpe de rată la cuptor, legume la grătar
Cu o culoare rosie rubinie de o mare intensitate,aceasta Feteasca Neagra ne dezlantuie arome de cirese negre si prune cu nuante afumate.Gustativ, ciresele sunt dominante pentru ca in postgustul lung sa intalnim note de piper alb.
Recomandam asocierea cu preparate din berbecut si vita.
Echilibru perfect între caracterul bogat și prospețimea dată de aciditate, cu taninuri mătăsoase și bine integrate.
Olfactiv:
Note intense de afine coapte, gem de fructe de pădure cu note balsamice și de ierburi verzi.
Vinificare:
Macerat și fermentat în inox, în contact prelungit cu pielița. Fermentare malolactică în “barriques”, unde rămâne 14 luni, urmată de 10 luni în sticlă.
”Am pus in acest Cabernet Sauvignon de Tohani toata cunoasterea,maiestria si iubirea pe care le am pentru vin.E vinul unei vieti petrecute in vie.” – Ion Marin / Maestru oenolog Tohani
Regele vinurilor rosii se prezinta rosu rubiniu si cernelos, ce denota densitate si consistenta. Caracteristic soiului Cabernet Sauvignon, este generos in arome si razbat fara multe dificultati, tonuri de coacaze negre si gemuri dulci, carora li se alatura senzatii de condimente si lemn. E un vin puternic iar gustul este pe masura. Taninuri modelate cu atentie de timpul petrecut in baricuri, cu structura solida si matasoasa, unde postgustul lung se imparte altruist, intre gemuri si condimente.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandam o decantare de minim doua ore. Va propunem sa asociati vinul cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat si branzeturi maturate.
Vinul de top al domeniului! Parfum intens de fructe negre coapte și cerneală, împletite cunote puternice de stejar și elegante note minerale. Pe palatin, este extrem de complex, proaspăt, structurat și dens, cu tanini mătăsoși și netezi. Un vin plin de nuanțe, în care notele din nas sunt completate de cele de tutun, cacao și cafea. Sfârșit proaspăt, persistent.
Perioada optimă de consum: 2024 – 2037
Producător: Aalto Bodegas y Viñedos – Ribera del Duero
Oenolog: Mariano García Fernández
Soi: 100% Tinto Fino (Tempranillo) – vițe vechi de 60 – 90 ani de pe parcele selcționate din La Horra și La Aguilera, struguri culeși manual
Culoare: roșu-purpuriu închis și dens
Miros: parfum intens de prune, cireșe negre și cerneală cu note puternice de stejar și elegante note minerale
Gust: extrem de complex, proaspăt, structurat și dens, cu tanini frumoși; un vin plin de nuanțe, în care notele din nas sunt completate de cele de tutun, cacao și cafea; sfârșit proaspăt și persistent
Recomandări gastronomice: fripturi din carne roșie, vânat mare, friptură de miel, rață, tocănițe, cîrnați fripți, șuncă de Serrano
Alcool: 15%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Strugurii provin din șapte sate diferite din provincia Burgos. Au fost culeși în cutii mici de 15 kg și triați ciorchine cu ciorchine.
Vinul a fost maturat 21 luni în butoaie noi de stejar franțuzesc și a fost îmbuteliat în septembrie 2021.
Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi .
Cadarissima – un vin special, obținut din soiul Cadarcă. Este recoltat după stafidierea boabelor de struguri și după apariția putregaiului nobil pe boabele stafidite. Acest vin se poate obține doar în ani foarte favorabili (3-4 ori în 10 ani). Dupa prelucrare vinul rezultat are un conținut de cca. 100 gr de zaharuri. Se maturează 1 an la butoaie de 500 l, respectiv 6 luni la sticlă.
Este un vin de tip desert cu note de ciocolată amăruie, de fructe tipice supramaturate, cu taninuri fine, catifelat, rotund și plăcut echilibrat. Este rivalul renumitelor vinuri de tip Aszu din podgoriile Tokay – partea de nord al Ungariei.