Showing 97–108 of 366 results

  • Patima Feteasca Regala 2022 – Single Vineyard

    ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
    Feteasca Regală este unul dintre cele mai cunoscute și căutate soiuri de struguri de vin din România. Din acest soi se poate obține un vin corpolent, cu arome intense și cu un mare potențial de învechire.
    Strălucitor, limpede, te întâmpina cu un nas larg si variat, articulat pe ierburi sălbatice, ginestru, piersici si grape-fruit, împodobit cu note de patiserie vanilata. În gust curge dens și sinuos, dotat cu o aciditate granulară savuroasă care lasă gura foarte proaspătă și satisfăcută. Persistență mare cu reveniri continue de agrișe si nespole.
    Acest vin poate fi savurat ca atare, la o temperatură ideală de servire de 8-10 grade Celsius, sau poate fi asociat cu mâncăruri fine, precum fructe de mare, pește, legume proaspete și brânzeturi fine sau, de ce nu, cu deserturi delicate.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Regala
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama DeMatei
    95.00 lei Add to cart
  • Patima Feteasca Alba 2022 – Single Vineyard

    ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
    Dealul Teganeanu. Mineralitatea solurilor argiloase si calcaroase este perfecta pentru cultivarea acestor struguri iar localizarea acestei parcele la jumătatea pantei face ca vita de vie sa fie mereu aerisita.
    Cu o culoare galbena pai este un vin cristalin, proaspăt și mineral care galvanizează nasul cu note florale de fructe de soc, mușețel și lemon grass împodobite cu nuanțe de citrice și gutui.
    În gust este echilibrat, iar notele fructate de pară și gutuie se completează armonios cu cele minerale, totul culminând cu o plăcută salinitate care conferă volum si caracter. Final elegant, învăluitor și plin, cu o persistentă lungă.
    Temperatura de servire 8-10 C. Ideal alături de preparate din carne alba si brânzeturi moi dar si preparate cu fructe de mare.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Alba
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama DeMatei
    95.00 lei Add to cart
  • Patima Merlot 2019 – Single Vineyard

    ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
    Parcela este situată pe dealul Teganeanu cu e o expoziție S-SE, solul este argilos cu inserții de calcar si bogat in oxizi de fier, ideal pentru acest soi, Merlot, iar vinul rezultat este excepțional de structurat și bogat în substanțe colorante și antioxidante. Vârsta plantelor este de peste 40 de ani.
    Culoarea este de un roșu rubiniu intens si profund aproape opac.
    Este un excelent Merlot foarte intens, eteric, cu note de vișine în vișinată, violete, lemn dulce, piele și cacao, cu gust plin, catifelat și armonios care învăluie palatul lăsând un final lung proaspăt și vibrant.
    Vin de lunga evoluție înainte de consum trebuie aerat cel puțin 2 ore înainte și servit la 16-18 C.
    Asociere culinara, vânat cu pene, antricot de berbecuț, brânzeturi cu maturare lunga dar si deserturi pe baza de ciocolata neagra.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi:  Merlot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama DeMatei
    125.00 lei Add to cart
  • Patima Cabernet Sauvignon 2019 – Single Vineyard

    ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
    Acest cabernet este recoltat de pe Dealul Zorilor. Parcela are o orientare atipica N-NE mai răcoroasa. Vita de vie are o vârsta intre 40 si 50 de ani iar producția este de circa 3000 kg/ha. Culesul este strict manual ,fermentația malo-lactica are loc in butoaiele de stejar in care vinul își va desăvârși evoluția pentru o perioada de un an si jumătate. Mare parte din baricuri sunt din stejar francez dar se mai folosesc si românești si italiene.
    Este un vin roșu rubiniu cu nuanțe adânci de granat. Intrigă prin fructe, fascinează cu notele sale picante, surprinde cu o dulceață vag insinuată. Este plin de arome fructate care amintesc de prune, cireșe si afine. De asemenea, oferă note de cacao și nuanțe picante de piper negru, scorțișoară si anason .
    Gustul său este aromat, vegetal, învăluitor delicat în gură, lăsând un post gust de fructe supra coapte, absolut plăcut. Vinul pe care poate ne-am dori cu toții să-l bem pentru a ne entuziasma la fiecare înghițitură.
    Se recomanda oxigenare cu 2 ore inainte , temperatura de servire 16-18 C in pahare balon, preparate culinare de structura importanta steak-uri , brasato , Tournedos Rossini sau trufe de ciocolata belgiana.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama DeMatei
    125.00 lei Add to cart
  • Valahorum – Feteasca Alba 2022

