Vin cu un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpolent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.
Acest vin este rodul unei pasiuni străvechi, născută din mâinile pricepute ale oamenilor îndrăgostiți de țara lor natală. Obținut din presarea strugurilor nobili crescuți între dealuri și mare, într-un mediu căruia natura i-a dat frumusețe și căldură, acest Nero di Troia este un vin de o mare eleganță și tipicitate.
Podgoria este situată în Borgo Tressanti, în districtul geografic numit Daunia. Solul fiind nisipos, permite dezvoltarea viței de vie în cele mai bune condiții. Apropierea de mare a podgoriilor Podere29 aduce avantaje considerabile, atât pentru tipul de nisip cât și pentru solul extrem de mineral. Recoltarea, efectuată la primele ore ale dimineții, începe între sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Fermentarea alcoolică are loc în butoaie din oțel inoxidabil, unde are loc și fermentația malolactică. Procesul de vinificare se finalizează prin rafinarea în butoaie de stejar francez.
De un roșu rubiniu intens, are arome de fructe de pădure negre cu tonuri succesive de cacao, scorțișoară, chimen și ienupăr. La gust este învăluitor, plin, corpolent și tanic pe bună dreptate, cu tonuri catifelate și un final echilibrat și foarte lung.
Vin potrivit pentru alimente bogate în arome, feluri de mâncare condimentate, carne roșie prăjită și la grătar, vânat, brânzeturi și mezeluri. Este indicat să fie defăcut cu cel puțin o oră înainte de servire.
Este un maturat jumatate în butoaie noi, jumatate in butoaie de a doua si a treia trecere, cu note florale și de fructe negre. Coacaze negre si rosii zdrobite, dulceata de prune, dar si o nota de cedru sau mir. Oxigenarea scoate la iveală note de grafit. Nasul este proaspăt, răcoros, dar intens si complex.
Gustul este mediu spre plin, cu o coloana solida de taninuri rotunde cu granulatie fina, sustinut de aciditatea vibranta a fructelor rosii si negre, cu un final lung.
Temperatura de servire 14-16 C si poate fi excelent acompaniat de preparate din vanat cu par, fripturi la cuptor sau, de ce nu?, o tochitura moldoveneasca. La desert ar fi perfect lângă un cozonac.
Sunt gusturi, arome și mirosuri care îți rămân în suflet și pe care dorești să le mai simți o dată. Așa vei descoperi într-un pahar de Cuvée Guillaume 2020 toată intensitatea trăirilor care au contribuit la adultul de astăzi. Îți amintești cireșele furate din grădina bunicii și pe care ni le puneam după urechi pentru a ne face cercei? Aroma lor îmbietoare te întâmpină în gustul acestui vin corpolent, dar delicat.
Mirosul ți-e stimulat de aceeași tentă fructată, însă ușor condimentată și cu note de sâmbure de migdale. Vei percepe cu acuitate senzațiile ce te încearcă. Cu măiestria unui pictor vei da forme și culori viselor tale. Cele mai ascunse dorințe vor prinde viață pe scena pe care tu o regizezi.
Regăsește-ți echilibrul cu tine, așa cum două soiuri emblematice s-au reunit în acest vin sublim: Pinot Noir și Fetească Neagră. Ce deliciu mai mare pentru papilele tale gustative decât această combinație de soiuri obținută din strugurii atent selecționați din podgoria Dealu Mare.
Ți-am stârnit curiozitatea? Ești pregătit să mergi din nou pe aleea amintirilor? Atunci creează-ți o poveste autentică asezonând acest vin cu aperitive ușoare, friptură de rață sau vânat și astfel, vei beneficia de o experiență specială. Savurează-l la o temperatură de 13°-14°C pentru a simți intensitatea și gustul fin.
Vin Pastoral Licoros Rosu Dulce de Desert ( denumire veche Cagor )
Este un etalon al vinurilor de desert. Se produce din soiul Cabernet Sauvignon cultivat in regiunea de Sud a Republicii Moldova, centrul vitivinicol Comrat. Calitatea inalta a strugurilor, tehnologia originala de producere a permis obtinerea unui vin unicat de culoare rubiniu-inchis cu gust plin, catifelat, cu aroma de prune uscate.
Vinul provine din struduri recoltati de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Este un vin rosu corpolent cu o culoare rosie-rubinie, cu taninuri catifelate si un gust amplu.
Se serveste alaturi de preparate din carne de vanat la o temperatura de 17-18 grade Celsius.
Notele clare de fructe proaspete, prune și căpșuni.Puternic, plin, dulce și cu o textură excelentă pe gust. Malicchia Mapicchia este o meditație vin perfect pentru mai multe combinații: de la deserturi la paste uscate, brânzeturi îmbătrânite,brânzeturi aromate, picante sau albastre, servite și ele cu gemuri pentru un contrast izbitor între puternic și arome dulci. Ideal și cu mâncăruri din carne
Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee și limpiditate bună. Arome intense de fructe negre (afine, cireșe negre), aspecte de afumat și de piele, alături de nuanțe de piper negru. Aciditate bine integrată, corp bine pronunțat, cu taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat cu un bun echilibru între arome, alcool și taninuri. Final lung, cu aspecte de vișine coapte și condimente.
Recomandam acest vin cu: Brânzeturi cu chimen, Carpaccio de vițel, Barbeque, Vânat (căprioară) cu sos de muștar, Cotlete de miel.
Roşu-granat, vinul dezvoltă parfumuri delicate de vişine şi fructe de pădure, dar şi tonuri de cacao, ierburi şi o interesantă tuşă de bacon afumat. Corpul mediu, zvelt, cu o structură bună şi un echilibru corect, cu taninuri înca astringente, susţine arome de fructe negre şi cacao, dar şi atingeri vegetale, care amplifică
senzaţia de suculenţă.
Maturare: timp de 12 luni în butoaie de stejar franţuzesc, a două folosinţa.
Recomandam o aerare scurtă a vinului și o temperatură de servire de 16-18º C.
”Alegând această Fetească Neagră de Tohani, alegi unul din vinurile care alcătuiesc un trio românesc de excepție: Fetească Albă, Fetească Neagră și Busuioacă. Este o gamă care continuă visul meu de a așeza vinul românesc pe locul pe care îl merită.” – Virgil Mândru, proprietar TOHANI România
Un roșu elegant, ce se prezintă cu o culoare roșu purpuriu, semn de tinerețe desăvârșită. Note intense de prune coapte, vișine și mure de pădure, ce în gust sunt evidențiate de un gust rotund și structurat, cu taninuri bine definite. Suculent și persistent, vinul are un foarte bun potențial de învechire.
Servire:
15-16 grade Celsius. Acompaniază foarte bine preparatele din carne de vită sau vânat, cu ciuperci la grătar sau pastele cu sosuri bogate.
Culoare roșie rubinie cu puternice reflexii purpurii, arome de cireșe, compot de prune și condimente. Aciditate bine structurată, și alcool bine integrat. Un vin ușor de băut, dar totodată elegant și aromat.
Recomandari culinare: Mâncare: muschi de porc, pulpe de rată la cuptor, legume la grătar
Cu o culoare rosie rubinie de o mare intensitate,aceasta Feteasca Neagra ne dezlantuie arome de cirese negre si prune cu nuante afumate.Gustativ, ciresele sunt dominante pentru ca in postgustul lung sa intalnim note de piper alb.
Recomandam asocierea cu preparate din berbecut si vita.