Afișez 145–156 din 285 de rezultate

  • Crama Bauer - Petit Verdot Magnum 2013 - 1500 ml

    Bauer – Petit Verdot (P.V.) 2018

    Petit Verdot este un soi foarte vechi şi foarte rar ce poate fi găsit în zone cultivate cu mai cunoscutele soiuri Cabernet sau Merlot. Datorită caracterului sau distinct (aciditate ridicată, taninuri ferme şi arome orientate către condimente mai mult decât către fruct) Petit Verdot este frecvent utilizat în cantităţi mici pentru a condimenta cupajele de vinuri roşii. Credem cu tărie în potenţialul acestui soi în zona Drăgăşani -un mulaj al originii sale distincte şi drept urmare o potrivire perfectă cu filosofia noastră “creativitate naturală”.
    Dar Petit Verdot este mult mai pretenţios şi mai dificil de îngrijit în comparaţie cu Cabernet Sauvignon de exemplu. Coacerea este foarte târzie, făcând dificilă obţinerea unei recolte de struguri copţi perfect în fiecare an. Acest lucru ne poate obliga să renunţăm total la recoltă într-un anumit an.
    Sunt foarte puţine vinuri pure din Petit Verdot în lumea internaţională a vinului, ceea ce ne face şi mai mândri să oferim cel dintâi şi până acum singurul Petit Verdot din România.
    Petit Verdot este acompaniat perfect de beef tartar, rată coaptă, vânat cu pene cum este fazanul, prepeliţă sau paste condimentate, cu roşii. Dacă doriţi să beneficiaţi la maxim de acest vin şi în anii săi tineri, recomandăm aerare extinsă, de cel puţin 2-3 ore.
    Editie Limitata 1950 sticle
    Soi: Petit Verdot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    150.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Academia Purcari – Saperavi 2019

    Academia Saperavi este esența impresionantului soi georgian cu același nume, reinterpretat de către expresia pură a terroir-ului de Purcari, obținând, în rezultat, un vin autentic cu aromă fulminantă.
    Crearea acestui vin a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens cu reflexe purpurii și l-a parfumat cu arome explozive de prune și fructe coapte. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec cu taninuri catifelate, are un gust plin, opulent, cu un postgust lung și plăcut, cu arome complexe.
    Academia Saperavi cuprinde o cantitate foarte limitată de sticle – 6000 pentru că exact cu atâta timp în urmă au fost înregistrate primele practici de utlizare a amphorelor în vinificație, în Georgia.
    Soi: Saperavi
    Alcool: 13,5%
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producător: Purcari
    Țară: Republica Moldova
    225.00 lei Adaugă în coș
  • BARSENTO – Ladislao 2020

    Un vin ce exprima varietatea Negroamaro in puritate.
    Culoare rosie intensa si impenetrabila.
    La nas se percep arome de cirese coapte, tutun si roscove.
    La palat este corpolent, de mare structura
    Taninuri accentuate, bine echilibrate cu alcoolul si notele tipice de vanilie ale vinurilor maturate in lemn.
    Vinificatie:
    Productie / randament: 70 ql/ha.
    Recoltat in perioada 10-30 septembrie,
    Macerat 12-14 zile in vinificatoare de otel inoxidabil de 45 de chintale la temperatura controlata (25°C).
    Pompare frecventa pentru a extrage substantele aromatice si colorante si pentru a inmuia masa taninoasa.
    Invechit in butoaie mari de stejar.
    IGP Puglia
    Soi: 100% Negroamaro
    Alcool: 14,5%
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Barsento
    Tara: Italia
    160.00 lei Adaugă în coș
  • Regno – Feteasca Neagra 2021

    Roșu vișiniu închis , cu reflexe violacee și limpiditate bună. Arome
    intense de fructe (cireșe negre, mure, prune), cu ușoare tente de
    fum. Aciditate bună, corp mediu, taninuri tinere, intensitate gustativă, cu un final ușor amărui, de prune afumate. Echilibru intre arome, alcool și taninuri.
    Recomandare culinara: Brânzeturi semitari (cașcaval); Gustări românești (chifteluțe, cârnăciori, vinete umplute); Ostropel de pui; Tochitură moldovenească; Deserturi precum papanaș, găluște cu prune;
    Temperatura de servire: 14/16° C
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Cramele Recas
    42.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Signos – Los Robles Carmenere 2018

