Santalba în dorința sa de a arăta trecutul : istoria lui, prezentul : adevărul și viitorul : provocarea lui și de a reuși să le arate pe toate în aceeași sticlă lansează un vin unic, unul dintre cele numite a face istorie nu numai în cramă, dar si în Rioja,.
Mai bine de două decenii în care vinul se arată cu nuditate totală, fără ascundere, oferindu-ne senzații pe care puține vinuri din lume le pot oferi, senzații demne de 99 de puncte.
În acest roșu vom regăsi ISTORIE prin terroir-ul care ne duce la absorbția de mineralitate, feruginoase, chiar și sângerări, care amintesc de marele Bordeaux al lumii.
Vizual: vin intens închis la culoare, cu un margine de cărămidă care indică maturitatea sa nobilă.
Arome: Fructe negre foarte coapte, smochine, prune amestecate cu mirodenii, fructe uscate, cuișoare, lemn dulce, cacao și pâine prăjită care indică timpul îndelungat în butoi .
Gust: intens cu volum, aciditate vie dar echilibrat și mătăsos în gură persistente.
Potențial mare de învechire în sticlă. Cu siguranță peste 2030!
Sugesti de asociere culinarai: Foarte bun cu friptură, grătare, confit de rață, brânză curată și semicurată, tocanite de vin roșu, hribi la grătar, tocane, șuncă iberică… Temperatura de consum: 17-18ºC
Vin produs cu struguri din podgorii selectate din zona Gimileo, în inima La Rioja Alta, și numai în recolte cu calificativul Excelent acordat de Consiliul de Reglementare DOCa. Rioja. Fermentarea s-a desfășurat la temperatură controlată și cu macerații lungi, obținându-se astfel un vin cu un potențial de învechire ridicat, bazat pe o mare structură, volum, corp, taninuri și culoare intensă, făcându-l foarte potrivit pentru învechire îndelungată. A stat 26 de luni în butoaie de stejar american, folosind sistemul tradițional de gravitație, din butoi în butoi. Procesul a continuat cu invechirea in sticla, unde a avut loc rafinarea si rotunjirea necesara pentru a pune vinul pe piata.
Aspect : Culoare intensă cu tonuri negre și margini de gresie.
Nas: Arome de fructe foarte coapte și vanilie cu note moi de condimente, balsamice și prăjite derivate din învechirea îndelungată în butoaie.
Gură: Intens, foarte echilibrat la palat, mătăsos, foarte persistent și cu senzații foarte plăcute. Evoluează foarte pozitiv ore întregi.
Vin făcut cu struguri din podgorii alese din zona Gimileo, în inima La Rioja Alta. Fermentarea s-a desfasurat la temperatura controlata cu maceratii lungi si remontare usoara, obtinandu-se astfel un vin cu un potential mare de invechire, bazat pe structura mare, concentratie si culoare deosebita, obtinandu-se parametri optimi pentru procesul de invechire. A rămas în butoaie de stejar american timp de 18 luni, rafturi periodic folosind sistemul tradițional de gravitație, de la butoi la butoi. Ulterior, procesul a continuat cu învechirea în sticlă, unde se realizează rafinamentul necesar pentru a pune vinul pe piață. Calitatea senzorială a acestei Reserve va crește în următorii câțiva ani, pe măsură ce rămâne în sticlă.
Aspect : Roșu vișiniu strălucitor, cu adâncime bună și câteva tonuri mai deschise.
Nas : Arome foarte concentrate de fructe negre coapte si vanilie, cu un fundal de condimente si paine prajita.
Gust : Foarte echilibrat, cu un post-gust deosebit și persistență, evoluează foarte pozitiv ore întregi. Potențial mare de îmbătrânire.
Vin realizat cu struguri Tempranillo recoltați în momentul optim de coacere din podgoriile din regiunea Haro. Fermentarea s-a desfășurat la temperatură controlată cu macerații lungi, obținându-se astfel un vin foarte potrivit pentru învechire. Învechirea sa s-a desfășurat în butoaie de stejar american timp de 15 lun folosind sistemul tradițional de gravitație, din butoi în butoi. Procesul s-a încheiat cu învechirea în sticlă, unde se realizează rafinamentul necesar pentru a pune vinul pe piață.
Aspect : roșu intens, cu unele tonuri negre și margini de plăci.
Nas : Arome de fructe roșii, note de vanilie și un fundal picant.
Gură : Puternic și echilibrat. Foarte bine structurat. Amestec perfect de stejar cu fructe.
Recomandăriculinare : BBQ, tapas variate, friptură, tocane tradiționale, șuncă iberică, carne albă, brânzeturi curate și semicurate, portocale de rață, preparate din orez, paste umplute, cartofi bravas, omletă spaniolă, pâine prăjită, fondue sărată etc.
