Un vin minunat care nu trece timpul și generațiile, deoarece nu reușește niciodată. Este un roșu elegant cu putere și un echilibru magnific între fructele coapte și notele picante. Aceasta Reserva dă o notă personală profilului clasic al vinurilor Rioja.
Selecție de podgorii vechi, din Rioja Alta și Rioja Alavesa. Recolte reduse, mai putin de 5.000 kg/ha.Recoltat manual, hotarand cu meticulozitate timpul optim de recoltare pentru fiecare parcela si fiecare soi. Argila fundamental calcaroasă. Loturi din Rioja Alta cu subsol feros și Rioja Alavesa cu origine calcaroasă.
Miros: Arome de fructe negre din compot care alternează cu un fundal de vanilie, condimente precum piper negru, note de stejar excelent care lasă loc unei complexități frumoase și nuanțe bogate
Gust: Gustul este elegant cu taninurile bine lustruite, exprimate cu armonie și dulceață. Gustul final este amplu, evidentiindu-i volumul matasos care ramane in gura ca o mangaiere. Un vin cu clasă, de mare finețe pe care vrei să-l savurezi cu timpul pentru a-i descoperi toată bogăția.
Asocieri culinare: Fripturi, preparate din carne de vânat, brânzeturi fine.
Origine : Situat în Cenicero, în inima Rioja Alta, Cáceres a fost fondată de Enrique Forner la sfârșitul anilor 1960. Ajutați de un microclimat proaspăt, strugurii Tempranillo ating cele mai bune rezultate, înainte ca vinul să fie maturat timp de 12 luni în stejar și până la 14 luni în sticlă.
Crianza Rioja 2018, are o frumoasa culoare rosie, ce aminteste de primele cirese, in vreme ce buchetul este unul rafinat si intens aromat. Cu o structura bine conturata, Crianza Rioja 2018 vine cu arome fructate in principal, ce il recomanda ca o alegere inspirata in orice situatie! Acest vin se poate degusta la o temperatura de 16 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de miel sau porc, ardei gras umplut, paella, branza de oaie sau alte tipuri de branza mai tare.
Soi : 90 % Tempranillo, 10% Garnacha tinta, Graciano
Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
Crama Girboiu aduce o nota exclusiva gamei Bacantă printr-o invitație cu accente puternic nobile către spectacolul simțurilor. Va propunem un nou vin Premium de excepție, un curaj realizat cu măiestrie de enologul Giovanni Menotti. Semnătură experienței sale se regăsește în acest curaj rafinat prin îmbinarea a patru soiuri de renume, dând naștere unui VIN ROSU cu adevărat impunător.
Vinul prezinta o culoare rubinie superba. La o prima evaluare olfactiva incanta printr-o combinatie de fructe rosii si negre ca zmeura, prune, coacaze negre si cirese. Maturarea in baricuri noi de stejar frantuzesc aduce densitate vinului dar si complexitate prin note fine de vanilie, scortisoara, tabac si piele. Gustativ vinul este echilibrat, intens, cu o aciditate pe masura, taninuri catifelate dar puternice si elegante. Post gustul imbina intr-un mod placut aromele secundare cu note specifice maturarii in sticla.
”Constanti”vorbeste despre traditie,despre darzenie,in limbajul milenar al vinului bun.
Exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce, cu o tentă de vanilie. La gust, e rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung, elegant și aromatic.
Soi: Primitivo (Zinfandel)
Culoare: roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet
Miros: exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce
Gust: rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool; structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate; postgust lung, elegant și aromatic
Recomandări gastronomice: excepțional cu preparate picante și orientale, vițel, miel, coaste afumate, fripturi cu coriandru, paste (penne all’arrabbiata, spaghetti alla carbonara, raviolli), carne roșie la grătar, friptură, tocană, brânzeturi maturate
Alcool: 14%
Litraj: 1500 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat cel puțin 8 luni în butoaie de stejar franțuzesc.
97 Puncte Luca Maroni:Caracterul și căldura vinului din Puglia la superlativ! Dacă vă plac vinurile bogate, corpolente și catifelate, acesta e vinul. Parfum vanilat, picant, pe note de prune, fructe de pădure, cireșe coapte, cicocolată neagră. În gură, caracterul picant al soiului se împletește cu complexitatea, textura superbă și intensitatea fructului. Un vin profund și seducător, de o mare prospețime.
Soi: Primitivo (Zinfandel) – struguri culeși și selecționați manual
Culoare: roșu-rubiniu intens
Miros: elegant și complex, cu parfum vanilat, picant, pe note de prune, fructe de pădure, cireșe coapte, cicocolată neagră
Gust: se distinge prin eleganța rafinată; rotund, cald și deosebit de catifelat, cu o mare bogăție și varietate de arome dominate de prune, gem de fructe de pădure, lichior de cireșe și stejar; textura excelentă se identifică cu terroir-ul; final lung și elegant, în care se păstrează întreaga prospețime a vinului
Maturat 16 luni in butoaie de stejar acest vin de un rosu rubiniu intens se impune in primul rand la nivel olfactiv,unde aromele de fructe negre (visine,mure,prune) sunt imbogatite cu note puternice dar rafinate de nucsoara.
Te acapareaza apoi cu un corp mediu spre plin,cu alcool bine integrat,structurat cu tanini fini si o aciditate buna,foarte frumos echilbrata de o savoare deosebit de vie a fructelor.
Pofta de al degusta din nou si din nou,este intretinuta constant cu ajutorul post- gustului lung si abundent.
Maestoso Premium Red Blend se prezintă ca un vin roșu nobil, definindu-se prin personalitatea sa puternică și distinctivă. Maturarea în butoaie de stejar a contribuit la dezvoltarea unor arome complexe și la conferirea unei texturi catifelate și rafinate.
Gustul său se remarcă prin eleganță și echilibru, evidențiind note intense de fructe de pădure coapte, împletite cu subtile accente de visină,ciocolată neagră și condimente. Această armonioasă combinare dintre fructuozitate și taninuri delicate îl recomandă atât pentru ocazii deosebite, cât și pentru a fi savurat alături de preparate culinare fine.
DOC – CMD Silagiu
Soiuri: Merlot, Cabernet Sauvignon si Burgund Mare
Buchet intens și complex de fructe negre, piper negru și o aluzie de asfalt. Pe palatin, este opulent și corpolent cu arome de vanilie dulce, plăcintă cu mure și coacăze proaspete care, împreună cu aciditatea caracteristică a casei, creează un vin persistent, cu tanini moi, mătăsoși.
Miros: intens și complex de fructe negre, piper negru și o aluzie de asfalt
Gust: opulent și corpolent cu arome de vanilie dulce, plăcintă cu mure și coacăze proaspete care, împreună cu aciditatea caracteristică a casei, creează un vin persistent, cu tanini moi, mătăsoși
Vinificat cu atentie si pasiune in cantitate limitata, acest Cuvée se distinge prin caracterul sau luminos si expresiv, de o tandra noblete. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Roșu rubiniu închis, cu arome ce amintesc de mure coapte, prune uscate și fine tușe condimentate de piper și cuișoare. În gust este plăcut, amplu, elegant și versatil. Fructele negre de pădure, taninurile bine integrate și finalul lung și mătăsos, definesc calitatea incontestabilă a vinurilor de Tohani!
Servire: 15°-16° Celsius.
De asociat cu preparate din piept de rață, vită sau berbec.