    Signos de Origen este un proiect special născut pentru a crea vinuri organice unice de cea mai înaltă calitate, prin selectarea celor mai bune soiuri din podgoriile noastre. Fiecare dintre ele este reprezentată de o icoană unică, care întărește relația importantă dintre vin și locul său de origine.
    Semne de origine a vinului Los Robles Carmenere, Valea Colchagua.
    Culoare roșu-vișiniu intens. La nas, arome intense de fructe roșii precum cireșe și prune negre, note de măceș și prezența notelor picante care amintesc de frunza de dafin, cedru și piper negru. La palat, este un vin de o mare armonie si eleganta, imbinand un volum bun si o aciditate bogata.
    Învechit timp de 16 luni. 70% din amestec în cuve ovoide din beton și restul de 30% în butoaie noi de stejar francez.
    Potențial de îmbătrânire de 8 ani.
    Asociere culinara:
    Se asociaza foarte bine cu tot felul de carne, leguminoase, tocanite de legume si preparate pe baza de porumb si cartofi. Este, de asemenea, un bun acompaniament pentru pastele cu sos de roșii și mâncăruri asezonate cu diferite condimente.
    D.O. Valle de Colchagua
    Soi: Carmenere
    Tip: rosu / sec / vin organic
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Tara: Chile
    99.00 lei Adaugă în coș
  • Picote Rosu 2020

    Rosu intens cu arome puternice de fructe mature, un cupaj armonios care ne invaluie cu un gust plin, dens, catifelat. Cele doua soiuri, atat Merlot cat si Feteasca neagra, dau nastere unor vinuri exceptionale dar puse laolalta ne incanta simturile cu arome si gusturi intense nuantate de senzatii de caramel si condimente.
    Picote ROSU este un vin rosu sec dar fin si il recomandam a fi consumat altauri de mancaruri cu gust puternic, tocanite sau fripturi din carne rosie sau chiar branzeturi maturate.
    Temperatura recomandata de consum, 16*C
    DOC – CMD Banu Maracine
    Cupaj: Merlot si Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Vinaltus
    46.00 lei Adaugă în coș
  • Luscan – Pinor Noir 2019

    1000 de Chipuri Luscan Pinot Noir dezvaluie o aroma de fructe rosii coapte si condimente. Gustul este elegant, echilibrat, cu accente de mure, zmeura si capsuni.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Ed.Lim. – 2640 sticle
    Soi: Pinot Noir
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama 1000 de Chipuri
    75.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Dac Reserv 2017

    Vinul Dac Rezerv este un cupaj din Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi maturat in barique de stejar. Vinul are un buchet bogat cu nuanțe de coacăză neagră, prune, ciocolată și boabe de cafea.
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi
    Alcool: 14%
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Vinaria Dac
    Tara: Republica Moldova
    76.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Crama Mircesti – Feteasca Neagra & Saperavi 2019

    Descris de o nuanţă de roşu intens ce hipnotizează cromatic, dar şi de arome fructat-condimentate care surprind cu o profunzime aparte în gust, Crama Mirceşti Fetească Neagră şi Saperavi este cu siguranţă un vin pe care îl vei ţine minte. Cupajul sec propune o proporţie de 81% Feteasca Neagă şi 19% Saperavi, ţinut fiind în butoaie de stejar timp de 12 luni şi păstrat în sticlă până atinge perfecţiunea gustului, aşa cum e ea văzută în inima Moldovei. Strugurii aleşi pentru acest cupaj sunt toţi culeși din podgorii aflate la cea mai mare altitudine din Moldova, 300m, pe pante sud-estice cu înclinație de 8 grade, toate aceste detalii şlefuind caracterul unic al boabelor coapte aici şi, în consecinţă, dăruind un caracter autentic vinului.
    Crama Mirceşti Fetească Neagră şi Saperavi are un potențial de învechire de cel puţin 5 – 10 ani în sticlă şi se savurează decantat înainte de consum.
    Aromele sale intense se potrivesc în asocieri culinare diverse, dar cel mai bine cu gulaș de porc sau cu un mousse de ciocolată extrafin.
    Notele degustării:
    Miros: Parfum complex de fructe de pădure negre, învăluite în accente profund condimentate.
    Gust: Corp plin şi arome intense de fructe negre bine coapte, unde remarcate se fac în special murele, afinele şi vișinele negre, complimentate cu vanilie şi cu piper.
    Cupaj: Feteasca Neagra si Saperavi
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Mircesti
    Tara: Republica Moldova
    72.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Bardul din Mircesti – Cuvee Rouge 2018