    Vioi și elegant, acest vin se prezintă cu o culoare galben-pai, cu arome intense de flori albe, pară proaspătă și mere verzi, completate de fine note de citrice. Foarte plăcut în gust, unde se revarsă suculent amintind de aromele intense resimțite olfactiv. Postgust lung și intens.
    Servire:
    10-12 grade Celsius. Foarte bine pus în valoare de preparate din pește oceanic, crustacee dar și paste cu sosuri albe.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Alba
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13,1%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    50.00 lei Add to cart
  • Paolo Mennini – Negru De Dragasani 2018

    Este un vin ce poartă numele lui Paolo Mennini, italian din Toscana cu o poveste impresionantă. Un străin îndrăgostit de România, Paolo a găsit în zona viticolă a Drăgășaniului a doua lui casă. “Ho sognato di essere qui” – spune eticheta unui Negru de Drăgășani de excepție, selectat de Răzvan Macici din zona Drăgășani.
    Strugurii au fost selecționați de pe unica parcelă 1,7 ha cu Negru de Drăgășani plantată în 2009, recoltați manual în lădițe și sortați cu rigoare. După macerarea la rece a mustuielii, a urmat inocularea cu drojdii selecționate și o omogenizare periodică a mustului în fermentație cu pielița strugurilor. Vinul tânăr a fost tras la maturare în baricuri de anul doi din stejar franțuzesc, unde a stat timp de 18 luni. Apoi s-a făcut o selecție la baric, după care a urmat asamblarea vinului. Astfel am obținut aproximativ 5.000 de litri, iar vinul a fost îmbuteliat după o filtrare ușoară. Negru de Drăgășani din recolta 2016, are o culoare de un roșu dens și strălucitor.
    Aromele primare de fruct negru de pădure, de mure și cireșe negre amare. Gustativ se continuă cu aceleași caracteristici, cu un lemn foarte bine integrat, taninuri dense și catifelate, cu note de ciocolată, un postgust lung și persistent, un vin cu potențial mare de învechire, până la 10-15 ani.
    Temperatura optima de servire este de 15°-17° Celsius.
    Vinul va câștiga în complexitate prin decantare. Partener ideal pentru preparate din carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, piept de rață, brânzeturi maturate.
    DOC – CMD Dragasani
    Soi: Negru de Dragasani
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie personalizata
    Producator: Crama Menini
    150.00 lei Add to cart
  • Smerenie 2020

    Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
    Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
    Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
    Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
    Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
    Soi: Shiraz/Pinot Noir/ Dornfelder
    Tip: rosu / sec
    Vol. Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Oprisor
    185.00 lei Add to cart
  • Petro Vaselo – Kotys 2018

    Soiul Chardonnay semnează acest vin spumant elegant, tânăr, desăvârşit prin metoda tradiţională, unde strugurii culeşi manual din podgorii cu potenţial extraordinar dăruiesc vinului arome complexe. Atenţia la fiecare detaliu face ca Petro Vaselo Kotys să dezvolte un caracter fructat, proaspăt şi rafinat, accentuat de perlajul cremos, astfel că vinul se potriveşte perfect alături de preparate cu peşte şi legume, fructe de mare sau brânzeturi. Servirea la o temperatură ideală de 12-14 grade Celsius permite o resimţire perfectă a aromaticii spumantului, care se poate păstra în sticlă la loc uscat şi întunecos, unde temperatura constantă este păstrată la 12 grade Celsius.
    Notele degustării:
    Miros: Buchet proaspăt, fructat, care dezvăluie accente fine de măr verde, piersici zemoase şi alune de pădure.
    Gust: Arome predominant fructate, crude, complimentate cu nuanţe de migdală, care conduc spre un postgust elegant, descris de note crocante.
    Culoare: Galben pai, cu sclipiri verzui.
    DOC Recas
    Soi: Chardonnay
    Tip: spumant alb / brut / metoda traditionala
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Petro Vaselo
    110.00 lei Add to cart
  • Tohani – Vinoteca Feteasca Neagra 2003

