Afișez 169–180 din 289 de rezultate

  • Santalba – Amaro 2017

    Vin unic în DOCa Rioja realizat prin metoda ancestrală de origine italiană AMARONE . Strugurii din podgorii extrem de vechi, recoltați devreme și întinși pe paturi de paie pentru a-i lăsa să se usuce și să concentreze zahărul și să-i deshidrateze timp de cel puțin două luni.
    Vedere: negru extrem de dens și profund.
    Nas: Arome de lichior de cirese, smochine negre, scortisoara si sos de prune. Note de piper verde și ciocolată.
    Gură: Aciditate medie, echilibrat și alcoolic, arome de cireșe negre, smochine, Kirsch, zahăr brun și ciocolată.
    Recomandări culinare: Friptură, tocănițe tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi curate, rață portocale, vânat, friptură de rață cu oțet de Modena, cârnați, foie etc.
    Temperatura de consum: 17ºC
    Soi: 80% Tempranillo + 20% altele
    Tip: rosu / sec / nefiltrat
    Alcool: 15,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Santalba
    Regiune: Rioja
    Tara: Spania
    375.00 lei Adaugă în coș
  • Historia de Santalba 2016

    Historia de Santalba reprezintă punctul culminant al carierei lui Santiago Ijalba. După o viață dedicată producerii de vinuri grozave, Santiago termină cercul cu acest cuvèe unic.
    .Vedere: Culoare neagră intensă cu reflexe de cireș. Foarte profund.
    Nas: Nas intens si definit de fructe coapte. Complex și atractiv cu note de amaretto, biscuiți, violete, gălbenușuri de ou, cassis. Note de tutun, cacao, caramel, lemn dulce și minerale.
    Gură: atac bun cu corp și aciditate bună, structură excelentă, final floral echilibrat și lung. Persistență enormă și potențial de îmbătrânire.
    Recomandări culinare: Friptură, tocănițe tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi curate, rață portocale, vânat, friptură de rață cu oțet de Modena, cârnați, foie gras etc.
    Temperatura de consum: 17ºC
    Soi: 80% Tempranillo + 20% altele
    Alcool: 15%
    Tip: rosu / sec / nefiltrat
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Santalba
    Regiune: Rioja
    Tara: Spania
    385.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Santalba – Vina Hermosa Seleccion 2020

    Vin realizat cu struguri Tempranillo din regiunea Haro, recoltați la punctul potrivit de coacere pentru a oferi prospețime, aciditate și potențial aromatic. Fermentarea s-a desfasurat la temperatura controlata in rezervoare de inox si odata terminata si dupa o scurta sedere in butoaie de stejar a fost imbuteliata, realizandu-se un asamblaj a tuturor proprietatilor sale.
    Aspect : Roșu cu tonuri negre care denotă tinerețe și margini ușoare de plăci.
    Nas : Foarte aromat, fructat si proaspat. Note finale ușoare care amintesc de vanilie.
    Gură : Fructul său, aciditatea plăcută și o surpriză fantastică de prospețime.
    Recomandari culinare: Gratare, preparate din orez in general, friptura de carne si tocanite traditionale, paste, pui curry, burritos, fajitas, pizza, paste bolognese, tapas si pinchos etc.
    Temperatura de consum: 16ºC.
    Soi: 100% Tempranillo
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Santalba
    Regiune: Rioja
    Tara: Spania
    40.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Santalba – Vina Hermosa Crianza 2019

    Vin realizat cu struguri Tempranillo recoltați în momentul optim de coacere din podgoriile din regiunea Haro. Fermentarea s-a desfășurat la temperatură controlată cu macerații lungi, obținându-se astfel un vin foarte potrivit pentru învechire. Învechirea sa s-a desfășurat în butoaie de stejar american timp de 15 luni folosind sistemul tradițional de gravitație, din butoi în butoi. Procesul s-a încheiat cu învechirea în sticlă, unde se realizează rafinamentul necesar pentru a pune vinul pe piață.
    Aspect : roșu intens, cu unele tonuri negre și margini de plăci.
    Nas : Arome de fructe roșii, note de vanilie și un fundal picant.
    Gură : Puternic și echilibrat. Foarte bine structurat. Amestec perfect de stejar cu fructe.
    Recomandări culinare: BBQ, tapas variate, friptură, tocane tradiționale, șuncă iberică, carne albă, brânzeturi curate și semicurate, portocale de rață, preparate din orez, paste umplute, cartofi bravas, omletă spaniolă, pâine prăjită, fondue sărată etc.
    Temperatura de consum: 16ºC.
    Premii:
    Câștigătorul XXII-a degustare solidară Rotary.
    Medalia de bronz decantor.
    Soi: 100% Tempranillo
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Santalba
    Regiune Rioja
    Tara: Spania
    48.60 lei Adaugă în coș
  • Passarowitz – 2019 – Magnum 1,5 L

    PASSAROWITZ 1718 este un vin ce sugereaza, în acelasi timp, spiritul german (o anumita claritate, asprime, forta, rigoare), dar si pe cel oltenesc (un prim atac gustativ intens, proaspat, cu o evolutie catifelata si o structura fina, ce mascheaza duritatea si astringenta de pe final a vinului).
    Este un vin echilibrat, puternic, cu o culoare extraordinara, în care aroma de lemn se integreaza foarte bine cu aroma strugurilor din cele cinci soiuri. Astfel putem simti foarte bine cirese negre supracoapte, coacaze negre, afine, visine dar si aroma de ciocolata neagra, boabe de cacao si vanilie tipice lemnului în care au fost maturate vinurile. La gust vinul e corpolent, robust, extractiv, cu o aciditate ce îl face usor vioi, cu promisiuni excelente pentru viitorul vinului învechit în sticla si o catifelare învaluitoare pe final.
    Pentru cupaj s-au folosit toate cele cinci soiuri importante de vinuri rosii de la Crama Oprisor: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder, fiecare dintre ele având un aport considerabil în acest cupaj. Am ales aceasta solutie de cupajare deoarece am dorit ca, pe lânga soiurile rosii traditionale zonei Mehedinti (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir), sa introducem si un “strain” nobil (soiul Dornfelder), care sa imprime finete si aroma condimentata vinului.”
    Cupaj: Cabernet Sauvignon / Merlot / Shiraz / Pinot Noir / Dornfelder
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 1500 ml
    Alcool: 14,9%
    Ambalaj: cutie din lemn conform pozei afisate
    Producator: Crama OPRISOR – Carl Reh Winery
    EDITIE LIMITATA: 1718 sticle Magnum 1,5 L
    285.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Academia Purcari – Rara Neagră 2019

    Academia Rară Neagră este actul de identitate al orgoliosului soi autohton cu același nume. Crearea acestui vin a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens cu reflexe violet și l-a parfumat cu arome de vișine și prune. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec cu taninuri catifelate este posesorul unui gust ce nu poate fi confundat cu nici un alt vin de până acum. Academia Rară Neagră poartă cu mândrie în ADN-ul său caracterul puternic al poporului moldav.
    Cantitatea de sticle îmbuteliate pentru Academia Rară Neagră 2019 este una foarte limitată – de 4632 de sticle. Acest număr, la rândul său, nu este unul întâmplător, ci își are rădăcinile în localizarea propriu-zisă a terroir-ului Purcari pe harta lumii, fiind locul unde soiul de struguri Rară Neagră este crescut cu dedicare și grijă.
    Soi: Rară Neagră
    Alcool: 13%
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producător: Purcari
    Țară: Republica Moldova
    225.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Academia Purcari – Feteasca Neagra 2019

    Crearea Academiei Fetească Neagră a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens și l-a parfumat cu mireasma vișinelor coapte, a fructelor roșii suculente, dar și cu aroma discretă a murelor, afinelor și coacăzelor. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec, cu aciditate medie și taninuri catifelate, are un gust aromat exuberant. Academia
    Fetească Neagră poartă cu mândrie în ADN-ul său caracterul puternic al poporului moldav.
    În total, au fost produse și îmbuteliate 6123 de sticle de Academia Fetească Neagră 2019. Acest număr simbolizează armonia absolută – 6 simbolizează ziua în care a fost creat omul, 1 – ziua în care a fost creată lumina, 2 – ziua în care a fost creat Raiul iar 3 -ziua în care a fost creat pământul. 6 este o cifră perfectă din punct de vedere matematic, fiind suma 1+2+3
    Soi: Fetească Neagră
    Alcool: 13.5%
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producător: Purcari
    Țară: Republica Moldova
    225.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Rasova – Feteasca Neagra 2018 by Macici