    Colecţia Bardul din Mircești reuneşte vinuri intense, de o profunzime aparte, maturate în baricuri noi, cu un potențial înalt de învechire la sticlă. Procesele de vinificare alese au impact mimim asupra acestor vinuri mari, care se dovedesc a fi adevărate comori pentru cunoscători şi colecţionari, iar Bardul din Mircești Cuvee Rouge este un astfel de vin bijuterie ce poate pune lejer în umbră o întreagă suită de vinuri roşii seci. Vorbim despre un cupaj de Cabernet Sauvignon (70%) și Saperavi (30%) care abundă în arome de fructe negre, condimente dulci şi ciocolată, la savoarea căruia au contribuit struguri culeşi din podgoriile aflate în satul Mirceşti. Strugurii au fost transformaţi de proaspeţi în must, care a fermentat timp de treizeci de zile în cuve deschise, vinul fiind maturat apoi 24 luni în baricuri noi de stejar.
    Minimum 10 ani este potenţialul de învechire al acestui vin splendid, de un roşu impenetrabil, care se potriveşte excelent în asocieri culinare cu fripturi de vită, mezeluri condimentate şi brânzeturi maturate.
    Notele degustării:
    Miros: Parfum intens fructat, centrat pe cireşe negre, mure şi coacăze negre, care primesc atingeri fine de piper şi trufă.
    Gust: Arome bogate de fructe negre, înviorate cu accente fierbinţi de condimente şi cu nuanţe ample de ciocolată neagră.
    Cupaj: Cabernet Sauvignon si Saperavi
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Mircesti
    Tara: Republica Moldova
    135.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Taraboste Tribut – Saperavi 2017

    Colecţia Taraboste reuneşte vinuri produse în cantităţi limitate din struguri supracopţi, învechite în barrique-uri până ating perfecţiunea gustului, fiind practic un omagiu adus tradiţiei de către Chateau Vartely. De această dată, crama alege strugurii Saperavi pentru a contura caracterul unui vin tribut roşu cu totul extraordinar, unde soiul de origine georgiană se exprimă splendid. Saperavi este de obicei folosit pentru a da naştere vinurilor desert sau celor fortificate, însă de această dată ia forma unui vin sec cu aromă intensă, un caracter distins şi o prospeţime aparte. Vinul petrece luni bune în butoaie franțuzești din stejar (in acest caz 22 luni), unde îşi defineşte personalitatea marcantă şi profund apreciată de connoisseuri, pe care îi invităm să savureze Chateau Vartely Taraboste Tribut Saperavi la o temperatură optimă de 15-18 grade Celsius, decantat cu două ore înainte de servire.
    Notele degustării:
    Miros: Buchet intens, care aduce în prim plan fructe albastre şi condimente lemnoase într-un melanj aromatic sublim.
    Gust: Arome ample de porumbe, afine şi cedru, complimentate cu nuanţe condimentate.
    Soi: Saperavi
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Chateau Vartely
    Tara: Republica Moldova
    225.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Taraboste Tribut – Cabernet Sauvignon 2017

    Creator de vinuri extraordinare, oglinzi ale terroir-ului pe care îl reprezintă, Château Vartely foloseşte tehnologii de ultimă generație atât pentru cultivarea viţei de vie, cât şi pentru prelucrarea soiurilor ce se coc în podgoriile sale. Astfel, doar cei mai buni struguri sunt aleşi să compună baza vinului Chateau Vartely Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon, maturat timp de 30 de luni în butoaie de stejar pentru a atinge perfecţiunea gustului. În această perioadă petrecută în butoi, aromele, textura şi corpolenţa capătă conotaţii extraordinare, totul pentru a impresiona cu revărsarea de accente olfactive şi gustative atunci când vinul este turnat în pahar. Gustul intens ce defineşte Chateau Vartely Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon este centrat pe fructe negre, condimente, cafea şi tabac, astfel că vinul primeşte asocieri culinare excelente cu fripturi de vită sau de vânat, în degustări ce sigur vor surprinde plăcut orice iubitor de Cabernet.
    Notele degustării:
    Miros: Buchet sofisticat, care adună în el magia aromatică a notelor de fructe negre, condimente şi cacao.
    Gust: Corpolent, cu tanini fermi şi arome ample de vişine coapte, coacăze negre, cafea, condimente şi adieri de tutun, topite într-un postgust prelung, care aduce cu el impresii de fructe uscate, ciocolată amăruie și lemn ars.
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15 %
    Cantitate 750ml
    Producator: Chateau Vartely
    Tara: Republica Moldova
    225.00 lei Adaugă în coș