O colectie extrem de limitata creata din strugurii culesi de la cea mai veche vie de Primitivo di Manduria a cramei – de peste 80 de ani. Acest vin rosu 100% Primitivo di Manduria este de o eleganta rara fiind invechit 24 de luni (cu un an mai mult decat vinurile Farnese Fantini) in baricuri de cea mai buna calitate. Contureaza o imagine gustativa exceptionala prin bogatia aromatica completata de finetea taninurilor. Surprinzator prin buchetul cu note de cirese si mure, usoare arome de tutun si menta, dar si un iz usor picant. Gustul bogat se evidentiaza impunator, dar catifelat si incheie intreaga experienta aromatica cu un post gust cu note de cacao și cafea. Un vin rosu de colectie, savuros, catifelat si bogat ce poseda un potential de invechire de peste 10 ani.
Se asociaza de minune cu bucătăria delicioasa a Italiei, cu preparate din carne, vanat si branza maturata din lapte de oaie.
De o culoare roșu profund, uimeşte cu note de vișine și coacăze neagre, ierburi, scorțișoară, cuișoare, cacao, lichior și arome de mineral. Structura excelentă, echilibru bun între alcool și prospețime, taninuri catifelate, foarte persistente cu un finisaj lung, gata de băut sau un vin perfect pentru învechit.
Se asociază perfect alături de preparate bogate, carne roșie și brânză condimentată.
Soi strugure: Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro, Malvasia Nera
Vinul are o culoare roșu rubiniu intens cu note violacee. Olfactiv aduce note de fructe de pădure, prune, afine, vișine, note afumate. Gustativ aduce aceleași note fructate, tanini frumos integrați, postgust lung și intens, plăcut fructat. Vinul a fost maturat în butoaie de stejar, 19 luni.
Vinul are o culoare roșu rubiniu intens. Olfactiv aduce note tipice de merlot, cireşe supracoapte, vișine maturate, mure, prune. Gustativ aduce aceleași note, taninuri echilibrate, bine integrate, aciditate uşor ridicată. Postgust lung și intens. Vinul a fost maturat în butoaie de stejar, 12 luni.
Merlot-ul roșu sec se potrivește excelent cu carnea roșie, cum ar fi vrăbioară, fleică sau rasol de vită, antricot sau burger de vită. Poți să-l servești alături de garnituri precum piure de cartofi cu trufe sau legume la grătar. Pentru un final dulce, poți savura Merlot-ul cu ciocolată neagră de calitate. Alege ciocolată cu conținut ridicat de cacao și bucură-te de sinergia dintre aromele bogate ale vinului și ciocolată.
Acest vin este o armonie perfectă între două vinuri roșii, Merlot și Fetească Neagră.
Un vin armonios spre robust, cu o culoare rubinie lucioasă. Registrul aromatic este caracterizat de vişine coapte şi o notă subtilă de prune grase. Are un final lung, plăcut, derivat din acizii plăcuţi. Aromele terţiare, afumate şi condimentate, provin din maturarea în butoaie noi, timp de 12 luni.
Se potrivește perfect cu carnea roșie, cum ar fi cea de vită, miel, ied, vânat mediu cu păr sau blană, ȋnsoţite sau nu de sosuri roșii. Se asortează bine şi cu pastele cu roșii sau pizza. De asemenea, se potrivește bine cu brânzeturi moi, cum ar fi Camembert sau Brie sau maturate, ca şi Grana Padano sau Parmiggiano Regiano.
O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare completate cu note de piele. Este echilibrat cu taninuri pronuntate si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.
Produsul se livreaza doar in cutie de lemn personalizata atat pentru protejarea vinului cat si pentru a facilita maturarea in sticla.
Cuvée Guy de Poix este ca un elixir al tinereții datorită gustului de fructe supra-coapte, este o băutură echilibrată care ți se întipărește în suflet. Dar mai mult decât atât, mirosul complex îți seduce simțurile cu arome de fructe negre bine coapte, stafide, prune ușor afumate, afine, piper negru și vanilie. Lasă-te purtat de aceste miresme îmbietoare și acceptă provocarea de a trăi cu intensitate.
Obținut exclusiv din soiul Fetească Neagră, Cuvée Guy de Poix 2017 este un vin catifelat, consistent care devine și mai bun odată cu învechirea. Pentru a-i evidenția caracterul special, asezonează-l cu preparate din carne roșie sau vânat, gătite la grătar sau la cuptor. Desăvârșește aceste mâncăruri alese cu sosuri picante și brânzeturi maturate.
În această călătorie însă, nu uita să te răsfeți, așa că alătură vinului și un desert savuros din ciocolată. Se servește la 15°-16°C, cu o aerare anterioară de o oră, pentru un gust intens. Garantat, vei avea parte de o experiență unică.
Sessantanni este obținut exclusiv din soiul roșu Primitivo di Manduria, din viță de vie cu o vârstă de cel puțin 60 de ani. După ce strugurii sunt copți bine, urmează desciorchinarea și zdrobirea, urmată de macerarea la 8°C. timp de aproximativ 24-48 de ore. Macerarea și fermentarea alcoolică se face în cisterne din inox la temperatura de 24-26°C timp de 10 zile. Fermentarea malolactică continuă în aceleași cisterne, apoi vinul este tras în butoaie din stejar franțuzesc și american unde este maturat 12 luni.
Aspect: Roșu-rubiniu, intens.
Miros: Un buchet generos, compus din arome fructate ce sugerează prune coapte, dulceață de cireșe și note de tutun.
Gust: Corp robust, echilibrat, cu tanini moi. Post gust lung, cu note de cacao, cafea și vanilie, dăruită de stabilizarea și maturarea în butoaie din stejar.
Asociere culinara: O alegere deosebită pentru acele mese speciale cu preparate din carne de vită și vânat.
Un Merlot de excepție ce demonstrează potențialul uimitor pentru vinificarea acestui soi sub soarele dobrogean. Catifelat și elegant, cu o expresivitate remarcabilă, acest vin reprezintă esența terroir-ului din Aliman pusă în pahar.
Vizual: Roșu rubiniu
Olfactiv:”În nas este plăcut și complex, predominând o multitudine de fructe roșii, fructe de pădure, însoțite de note ușoare de condimente și mentă.”
Gustativ: În gust întâlnim fructele roșii coapte, dulceața de prune, note discrete de lemn dulce, frunze de dafin și mentă. Un vin elegant și complex.
Asocieri Culinare: “Însoțește cu succes carnea de vită, miel, mușchiulețul de porc.”
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Puternic și elegant, vinul pune în valoare expresivitatea unui Cabernet Sauvignon remarcabil obținut în terroir-ul din Aliman. Cu o culoare și structură intensă, alături de note de coacăze negre, mure și vanilie, acesta vine cu un potențial deosebit de învechire.
Olfactiv: “Nasul este elegant, discret, dominat de fructe roșii și negre, alături de vanilie, lemn dulce și piper.”
Gustativ: În gust întâlnim coacăze negre, mure, vișine, precum și note discrete de vanilie și ardei gras. Are un caracter puternic, robust, cu un potențial semnificativ de învechire.
Asocieri Culinare: Burgeri de vita Black Angus, steak, dar și asocieri îndrăznețe, precum o pastramă de berbecuț.
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Primitivo di Manduria Lirica este una dintre cele mai mari expresii ale oenologiei din Apulia. Provine din recolte manuale în podgorii de peste 20 de ani, cultivate prin metoda tradițională a puietului. După prelucrarea strugurilor, vinul este în cele din urmă maturat timp de 9 luni în butoaie mari înainte de a se odihni în sticlă.
Lirica Primitivo di Manduria este prezentată în paharul de culoare roșu rubin cu nuanțe granat. Oferă arome intense și complexe de fructe de pulpă roșie coaptă (cireșe, zmeură, mure), într-o fuziune echilibrată cu note de lemn prăjit. Gură moale și caldă, tannic și persistent pe fructe coapte și condimente până la finalul lung.
Lirica Primitivo di Manduria se asortează cu preparate din carne, fripturi și cărnuri fierte și brânzeturi cu maturare medie.