    “Acest vin este facut din struguri nascuti dintr-un sol care creste viata. Langa care au venit un pic de soare, un pic de ploaie, un pic de vant, de ceata, de caldura si de nori. Si multa munca din mainile oamenilor care se intalnesc cu via in fiecare zi.
    Iar alaturi de ele, am imbuteliat in aceasta sticla timp, atentie si pasiune. Pasiune pe care am cultivat-o si crescut-o atat in Romania, cat si in Africa de Sud, prin cele peste 40 de campanii de vinificatie pe care le-am avut de-a lungul timpului.Si pe care vreau sa o dau mai departe in fiecare pahar gustat.” Razvan Macici
    Note de degustare: O Feteasca Neagra tipic romaneasca vinificata cu maiestrie din struguri autohtoni, culesi manual in zona Dealu Mare, sortati si desciorchinati fara zdrobire si macerati printr-un sistem dublu de “pigeage” manual. Fermentatia malolactica are loc in butoaie de 300 litri, iar maturarea are loc in cinci butoaie noi din lemn romanesc timp de 2 ani si 6 luni. Vinul este imbuteliat fara filtrare si a fost pastrat inca 4 luni in sticla inainte de a iesi pe piata. Are potential mare de invechire, de 10-15 ani.
    Nas: Buchet elegant si intens in arome fructate puternice si robuste, note de vilete, senzatii elegante de trufe si condimente uscate.
    Gust: Gustul este fin si matasos, cu structura atletica datorita taninurilor energice si foarte bine slefuite, ce reusesc sa transmita in acelasi timp suculenta, forta si finete. Prezinta note de prune afumate si senzatii de ciocolata, culminand cu un postgust lung si amplu,in care se resimt tente de ciocolata amara si cirese negre, pe un fundal de cuisoare si scortisoara.
    Asociere culinară: Este ideal alaturi de carne de vita, miel, vanat si mancaruri traditionale.
    Temperatură de servire: 12-15 grade Celsius
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec / nefiltrat
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Acest vin este vinificat de Razvan Macici, produs la Crama Mierla Alba si imbuteliat la Crama Rasova.
    225.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Petit Matei – Merlot Rezerva 2017

    Petit Matei, la fel ca și bine-cunoscutul Prince Matei, este produsul terroir-ului excepțional din dealurile Zorilor și Teganeanu. Seducător încă din primii ani, este un vin suplu și rotund, cu fructe proaspete, intense și suculente.
    Senzațional chiar și din primele clipe după deschidere, puteți să-l aerați într-un decantor timp de 20-30 minute pentru a vă bucura de o experiență superioară.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Merlot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Domeniile Prince Matei
    58.50 lei Adaugă în coș
  • Merlot Rezerva „Ordinul de Malta” 2018

    – editia Ordinul Suveran Militar de Malta –
    Soi: Merlot
    Tip: rosu / sec
    Alcool:15.00 %
    Cantitate: 750 ml
    Ediție limitată: 2550 sticle
    Aprecierea noastra pentru proiectele umanitare si activitatile caritative ale Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania ne-a inspirat in 2011 sa-i dedicam o editie limitata din crama Stirbey: „Merlot Rezerva – Ordinul de Malta”.
    Produs din cei mai buni struguri de Merlot din via Stirbey, culesi si selectionati manual, vinificat cu grija, reducand interventiile tehnice la minim, pastrand caracterul strugurilor din vie, tipic pentru acest soi si pentru terroir-ul din Dragasani. Dupa fermentarea cu drojdii naturale si maceratia pe bostina timp de 6 saptamani, vinul a fost tras in baricuri de stejar romanesc – din care o treime baricuri noi – , invechit pe o perioada de 2 ani si imbuteliat fara filtrare fina.
    Rezultatul este un vin elegant si bine echilibrat, cu un buchet de mure si prune coapte, de tonuri de piele, scortisoara si boabe de cafea. Textura de taninuri fine, arome de piper negru si ciocolata amara dau vinului un corp persistent, adanc si lung, dar nu gras: un echilibru perfect intre textura, aciditate si arome. Vinul are un potential ridicat de invechire de minim 8-10 ani. Se recomanda carafare timp de minim o ora.
    Cumparand acest vin, sprijiniti proiectele Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania cu o donatie de 10 RON pe sticla.
    145.00 lei Adaugă în coș
  • Papale Linea Oro-Primitivo di Manduria 2020

