Crama Oprișor a ales să pună împreună trei recolte memorabile, de vinotecă, din celebra SMERENIE, anii 2016, 2017 și 2018, într-o casetă de colecție aparte denumită TRIUNGHIUL SMERENIEI.
Această ediție unică și irepetabilă are doar 728 de cutii.
Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
Un vin cu trasaturi nobile chiar incepand cu aspectul sau. La doi ani de maturare in butoi francez si romanesc in raport 75:25, si-a pastrat culoarea de un rosu mai mult spre intens, decat spre mediu, cu nuante usor caramizii, dar care oricum subliniaza aspectul “viu” al acestei culori. Buchetul bogat, cu note de marmelada din mix de fructi si pomusoare rosii, vanilie, ciocolata si cafea, usor condimentat.
Gustul plin, intens, “cald”, bine structurat, cu tanine matasoase si postgust lung, desavarsit. Lemnul perfect integrat, dar lasa in evidenta potentialul vinului si caracterul sau nobil.
Se completeaza bine cu un platou de cascaval condimentat, dar e si perfect alaturi de carne de miel sau vitel, pregatita la gratar.
Un vin cu arome foarte intense de fructe și pomușoare negre zemoase și condimente în același timp. Gustul este mediu spre plin, suplu și mătăsos ca textură, cu tanine perfect integrate și nuanțe de stejar nobil. Fructuozitatea pură, dar bogată redau vinului un postgust lung și memorabil.
Vin roșu delicat, de-o nuanță vibrantă care transmite lejeritatea și prospețimea de care dispune Rara Neagră. Aromatic, plin de fructe roșii coapte precum coacăza, merișoare, vișină, note subtile de rodie care ulterior evoluează în dude coapte, afine și condiment. În gust predomină vișine proaspăt culese, coarne, coacăză roșie și coaja de rodie. Dezvoltă note delicate de mure și ușor cireșe amare spre final. Postgust fin, fructat cu tentă de lemn dulce.
Un Cabernet Sauvignon de lux, bărbătesc, amplu, cu tipicitate pronunțată. De o culoare rubinie luminoasă, impresionează aromatic prin note proaspete de fructe negre, susținute de fructe de pădure, prune și condimente.
Gustul taninos, cu tonuri de lemn și zmeură se asociază perfect cu fripturi din carne roșie.
Alira Merlot Grand Vin seduce prin aromele generoase de vișine, ciocolată neagră, vanilie, lemn și un gust viguros, taninos și expresiv, cu final proaspăt, lung și echilibrat. Acest Merlot de un rubiniu spectaculos are un deosebit potențial de învechire la sticlă.
Gust: Gust taninos, expresiv, puternic și masculin cu un final lung și proaspăt. Un vin bine echilibrat, care impresionează prin structură, corpolență și intensitate cu un postgust de eucalipt și lemn dulce.
Servirea: Servire la 18 grade, la minim 30 de minute după deschidere. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.
Caracterul nobil al Alira Grand Vin Cuvee (Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon) se remarcă de la de prima turnare în pahar. Culoarea rubinie intensă exprimă arome fine de vișine și marțipan într-un gust plin și echilibrat, dominat de fructe coapte și cacao. Regăsim de asemenea note de mentă, lemn de cedru și condimente picante alături de taninuri rotunde și moi.
Structura complexă a vinului recomandă aerarea acestui vin în decantor o oră înainte de servire.
De pe malurile Dunării vine acest cupaj echilibrat și corpolent de Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon. Alira Cuvée prezintă note de coacăze și fructe uscate, care sunt învăluite de nuanțe date de maturarea în barrique din stejar franțuzesc.
Culoare: Rubiniu cu tente vișinii
Miros: Vișine, lemn, frunze uscate
Gust: Ciocolată, fructe confiate, piper alb
Servire: Servire la maxim 18 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 30 de minute înainte de servire.
Se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.
Cupaj: Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon
Numele Concordia era folosit de romani pentru a o desemna pe zeița armoniei în căsătorie. De aceea a fost ales pentru acest asamblaj elegant din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, simbolizând acei ani când soiurile ajung simultan la maturitate. Este un vin care impresionează prin corpolență și fructuozitate susținute structural de taninini mătăsoși.
Alăturarea dintre notele de fructe roșii, negre și condimente rafinate ajută acest asamblaj să completeze potrivit numeroase feluri de mâncare pe bază de carne roșie, carne tocată sau brânzeturi cu personalitate și gust pregnant, cum ar fi gorgonzola. Se potrivește perfect mâncărurilor servite în sos de vin, de exemplu filet mignon sau completează bine feluri gătite la cuptor.
Alira Tribun este gândit ca un răspuns la ”Vox Populi”, un asamblaj din trei soiuri nobile roșii Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon care să mulțumească de la novici la cunoscători rafinați. Vinul este proaspăt, mineral, cu arome de fructe roșii, dar și cu tușe ușor mentolate, amintind de eucalipt. Un pariu interesant între vin care a petrecut 3 luni în butoaie franțuzești, și vin păstrat în tancuri de inox pentru a reține notele de fructe proaspete.
Un asamblaj îndrăzneț cum este Alira Tribun poate acompania mâncăruri variate. Surprinde plăcut lângă popularul kebap, fiind de preferat varianta de berbecuț care are un plus de personalitate. Fructele roșii completează bine un risotto cu hribi și parmezan învechit, în timp ce dacă vrem să ne bucurăm de notele condimentate e bine să îl asociem cu un gulaș de vită sau chiar cu o coadă de vită brezată cu vin roșu.
Cupaj: Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon