Din colecţia Premium Gitana vine acest vin rezervă matur, de un roşu seducător, maturat pe o perioadă de 10-12 luni în baricuri de 225l şi învechit minimum 2 ani în butoaie din lemn de stejar din Krasnodar. Cupajul este realizat din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi culeşi manual din zona Valul lui Traian şi vinificat tradiţional folosind echipamente moderne.
Vinul este elegant şi prezintă un buchet complex, cu taninuri puternice, bine echilibrat şi structurat.
Culinar, sortimentul se potriveşte bine cu preparate pe bază de carne afumată şi carne la grătar, iar vegetarienii îl pot savura alături de legume prăjite.
Temperatura ideală de servire este 16-18° C.
Notele degustării:
Miros: Seducător şi complex, cu note intense de fructe roşii şi negre, ciocolată, lemn dulce şi un strop de cafea.
Gust: Arome bogate de fructe dulci, în special mure şi prune zemoase, la care se adaugă accente de fructe uscate şi lemn dulce.
Încă un vin semnat de Cosimo Varvaglione își face debutul în selecția noastră! Asamblaj de Negroamaro, Primitivo și Malvasia Nera, vă întâmpină cu un buchet frumos de fructe roșii coapte, gem de cireșe negre și o notă de vanilie și ciocolată. În gură, este corpolent, rotund și dominat de tanini catifelați, cu sfârșit persistent.
Soi: Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera
Culoare: roșu intens
Miros: fructe roșii coapte, gem de cireșe negre și o notă de vanilie și ciocolată
Gust: corpolent, rotund și dominat de tanini catifelați, cu sfârșit persistent
Recomandări gastronomice: ideal cu preparate din carne, vânat și brânzeturi maturate
Alcool: 15%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Strugurii sunt lăsați să se stafidească pe viță timp de cca 20 zile, în funcție de gradul de deshidratare. Scurtă macerare înaintea fermentației la temperatura de 12-14°C, pentru a extrage aromele caracteristice. Urmează fermentația la temperatură controlată de 24-26°C, timp de 20-25 zile. Apoi, vinul este separat de pielițe pentru a începe fermentația malolactică. Maturare 6 luni în baricuri de stejar franțuzesc.
ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
Parcela este situată pe dealul Teganeanu cu e o expoziție S-SE, solul este argilos cu inserții de calcar si bogat in oxizi de fier, ideal pentru acest soi, Merlot, iar vinul rezultat este excepțional de structurat și bogat în substanțe colorante și antioxidante. Vârsta plantelor este de peste 40 de ani.
Culoarea este de un roșu rubiniu intens si profund aproape opac.
Este un excelent Merlot foarte intens, eteric, cu note de vișine în vișinată, violete, lemn dulce, piele și cacao, cu gust plin, catifelat și armonios care învăluie palatul lăsând un final lung proaspăt și vibrant.
Vin de lunga evoluție înainte de consum trebuie aerat cel puțin 2 ore înainte și servit la 16-18 C.
Asociere culinara, vânat cu pene, antricot de berbecuț, brânzeturi cu maturare lunga dar si deserturi pe baza de ciocolata neagra.
ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
Acest cabernet este recoltat de pe Dealul Zorilor. Parcela are o orientare atipica N-NE mai răcoroasa. Vita de vie are o vârsta intre 40 si 50 de ani iar producția este de circa 3000 kg/ha. Culesul este strict manual ,fermentația malo-lactica are loc in butoaiele de stejar in care vinul își va desăvârși evoluția pentru o perioada de un an si jumătate. Mare parte din baricuri sunt din stejar francez dar se mai folosesc si românești si italiene.
Este un vin roșu rubiniu cu nuanțe adânci de granat. Intrigă prin fructe, fascinează cu notele sale picante, surprinde cu o dulceață vag insinuată. Este plin de arome fructate care amintesc de prune, cireșe si afine. De asemenea, oferă note de cacao și nuanțe picante de piper negru, scorțișoară si anason .
Gustul său este aromat, vegetal, învăluitor delicat în gură, lăsând un post gust de fructe supra coapte, absolut plăcut. Vinul pe care poate ne-am dori cu toții să-l bem pentru a ne entuziasma la fiecare înghițitură.
Se recomanda oxigenare cu 2 ore inainte , temperatura de servire 16-18 C in pahare balon, preparate culinare de structura importanta steak-uri , brasato , Tournedos Rossini sau trufe de ciocolata belgiana.
ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
Soiul reprezentativ pentru Romania si in mod special pentru Dealul Mare provine dintr-o mica parcela de pe Dealul Dumbala Zoresti. Producția este de circa 3000 kg /ha, recoltarea este manuala si durata de maturare in butoaie de stejar este de un an si jumătate. După ce este îmbuteliat se mai odihnește doi ani si apoi va fi pus in piață.
Aromele de magiun de prună specifice soiului, cireșe negre într-o combinație elegantă de crema de ciocolata amara , tutun de pipa şi note balsamice pe finalul aproape interminabil este unul dintre vinurile de referință ale cramei noastre.
Cu aciditatea destul de ridicata, taninurile robuste si o structura importanta este un vin care poate fi păstrat cu ușurință peste 10 ani ca apoi sa fie consumat la apogeul evoluției sale.
Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 14 – 16 °C alături de preparate ca: steak de vită, preparate tradiționale românești din carne de miel și porc, legume la grătar, brânzeturi mature și deserturi cu ciocolată neagră sau papanași cu toping de vișine.
Apogeum anul V, adica recolta 2015, are o culoare de un rosu rubiniu, dens si stralucitor. Aromele primare de prune, de afine si coacaze negre sunt completate de senzatii de lemn dulce si cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuisoare, vanilie, sunt integrate si completeaza tabloul aromatic. In gust vinul este catifelat, cu taninuri moi si zemosi, meritul anilor de permanenta in baric. Seduce prin densitate si postgust nesfarsit, cu final de ciocolata neagra si visine.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandam minim doua ore de decantare. Partener ideal pentru preparate din carne rosie, piept de rata cu miere si otet balsamic, branzeturi maturare si deserturi pe baza de ciocolata amaruie.
Medalii APOGEUM -2015:
Medalie de Aur – Sakura Japan Womene’s Wine Awards ;
Medalie de Argint – Veritas Awards/Toekennings, Africa de Sud;
Este un vin ce poartă numele lui Paolo Mennini, italian din Toscana cu o poveste impresionantă. Un străin îndrăgostit de România, Paolo a găsit în zona viticolă a Drăgășaniului a doua lui casă. “Ho sognato di essere qui” – spune eticheta unui Negru de Drăgășani de excepție, selectat de Răzvan Macici din zona Drăgășani.
Strugurii au fost selecționați de pe unica parcelă 1,7 ha cu Negru de Drăgășani plantată în 2009, recoltați manual în lădițe și sortați cu rigoare. După macerarea la rece a mustuielii, a urmat inocularea cu drojdii selecționate și o omogenizare periodică a mustului în fermentație cu pielița strugurilor. Vinul tânăr a fost tras la maturare în baricuri de anul doi din stejar franțuzesc, unde a stat timp de 18 luni. Apoi s-a făcut o selecție la baric, după care a urmat asamblarea vinului. Astfel am obținut aproximativ 5.000 de litri, iar vinul a fost îmbuteliat după o filtrare ușoară. Negru de Drăgășani din recolta 2016, are o culoare de un roșu dens și strălucitor.
Aromele primare de fruct negru de pădure, de mure și cireșe negre amare. Gustativ se continuă cu aceleași caracteristici, cu un lemn foarte bine integrat, taninuri dense și catifelate, cu note de ciocolată, un postgust lung și persistent, un vin cu potențial mare de învechire, până la 10-15 ani.
Temperatura optima de servire este de 15°-17° Celsius.
Vinul va câștiga în complexitate prin decantare. Partener ideal pentru preparate din carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, piept de rață, brânzeturi maturate.
De când s-a înmulțit atenția acordată cultivării și prelucrării sale, Primitivo di Manduria a oferit emoții din ce în ce mai mari pasionaților de vin din întreaga lume, atât de mult încât a devenit, sub numele de Zinfandel, o trăsătură caracteristică viticulturii californiane. Primitivo Salento IGT este un vin cald și învăluitor, ideal pentru mezeluri și mezeluri și brânzeturi mature.
Struguri / Primitivo di Manduria 100%.
Recolta / Între sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.
Vinificare /Macerare lungă în rezervoare de oțel și fermentare la temperatură controlată. Următoarele 12 luni de învechire în barrique.
Degustare /Roșu rubiniu intens cu nuanțe violete, nasul este foarte fructat cu o prevalență de fructe roșii precum mure, afine, prune și cacao. In gura este bogat, fructat, cu corp si structura mare.
96 Puncte Luca Maroni: Deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă și minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci. Impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi. Prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură. Se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire.
Soi: Primitivo (Zinfandel) – vițe vechi de peste 60 de ani; struguri cultivați cu metode tradiționale, culeși și selecționați manual, ciorchine cu ciorchine
Culoare: roșu intens cu tente purpurii
Miros: gem de fructe roșii cu adieri de fructe negre
Gust: deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă; minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci; impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi; prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură; se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire
Recomandări gastronomice: un vin de meditație ideal, dar care merge foarte bine și cu carne roșie, vânat, somon, ton, legume la grătar, brânzeturi maturate (Grana Padano)
Maturat cel puțin 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american.
”Struguri parțial desciorchinați. Nisip calcaros, argilă roșie și pietre pe terase vilafranchiene. Maturat în tanc. Mure, bacon, grafit, afine, trandafir. Cu ediția 2021, am revenit la caracterul intrinsec al primelor mele Côtes du Rhône-uri, din 1997-2000. Acest Syrah intens, energic, cu tenta sa purpurie este proaspăt, cu arome expresive de fructe roșii de pădure și rotund pe palatin.” Louis Barruol
Soi: Syrah – struguri parțial desciorchinaţi
Culoare: roşu-rubiniu închis
Miros: mure, bacon, grafit, afine, trandafir
Gust: intens, energic, proaspăt, cu arome expresive de fructe roșii de pădure; rotund pe palatin, cu sfârșit lung
Alcool: 14%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat în tanc. Deşi nu a fost destinat îmbătrânirii, vinul îmbătrâneşte foarte bine.
Producător: Château de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme – AOP Côtes du Rhône
Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.