Acest giuvaier rubiniu a fost slefuit si dichisit de Conu’ pentru a se prezenta in toata splendoarea sa. Corpolent, catifelat, cu arome de zmeura coapta, cu subtile nuante de tabac, acest vin este prieten bun pentru domni dar si un ”amant” discret pentru doamne. Aromele si puterea lui de seductie te fac sa il doresti, sa il poftesti dar nu singur ci alaturi de branzeturi nobile, carnuri rosii sau vanat.
Conu’ il apreciaza cu manzat in sos de visine si cartofi umpluti cu branzeturi maturate.
Cabernet Sauvignon – Supranumit si regele vinurilor rosii,Cabernet Sauvignun-ul Conului Albu este acel vin corpolent si plin, care reuseste sa iti inunde simturile cu aromele de fructe de padure, sa le contrabalanseze cu astringenta specifica zonei dintre mare si Dunare.
Mangaiat de atingerea delicata a lemnului, se preteaza pentru carnurile rosii, mancarurile grele in serile geroase si vijelioase de la malul marii.
Conu’ il prefera cu mistret in sos de ierburi aromatice, piure de pastarnac si blue cheese.
Chardonnay barrique – preferatul Conului, soiul poate atinge culmi nebanuite prin fermentare si maturare la butoi de stejar(barrique). Se distinge prin arome intense, elegante, de lemn, vanilie, fagure de miere, prin delicatete, rotunjime si armonie.
Culoarea sa galben pai cu reflexe aurii stralucitoare il provoaca pe Conu ‘la mai mult de un pahar.
Se consuma alaturi de carne alba, fructe de mare, legume la gratar.
Un vin ales, intens colorat, delicat, cu fructuozitate și o structură de taninuri marcantă și un potențial mare de învechire. Aromele sunt fine, de zmeură proaspătă, afine, piper și scoțișoară. Gustul este intens și persistent.
Se asociaza excelent cu preparate din vanat, frigarui din berbecut si cascavaluri picante.
Vin cu caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpulent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Recomandare gastronomica: Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.
Rusalcă Albă, un vin alb complet care îmbină fructuozitatea şi personalitatea Chardonnay-ului cu fineţea şi aroma Sauvignon-ului, la care se adaugă onctuozitatea şi vioiciunea Riesling-ului, aşezate pe o structură bine echilibrată de Pinot Gris. Este un vin vioi, proaspăt şi armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină parfumul fin de flori de primăvară cu mineralitatea specifică zonei.
Asociere gastronomica: Scrumbie la gratar
IG Dealurile Olteniei
Soi: Chardonnay ,Sauvignon Blanc ,Pinot Gris si Riesling
Grandios, sensibil, elegant, Ana Sauvignon Blanc încântă printr-o surprinzătoare și echilibrată diversitate aromatică. Un vin limpede, expresiv, plin de strălucire, obținut din struguri selecționați cu deosebită grijă, recoltați manual de pe parcele cu expoziție sudică. Cu aromă pronunțată de fructe de soc, corp delicat, însuflețit de o aciditate ridicată, Ana Sauvignon Blanc îmbină armonios note de caisă, piersică, lămâie, grapefruit și codiță de roșie.
DOC – CMD Jidvei
Soi: Sauvignon Blanc
Tip: alb / sec
Alcool: 13.5%
Notă degustare:
Aspect, culoare: strălucitor, galben-pai verzui.
Miros: fructul pasiunii, piersică, citrice, frunză de roșie.
Gust: caisă, piersică, soc, fructul pasiunii, lămâie și grapefruit; elegant, persistent, perfect echilibrat, completat de o mineralitate plăcută evidențiată prin diversitatea aromelor.
Cantvs Primvs – Feteasca Neagra are o culoare atractivă, roşu-închis cu reflexii rubinii. Aromele intense amintesc de fructe roşii ajunse la maturitate, gemuri din prune şi cireşe şi se întrepătrund cu notele minerale şi de condiment dulce. La gust este amplu, generos cu tanini moi şi un final lung şi plăcut.
Asocieri culinare: Ideal cu brânzeturi, fripturi din carne roşie sau ciuperci şi alături de preparate tradiţionale româneşti.
Un vin gândit pentru a fi învechit și înnobilat de trecerea anilor. Un Merlot catifelat, caracterizat de note de fructe rosii mici, completate de note balsamice datorita perioadei de maturare in budane de lemn timp de 18 luni. Vinul are un final lung si persistent.
Un vin tribut pentru marchizul de Antinori, este manifestul îndrăznelii și priceperii enologului. Feteasca Neagră este un vin proaspăt, corpolent, puternic aromat, conține taninuri rotunde și bine pronunțate, precum și un post-gust de lungă durată
Cuvée Maxence 2022 este un simbol al noilor începuturi. De câte ori îl bei, el îți amintește că nici o situație nu este de netrecut și că, în unele cazuri, te poți surprinde chiar și după 29 de ani. Răbdarea și pasiunea care ne-au însoțit în crearea sa este mai mult decât procesul de realizare a unui vin, este o sărbătoare.
Pornind de la strugurii supra-copți recoltați manual din viile noastre din zona Cherba, Cuvée Maxence 2022 a fost fermentat timp de 3 săptămâni în condiții de temperatură controlată la 16 – 17°C și sub supravegherea permanentă a enologului nostru, Aurel Rotărescu.
Mirosul său fructat, de pere de vară, piersici albe cu note de flori de salcâm, miere și cremene ne duce cu simțurile în lunile de vară când visezi la o ploaie răcoroasă care îți mobilizează toate simțurile. Obținut din Riesling de Rin, celebrul soi de struguri care stă la originea celor mai renumite vinuri albe germane și alsaciene, ne surprinde cu prospețimea unor arome echilibrate, cu o aciditate plăcută. Dă-i timp pentru a deveni cea mai bună variantă a sa. Pentru noi, potențialul de învechire de minim 15 ani se numără diferit. Fiecare an al maturității sale va avea echivalentul unei ființe dragi nouă, care va crește sub ochii noștri și ne va aminti de începuturile lui Cuvée Maxence.
Servit la 12-13°C, este un însoțitor ideal pentru o paletă largă de deserturi, dar și pentru faimosul “foie gras” franțuzesc. Servește-l la o masă cu o friptură din carne albă cu sosuri dulci apoi savurează-l alături de un desert cu mere caramelizate.
Când te gândești la un nou început, celebrează în avans bucuria oportunităților alături de un vin care își extrage puterea din provocări și își definește personalitatea prin echilibru și arome fructate.
DOC CT Dealu Mare
Miros: Fructat, pere de vară, piersici albe dar se întrevăd și flori de salcâm, miere și note de mineralitate gen cremene
Gust: Echilibrat, pere de vară, miere, mineral; deși este un vin demidulce, aciditatea bine prezentă acompaniază bine cele 32 g de zahăr; final lung persistent