    Editie Limitata: 3061 sticle
    Drag pasionat,
    Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
    Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
    Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
    Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
    SERVIRE:
    De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    345.00 lei Add to cart
  • StoneWine – Chardonnay 2021

    Culoarea acestui Chardonnay este galben-aurie ca razele soarelui de toamna. Un vin cu un buchet bogat si complex cu note de flori de camp, samburi de caise, caramel sarat si vanilie. rezultate in urma maturarii la barrique timp de 9 luni.
    Gustul usor citric cu arome delicate de caise confiate, unt topit si faguri de albine.
    Vinul este fin si elegant usor de asociat cu branzeturi maturate, preparate din peste si carne alba, recomandat pentru cele mai rafinate gusturi.
    DOC – CT DOP Minis
    Soi: Chardonnay
    Tip: alb/ sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Balla Geza
    82.00 lei Add to cart
  • Constantin – Vintage 2017 – Premium Red Blend

    Vinul prezinta o culoare rubinie superba. La o prima evaluare olfactiva incanta printr-o combinatie de fructe rosii si negre ca zmeura, prune, coacaze negre si cirese. Maturarea in baricuri noi de stejar frantuzesc aduce densitate vinului dar si complexitate prin note fine de vanilie, scortisoara, tabac si piele. Gustativ vinul este echilibrat, intens, cu o aciditate pe masura, taninuri catifelate dar puternice si elegante. Post gustul imbina intr-un mod placut aromele secundare cu note specifice maturarii in sticla.
    ”Constanti”vorbeste despre traditie,despre darzenie,in limbajul milenar al vinului bun.
    ”Constantin Garboiu – fondator ”
    DOC – CMD – Cotesti
    Soi: Merlot 40 % , Cabernet Sauvignon 30 % & Feteasca Neagra 30%
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Garboiu
    Premii castigate:
    AUR la Mundus Vini 2023
    DUBLU AUR sau 92 pct la Gilbert & Gaillard Internațional Competition
    AUR la Mundus Vini 2022
    AUR la Concours Mondial de Bruxelles 2022
    AUR la VINARIUM 2022
    AUR la Concours Mondial de Bruxelles 2021
    AUR la Berliner Wein Trophy 2021
    AUR la Mundus Vini 2021
    AUR la Berliner Wine Trophy 2020
    ARGINT la Concours Mondial de Bruxelles 2020
    ARGINT la Challenge International du Vin 2022
    220.00 lei Add to cart
  • Sale!

    Bacanta Special Edition – Traminer Roz 2021

    Editie Limitata 5000 sticle.
    Completam gama Bacanta Special Edition cu un vin savuros si unic. Traminer Roz este obtinut doar in ani favorabili, cand clima rece ne-a perfectionat atat aromele exotice cat si tipicitatea soiului.
    Traminerul Roz este un soi de strugure care impresioneaza prin aroma sa exotica si aciditatea crocanta. Cultivat cu precadere in Germania, Alsacia si Alto Adige, Gewurztraminerul este un soi de clima rece care ne ofera vinuri usoare si expresive. Desi are multe similitudini cu Muscatul, Gewurztraminerul are tendinta sa fie mai aromat, cu o aciditate mai joasa si nivel alcoholic mai ridicat.
    Cu o culoare roz pal cu reflexii portocalii, acest vin impresioneaza printr-o aroma pregnanta de lychee, petale de trandafir si gref roz.
    Gustativ vinul este echilibrat cu o aciditate vibranta, alcool modic si un post gust fructat si savuros.
    Incearca cu vin rosé cu adevarat deosebit!
    DOC CMD Cotesti
    Soi: Gewurztraminer
    Tip: rose / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Girboiu
    56.00 lei Add to cart