Este un vin din shiraz masiv, bogat, plin de ciocolata si gem de fructe negre de padure.
Asociere culinara : Un vin excelent pentru preparate din carne rosie (vita, vitel, porc, oaie, miel, rata, gasca etc), branzeturi maturate si mancaruri condimentate.
Pergament este un vin corpolent cu taninuri ferme și cu o aciditate ridicată în care distingem arome orientate către condimente și fructe precum cireșele negre și prunele care sunt “îmbrăcate” cu arome de vanilie și alune.
Asociere culinara: După o aerare de minim 30 minute, vinul se poate servi împreună cu mezelurile dobrogene condimentate (ghiudem tătăresc, pastramă armenească), cotlete de berbecuț cu piper verde sau brânzeturi maturate.
DOC – CMD Sarica Niculutel
Alcool: 13,5 %
Cantitate: 750 ml
Tip: rosu / sec
Soi: Petit Verdot
Producator:Via Viticola Sarica Niculitel
Magia unui vechi soi autohton, exprimat într-un mod unic, datorită integrării sinergice cu terroir-ul nostru. O experiență mistică de arome primordiale. Complexitate surprinzătoare de fructe negre și condimente, cafea prăjită și ciocolată neagră.
Culoare roşu intens. Arome intense de condimente negre, apoi îmbogățite cu note intense de fructe de padure coapte, cum ar fi zmeură și mure, urmate tente de cacao, humus și lemn dulce. Textură tanică elegantă, consistentă, rotundă şi persistentă .
Asociere culinara/: Preparate din carne rosie, vanat
Temperatura de servire: 18 – 20 grade C
DOC – CMD Recas
Alcool: 14,5 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec / nefiltrat
Producator: Petro Vaselo
Tara: Romania
Un Cabernet Sauvignon căruia i se intuiește tinerețea din nuanțele violacee ce însotesc culoarea roșie strălucitoare. Aromele de prună uscată și frunze de tutun încep să ne arate că nu este prea devreme pentru a-l încerca. În gustul intens apar și note de coacăze care se continua în finalul lung și consistent. De asociat cu preparate din carne de vită, mistreț, berbecuț
Eleganţa soiului Pinot Noir se întâlnește cu resursele unui terorir unic. Rezultatul este unic și irepetabil, o interpretare fascinantă a acestui soi. Note florale și de cireșe învăluite, de taninuri moi urmaţi de note balsamice.
Arome de ierburi proaspete, note balsamice, Palat elegant, învechirea pe termen lung în butoaie de stejar,
DOC-CMD Recas
Alcool: 14 %
Cantitate: 750 ml
Tip: rosu / sec – vin nefiltrat
Soi: Pinot Noir
Producator: Petro Vaselo
O sticlă de doar 750ml, care concentrează caracterul a 10 vintage-uri Montepulciano – astfel putem descrie Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Limited Edition, un vin emblematic ce poartă degustarea spre culmi aromatice nebănuite. Arta împletirii mai multor vintage-uri într-un vin nu este nicidecum lucru uşor, mai cu seamă că totul începe cu selecţia acestora în funcţie de aromele, caracterul, profunzimea şi echilibrul pe care le etalează. Cei mai buni struguri din cele mai bune vii situate în cele mai favorabile zone creează baza aromatică pentru acest vintage inimitabil, creat cu pasiune pentru iubitorii de vinuri elegante. În plus, învechirea parţială de 12 luni în barrique-uri din stejar franţuzesc definitivează personalitatea cu care acest vin italian splendid ne întâmpină. Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Limited Edition se savurează ca aperitiv sau alături de preparate pe bază de carne roşie, la o temperatură recomandată de 18 grade Celsius, ideală pentru a descoperi pe deplin nuanţele aromatice ale vinului.
Notele degustării:
Miros: Parfum intens fructat, care dezvăluie accente de prune, dulceaţă de cireşe şi trabuc.
Gust: O suită de arome fructate, care descriu fructe roşii, învăluite în accente de cafea, vanilie, cacao şi un pic de tutun, accente ce se dezvăluie tot mai intens spre final.
Un vin de meditatie.
Tara: Italia
Soi: Montepulciano
Tip: rosu / sec
Alcool: 14,5 %
Cantitate: 750 ml
Exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce, cu o tentă de vanilie. La gust, e rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung, elegant și aromatic.
Producător: Varvaglione Vigne & Vini – Puglia
Soi: Primitivo (Zinfandel)
Culoare: roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet
Miros: exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce
Gust: rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool; structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate; postgust lung, elegant și aromatic
Recomandări gastronomice: excepțional cu preparate picante și orientale, vițel, miel, coaste afumate, fripturi cu coriandru, paste (penne all’arrabbiata, spaghetti alla carbonara, raviolli), carne roșie la grătar, friptură, tocană, brânzeturi maturate
Alcool: 14%
Tip: rosu / sec
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat cel puțin 8 luni în butoaie de stejar franțuzesc.
Tara de provenienta: Italia
Savoarea e punctul forte al acestui Cabernet Franc 1000 de chipuri. După ce o admiram din toate unghiurile putem aminti și de finețe, de echilibru de notele calde de fructe negre de pădure sau taninul copt, mărunt.
DOC – CMD Dealu Mare
Alcool: 15 %
Cantitate: 750 ml
Prodductie: 2740 sticle
Tip: rosu / sec
Producator: Divine Area / 1000 de Chipuri