Culoare roșie rubinie cu puternice reflexii purpurii, arome de cireșe, compot de prune și condimente. Aciditate bine structurată, și alcool bine integrat. Un vin ușor de băut, dar totodată elegant și aromat.
Gama de vinuri Balla Geza Selection de acum poartă numele de Kolna.
O Fetească Neagră cu fructe explozive, cu un corp echilibrat, lejer, cu gust intens de prune și fructe proaspete de pădure și tanini catifelați. Textura fină și aromele subtile de vanilie de la maturarea în lemn completează fructuozitatea vinului. Fermentat cu drojdii naturale, acest vin poartă amprenta terroirului și personalitatea vinurilor roșii din zona Minișului.
Gama de vinuri Balla Geza Selection de acum poartă numele de Kolna.
Prin acest vin continuam gama noastra de vinuri “Genius Loci”, inspirate de “Zeul Locului” din podgoria Dragasani, create din soiuri autohtone, urmarind traditiile locale, fie in vie fie in crama. Si astfel “Zeul Locului” poate sa inspire si pe amatorii de vin sa inteleaga in intregime aceste vinuri: O sticla de vin, cat de excelenta ar fi, niciodata nu se poate explica in intregime ea insasi. Dar o poate cunoaste foarte bine cel care atinge pamantul care a nascut-o, daca se uita in chipurile oamenilor care locuiesc acolo, daca apreciaza lumina, morfologia, munca taranilor, casele, pana la bucateria, in aceasta regiune.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 14 – 18 grade C. Se poate savura împreună cu un T-bone-steak suculent, cu o gașcă la cuptor sau cu brânzeturi din Savoye.
Shiraz de la Equinox are o culoare intensă de un roșu rubiniu închis. Domină arome de fructe negre, lemn dulce, condimente, piper negru măcinat. Delicat se fac simțite și notele de tabac și ciocolată amară. O structură echilibrată, plină cu un final lung, condimentat.
Temperatura de servire: 16-18 °C
Gastronomie: vânat, carne de rață, porc, salam uscat.
Dintre cele peste 200 de soiuri tradiționale ale Portugaliei, Touriga Nacional este considerat strugurele port-drapel, în primul rând datorită capacității sale de a produce vinuri de înaltă calitate, de la complicatele şi asprele vinuri din Douro la delicioasele vinuri de Porto. Avid de soare, și-a găsit cu ușurință o a doua casă în Segarcea, unde cele 1440 de ore de insolație din timpul verii îi asigură toate condițiile pentru a produce un vin călduros, generos, complex, cu grupe și etaje de arome care se succed amețitor.Intens, cu taninuri consistente, are o structură puternică, în care îmbină armonios notele de lemn și cele de fruct.
Temperatura recomandată de servire:: 16ºC-18ºC. Este necesară deschiderea sticlei cu o jumătate de oră înainte de servire şi ca vinul să fie decantat. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenţii care se fac asupra vinului.
Continuăm seria recomandărilor libaneze cu un roșu memorabil, tot de la Chateau Musar. Chateau Musar Rouge este un vin dens, cu un caracter puternic și aromă de fructe bine coapte: prune, cireșe, merișoare și smochine. Cabernet Sauvignon-ul este „responsabil” de aroma de fructe negre, iar soiurile originare din regiunea Rhône – Cinsault și Carignan – îi conferă caracterul ușor condimentat. Soiuri franțuzești, dar stil profund libanez: aromat și fructat.
Decantați cu grijă, lăsați vinul să respire timp de câteva ore și savurați apoi alături de carne de vită și friptură, carne de vânătoare, tocană copioasă șau brânzeturi maturate.
Regiune – Valea Bekka
Struguri – Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
Alcool: 14,5 %
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Producator: Gaston Hochar
Țara: Liban
La Crama Bauer, soiul Cabernet Franc este pe deplin înțeles, îngrijit şi fructificat pentru a-şi păstra expresia, semnătura și aromele intacte. Strugurii culeşi din terroir-ul excepțional Dealu Mare dau naştere unui vin monovarietal extraordinar, care îşi dezvăluie calităţile de soi pe toată durata degustării, de la culoarea splendidă, la buchetul imaculat, la gustul intens aromat şi în final, la postgustul catifelat, care încununează întreaga experienţă. Pentru a crea un vin excepţional, fiecare etapă a vinificării este realizată atent, iar Crama Bauer dovedeşte încă o dată că vinurile contemporane intens aromate reprezintă una dintre specialităţile sale.
Notele degustării:
Miros: Note intens parfumate, care combină elegant nuanţe fructate şi condimente.
Gust: Rotund, intens fructat, cu accente de cireşe negre, lemn şi condimente fine.
Ușor, cu o aromă transparentă și un postgust fin, vinul clasic Pinot Noir a fost maturat în butoaie de stejar mai bine de 6 luni.
Gust: elegant cu postgust de trufe
Miros: cirese,cuisoare,vanilie
Aromele de cireșe, cuișoare, fructe de pădure și vanilie, sunt accentuate datorită gustului moale și elegant cu note de violete și postgust de trufe.
Pinot Noir se recomandă a fi servit cu brânzeturi moi, mâncăruri cu sosuri cremoase, și bucate din curcan și vițel.
Temperatura de servire este de 16-18 grade Celsius.
Soi: Pinot Noir
Alcool: 14%
Tip: rosu / sec
Volum: 750 ml
Producator: Chateau Cristi
Tara origine: Republica Moldova
Merlot – printul si Cabernet Sauvignon – regele vinurilor rosii, se completeaza prin cupajare, rezultand un vin complex, plin, catifelat, cu arome de fructe de padure, imbinate cu note de cafea, ciocolata si tabac. Mangaierea lemnului de stejar ii confera un final lung, dulce – condimentat.
Se savureaza alaturi de branzeturi nobile maturate, carnuri rosii sau vanat.
Maturat in butoaie de stejar timp de 18luni.
Exigent şi exuberant are nevoie ca totul să fie efectuat “după regulile artei”. Tonul său unic evidențiază marele său ego care, prin personalitatea mare şi cunoașterea zonei, îl fac un portdrapel al caracteristicilor românești.
Vinificare: recoltaţi şi separați de ciorchine, strugurii realizează fermentarea al-coolică şi malolactică în cuve de oţel inox la temperatură controlată. Vinul este înnobilat cel puțin şase luni în butoaie de lemn înainte de a fi îmbuteliat.
Vizual: Roşu rubin
Nas: Profunda complexitate a aromelor, din care se disting notele de coacăze şi prune cu un parfum clar de rodie.
Gust: Inițiala intensitate a fructului matur lasă locul unei note minerale. Plăcut tanic, cu o structură bună şi splendid armonizat
Asociere culinara: Preparate din carne rosie, vanat,branzeturi maturate
DOC Minis
Soi: Feteasca Neagra
Alcool: 13,5 %
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Dorvena
Primordial Fetească Neagră 2018 este un vin roșu purpuriu închis cu arome intense de fructe roșii de sezon, vișine, cireșe și caracter lemnos în bună armonie cu savoarea. Structură bună și taninuri ferme cu final ușor condimentat. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
DOC CMD Murfatlar
Soi: Feteasca Neagra
Tip: Roșu, Sec
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Asociere culinară: Paste cu ragu de vită, coaste de miel în sos de vin, colțunași de porc, pizza cu ciuperci și brânză Praid maturată în Fetească Neagră.
Producator: Domeniul Bogdan