    Producător: Varvaglione Vigne & Vini – Taranto, Puglia
    Tara: Italia
    Soi: Primitivo (Zinfandel) – struguri culeși și selecționați manual
    Culoare: roșu-rubiniu intens
    Tip: rosu / sec
    Miros: elegant și complex, cu parfum vanilat, picant, pe note de prune, fructe de pădure, cireșe coapte, cicocolată neagră
    Gust: se distinge prin eleganța rafinată; rotund, cald și deosebit de catifelat, cu o mare bogăție și varietate de arome dominate de prune, gem de fructe de pădure, lichior de cireșe și stejar; textura excelentă se identifică cu terroir-ul; final lung și elegant, în care se păstrează întreaga prospețime a vinului
    Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, chiftele, sosuri sățioase, preparate picante, brânzeturi maturate
    Vă sfătuim să-l aerați cu o oră înainte de a-l bea sau să-l treceți o dată prin aeratorul Vinturi, în momentul servirii.
    Alcool: 14,5%
    Temperatura de servire: 16-18°C
    Potențial de învechire: 10 ani
    Maturat cel puțin 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american.
    Medalie de Aur, Berliner Wine Trophy
    97 Puncte Luca Maroni
    115.00 lei Adaugă în coș
  • Amarone Riserva “Lilium Est” 2008

    Lilium Est este cel mai uluitor și intrigant dintre vinurile produse de Tenuta Sant’Antonio, datorită profunzimii parfumului și aromelor sale unice. Este, fără îndoială, un vin de meditație care se bea pe îndelete, pentru a-i putea explora întreaga bogăție.
    96+ Puncte Parker: ”Waw, țineți-vă bine! Lilium Est 2008 este conștient de calitatea lui. Își afirmă autoritatea prin arome concentrate și robuste de fructe negre (prune și mure uscate), condimente, gudron, lemn de cedru și fum. Frumusețea vinului vine din intensitatea și din vârsta lui, căci notele terțiare subtile îi completează complexitatea și profunzimea. Struguri lăsați să se stafidească timp de 90 de zile. Această perioadă mai scurtă de deshidratare îi conferă o prospețime mai mare, permițând aromelor evoluate să se facă simțite acum, la mai mult de 10 ani de la recoltare. Vinul este maturat trei ani în butoaie noi de stejar franțuzesc. După Dal Forno, acesta este unul dintre cele mai mari vinuri ale apelațiunii. Au fost făcute numai 5000 de sticle.”
    94 Puncte James Suckling: ”Un vin frumos, cu tanini ușor polisați și caracter de alune, ciocolată și fructe de pădure uscate. Are corp mediu spre plin și este un vin foarte bun, cu sfârșit rafinat. De o reală finețe. E fantastic să găsești o Riserva ca aceasta.”
    Soi: 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta
    Culoare: roșu-rubiniu, cu tente de cerneală
    Miros: buchetul se deschide cu note balsamice, aproape ca de iod, datorate tăriei alcoolice impresionante; apoi, ele fac loc aromelor caracteristice de cireșe coapte, prune, fructe de pădure mici, precum și celor picante, de anason, scorțișoară, cardamom, piper negru, vanilie și ghimbir
    Gust: sec, cald și catifelat, cu aciditate notabilă, frumoase arome terțiare de cacao, migdale și tutun echilibru minunat și tanini rotunzi; sfârșit foarte persistent
    Recomandări gastronomice: carne roșie la grătar cu cărbuni, friptură de vită, fripturi cu sosuri foarte aromate, vânat, brânzeturi tari și maturate. Și, de ce nu, consumat ca atare, alături de prieteni buni.
    Perioada optimă de consum: 2019 – 2040
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 16%
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie de lemn personalizata
    Temperatura de servire: 16-18°C
    Producător: Tenuta Sant’ Antonio – Valpolicella, Veneto
    Tara: Italia
    675.00 lei Adaugă în coș