Susumanielo de culoarea rubinului cu reflexii violacee in margini, nas intens si complex cu indicii puternice de fructe rosii, gust echilibrat, catifelat si savuros, generos in arome de fructe negre de padure supracoapte si mirodenii dulci, usor picant. Finalul este persistent si fin.
Sugestie: aerare 30 min
Asocieri culinare: branzeturi maturate, preparate din carne de miel, vanat
Produs din struguri Montepulciano D’Abruzzo in regiunea italiana Lanciano, renumita pentru temperaturile ridicate in timpul zilei si mai scazute noaptea, Amaranta este un vin rosu cu influente granate. Se remarca prin buchetul intens, persistent si cu arome de fructe coapte, completate armonios de note florale si un gust cremos, delicat. Structura sa complexa si eleganta se datoreaza maturarii timp de aproape un an in baricuri din America si Franta.
Este potrivit alaturi de fripturi din carne rosie, vanat, branzeturi maturate sau alte preparate foarte condimentate.
In cea mai veche podgorie a Dobrogei, langa dealurile Saricii si ale Niculitelului, cultivarea vitei de vie este mai mult decat o traditie. Astazi, metodele traditionale vechi de mii de ani se impletesc cu noile tehnologii de vinificatie, manuite cu maiestrie de oenologi internationali. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Quintessence Reserva, un vin rosu, sec, un cupaj de 5 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Catifelat, rafinat si bine structurat, vinul dezvaluie tanini fermi si arome fructate, continuate de note condimentate si de vanilie.
Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne alba, vanat sau carne rosie.
IG Colinele Dobrogei
Cuoaj: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot
Via Marchizului este cultivată pe Plaiul Viticol Fințeşti în arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori să demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind şi prima suprafață achiziționată. Cei 90 de ari cultivați cu Negru de Drăgăşani au fost separati de restul viei pentru a permite echipei noastre să acorde o atenție sporită acestui soi de struguri excepțional, lucru care a contribuit la obținerea unui vin de o calitate deosebită.
Cu o culoare roșu aprins cu nuanțe violet, vinul prezintă arome de mure cu note de smochine și ciocolată marcate de un caracter vanilat. Proaspăt, suculent și aromat când ajunge în gură cu tanini rotunzi și un final persistent şi savuros.
O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason, cuisoare, completate cu note de piele. Este echilibrat cu tanini pronuntati si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.
Un vin rosu cu adevarat special! Acest Merlot este maturat in baricuri noi frantuzesti si invechit cativa ani buni in sticla. Gustul este pregnant cu arome de cirese negre si cacao urmate de condimente cu tuse dulci de vanilie. Un vin corpolent, cu taninuri moi si aciditate modica. Vinul necesita o decantare de 2 ore pentru a-si pune in valoare calitatile.
Un vin reusit, care se remarca inca de la nivel cromatic datorita nuantelor pronuntate de rosu-intunecat cu reflexe viole si un nivel de limpiditate satisfacator.
La nivel olfactiv se identifica parade surprinzatoare de arome proaspete (mure, coacaze negre si visine coapte), iar in prelungire se identifica tente palide de mosc, vanilie sau scortisoara.
Gustativ, aroma inegalabila a fructelor de padure rosii, completate cu efectele launtrice ale lemnului rece si tonurile usoare de vanilie vor creea satisfactia dorita.
Cuvée Überland este vinul-fanion al Cramelor Recaș, cu un istoric de vinificare recunoscut prin numeroase distincții locale și internaționale – ultima dintre acestea fiind cea a celui mai bun vin roșu românesc din cadrul competiției „London Wine Competition 2022”.
Arome complexe, de prune, chiar magiun și compot de vișine în prim plan, dar și cu nuanțe fine de fum în fundal. Gust cu note rustice, ca al oricărui strugure roșu crescut în zone mai reci, dominat de fructe roșii de pădure și cireșe negre. Mirosul ușor de piper alb – caracteristic vinurilor roșii obținute în zone de altitudine.
Servire: Ușor răcit (12-14*C), bun de asortat cu cărnuri picante, proțapuri, preparate de zahana, coaste de porc.
Crama Cielo e Terra isi doreste sa aduca valoare domeniului viticol si, prin vinurile sale, sa promoveze valorile in care crede: grija pentru echipa, respectul pentru clienti si atentia acordata mediului inconjurator, fiind doar cateva dintre acestea. Recomandarea noastra de astazi, 3 Passo Rosso, este un vin rosu cu note purpurii, care dezvaluie mai intai note olfactive intense si mature, de stejar. Pe palat, regasim arome de fructe bine coapte, continuate apoi de aceleasi tente subtile de stejar.
Degustati acest vin la 16 grade Celsius, alaturi de feluri principale si preparate cu carne rosie.