Marea Adriatică și masivul Maiella își îmbină caracteristicile în acest roșu incredibil de aromat. Savoarea, mineralitatea și culoarea sunt puternic influențate de apropierea de mare, în timp ce notele de fructe roșii și boabe de piper negru sunt tipice acestei porțiuni a Apeninilor din zona Chieti. O culoare roșie intensă, cu nuanțe violet, o intensitate aromatică care se joacă pe gust cu note moi și picante și o textură cremoasă toate caracterizează Monnalisa Montepulciano d’Abruzzo DOC.
Obtinut la cupajarea de vinuri atent selectionate din soiul de struguri Cabernet Sauvignon,Merlot si Saperavi, culoare rosu-purpuriu inchis.
Aceast cupaj ne ofera un buchet bogat in arome intense de coacaze si prune uscate, dar echilibrat de tonuri de toast si cacao.
Corpolent si armonios, gustul este predominant de arome de fructe negre, iar taninii se resimt moi. Postugustul este elegant si de durata.
Este un cupaj vinificat in stilistica lumii noi, unde am incercat la minim contactul vinului cu butoiul stejar, doar Cabernet Sauvignon timp de 4 luni.
Este cupajul dintre 2 soiuri autohtone Rara Neagră & Feteasca Neagră. Este un vin de culoare roșu rubiniu cu reflexii violacee în margini. Nasul este bogat în note de fructe de pădure și stafide urmate de tonuri de vanilie. Gustul este complex și armonios cu senzația de vișine și prune uscate iar post-gustul este savuros și persistent.
Vinul a fost produs într-o ediție limitată de 3800 sticle.
Un vin de poveste! Puternică și nobilă, o fetească de culoare rubinie închisă, cu reflecții violacee. Parfumată intens cu arome de vișine și cireșe supracoapte, coacăză neagră, mure de pădure și flori violete. Ușor condimentat, arome de piper negru și cuișoare. Gust complex, ferm, cu alcool și aciditate înaltă, rotunjită de taninuri copți. Postgust lung și bine pronunțat. Maturat în butoaie de stejar francez timp de 14 luni.
Un vin de poveste! Tare la caracter, arogant în arome, dar catifelat la straie. Parfum de cireașă amară, cu nuanțe fine de ciocolată, rodie și eucalipt. Maturat în butoaie de stejar francez timp de 15 luni. Un vin pentru boieri mari și domnițe alese. A fost o dată ca niciodață un Rosu Imparat…
Negru Imparat respiră cu respect. Este un vin cu caracter tare. Controversat în felul său prin culoarea rubinie intensă cu reflexe violacee și arome pronunțate de fructe roșii, prune uscate și vanilie ce combină eleganța cu puterea. Maturat în butoaie de stejar franțuzesc timp de 26 luni.
În abisul acestui Merlot, se ascunde o forță enigmatică care sfidează convențiile vinului. Arome explozive de cireșe negre și afine se împletesc cu esențe ahite de cedru, ca un dans frenetic al simțurilor. Gustul plin și seducător lovește ca un șoc electric, cu valuri de ciocolată neagră și vanilie intensă. Un Merlot sălbatic și captivant! Maturat 16 luni în butoi francez.
În inima întunecată a acestui Cabernet Sauvignon, zace o forță indomabilă ce te învăluie ca un vârtej hipnotic. Arome sălbatice de fructe negre și cassis dansează cu note de lemn de stejar într-o sinfonie îndrăzneață. Gustul său puternic, ca un pumn în față, te răpește cu explozii de mure sălbatice și o undă de ciocolată neagră. E o călătorie nebună prin gust și plăcere! Maturat 16 luni în barique francez.
Strugurii Sangiovese sunt culesi manual în lăzi, la mijlocul lunii septembrie. După o selecție atentă și un control al calității sunt depozitati pentru uscare timp de 45 de zile . Prezintă o culoare roșie intensă, cu nuanțe care se apropie de rubin.
Pentru nas, note de fructe și vanilie, care se deschid până la un final care amintește de condimentele coapte și tutun. Aciditatea sa, combinată cu blândețea taninurilor flexibile prin învechirea in butoaie de stejar, sporește indicii de fructe coapte care favorizează un postgust persistent la final.
Produs si imbuteliat in Italia la ” Leonardo Da Vinci wines”
Clasificare: Romagna DOC
Continut alcool: 15%
Aria de productie: Castrocaro Terme, Predappio, Bertinoro
Tipul de vin: rosu / sec
Soi: 100% Sangiovese
Invechire in butoaie de stejar francez și american: 12 luni
Premii castigate: 2021 Yearbook of the Best Italian Wines by Luca Maroni – 99 points
Vinul prezinta o culoare rubinie superba. La o prima evaluare olfactiva incanta printr-o combinatie de fructe rosii si negre ca zmeura, prune, coacaze negre si cirese. Maturarea in baricuri noi de stejar frantuzesc aduce densitate vinului dar si complexitate prin note fine de vanilie, scortisoara, tabac si piele. Gustativ vinul este echilibrat, intens, cu o aciditate pe masura, taninuri catifelate dar puternice si elegante. Post gustul imbina intr-un mod placut aromele secundare cu note specifice maturarii in sticla.
”Constanti”vorbeste despre traditie,despre darzenie,in limbajul milenar al vinului bun.
Acest Vigne Vecchie (vie foarte veche) este făcut din struguri Primitivo care sunt recoltați manual. Podgoriile au cel puțin 75 de ani. Acest vin frumos se maturizează în butoaie de stejar. Vinul are o culoare roșu rubiniu intens. Buchetul este complex cu prune, jeleu de cirese, o nota de tutun si este usor picant. Corpul este plin și în gură moale și bogat în tanin fin. Se aude gustul de cacao, cafea și vanilie.
Se combină frumos cu carne de miel, mâncăruri de vânat și brânzeturi învechite.
De o culoare roșu profund, uimeşte cu note de vișine și coacăze neagre, ierburi, scorțișoară, cuișoare, cacao, lichior și arome de mineral. Structura excelentă, echilibru bun între alcool și prospețime, taninuri catifelate, foarte persistente cu un finisaj lung, gata de băut sau un vin perfect pentru învechit.
Premii: Luca Maroni – 99 puncte
Timp de 17 ani de cand s-a inceput producerea acestui vin, a primit nenumarate distinctii internationale, peste 40 de medalii de aur si de multe ori a primit titlul de “cel mai bun vin rosu din Italia”
Se asociază perfect alături de preparate bogate, carne roșie și brânză condimentată.
Soi strugure: Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro, Malvasia Nera