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Vin produs numai din recolte clasificate ca excelente de Consiliul de Reglementare DOCa. Rioja, cu cei mai buni struguri selectați din podgorii cu randamente de producție foarte scăzute și o vârstă medie de 60 de ani, situat în Gimileo și Haro, în inima Rioja Alta. În cramă, ciorchinii au fost defrișați și păstrați la temperatură scăzută în macerare prefermentativă timp de 3 zile. Fermentarea alcoolică a fost efectuată în rezervoare mici cu control strict al temperaturii după criterii oenologice. Ulterior, a fost macerat cu pompare manuală pentru a atinge potențialul maxim de învechire în butoaie de stejar francez timp de 20 de luni. Pe tot parcursul acestui proces, vinul nu a suferit nicio filtrare, astfel că, datorită stării sale naturale, ar putea apărea un anumit tip de precipitare.
Aspect : Culoare neagră foarte profundă și intensă, cu margine de țiglă. Glicerina intensă pe care o posedă cernelește sticla.
Nas : Intens. Definiție excelentă. Note de migdale prăjite, biscuiți, tutun și lichior de fructe negre.
Gură : Atac mare, corpolent, aciditate plăcută, structură excelentă, echilibru. Note de tutun și fructe uscate. Postgust floral. Potențial mare de îmbătrânire.
Podgoria din care provin strugurii are o vechime de peste 100 de ani (eventual prefilloxera). Tehnicile de viticultură pe tot parcursul anului sunt specifice, ecologic-durabile și extrem de controlate.
Vedere : culoare roșu vișiniu, aproape negru. Foarte profund.
Nas : fructe coapte intense, violete, coacaze negre. Note de tutun, cacao, caramel, lemn dulce și minerale.
Gură : Foarte elegant. Foarte corpolent, dar cu cremozitate și note moi de fructe în postgust. Fructele coapte revin. Persistență enormă și potențial de îmbătrânire.
Recomandări culinare: Friptură, tocănițe tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi curate etc.
Venator Pinot Noir 2020 este un vin din struguri cultivati intr-un climat racoros la limita nordica a viticulturii, dincolo de Paralela 47, unde ajung la maturitate si acumuleaza arome mult mai lent, rezultand un vin complex si echilibrat, cu aciditate pronuntata si caracter mineral.
Crama Girboiu aduce o nota exclusiva gamei Bacanta printr-o invitație cu accente puternic nobile către spectacolul simțurilor. Va propunem acest vin Premium de excepție, un cupaj realizat cu măiestrie de enologul Giovanni Menotti. Semnătura experienței sale se regăsește în acest cupaj rafinat prin îmbinarea a patru soiuri de renume, dând naștere unui vin rosu cu adevărat impunător.
Produs din struguri alesi, recoltati si sortati manual de pe podgoriile proprii, amplasate la Causeni, regiunea de sud-est a Republicii Moldova, cu un spatiu climatic deosebit. Vinul are o aroma bogata si un gust echilibrat si fructat, cu nuante de mure si coacaza.
Maturat in butoaie de stejar timp de 12 luni.
Se potriveste a fi servit cu produse din carne, peste gras si branzeturi.
Acest vin a fost produs prin cupajarea a trei soiuri: Cabernet Sauvignon, Saperavi si Feteasca Neagra.Strugurii alesi, de calitate, recoltati si sortati manual de pe podgoriile proprii. A fost maturat in barrique-uri franceze noi, de stejar, timp de 24 luni. Aroma este specifica, bine pronuntata, cu nuante de visine, prune uscate, coacaza neagra. Gustul plin, echilibrat, condimentat, cu nuante nobile de stejar.
Se potriveste a fi servit cu produse din carne rosie, vanat, cascavaluri.
Datorita faptului ca acest vin a fost supuis unui numar minim de tratari, este posibila aparitia unui sediment natural pe fundul sticlei.
Se recomanda servirea la 14 – 16 grade Celsius
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Saperavi si Feteasca Neagra
Vin rosu sec, produs din struguri de origine autohtona din soiul Feteasca Neagra, recoltati din zona de sud a Moldovei, Stefan Vodaă. A fost maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar. Produs intr-o editie limitata de 2000 sticle, are un potential de maturare la sticla foarte indelungat.
Culoarea rosie rubinie intensa cu reflexii grena in margini. Nasul este complex cu note pregnante de visine, coacaze negre, paine prajita, prune uscate, stafide completate de note specifice maturarii la baric (vanilie). Gustul este complex si echilibrat cu taninuri mature in care predomina aromele de prune, nuci verzi si ciocolata neagra. Post-gustul este usor condimentat si de durata.
Temperatura de servire: 16-18 °C.
Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semi-dure, legume caramelizate si mezeluri fine.
Un vin de o culoare foarte profunda, violet nuantata si puternic “parfumat”, in care ies in prim plan aromele de mure, prune, vanilie, ciocolata si condimente de piper. Gustul bogat, plin, cu tanine matasoase si “slefuite”, al carui caracter este totusi dirijat de nuante de fructe si pomusoare de culoare neagra, dar armonios integrate cu cele de complexitate, plinete si volum ce vin din contactul cu lemnul.