ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
Parcela este situată pe dealul Teganeanu cu e o expoziție S-SE, solul este argilos cu inserții de calcar si bogat in oxizi de fier, ideal pentru acest soi, Merlot, iar vinul rezultat este excepțional de structurat și bogat în substanțe colorante și antioxidante. Vârsta plantelor este de peste 40 de ani.
Culoarea este de un roșu rubiniu intens si profund aproape opac.
Este un excelent Merlot foarte intens, eteric, cu note de vișine în vișinată, violete, lemn dulce, piele și cacao, cu gust plin, catifelat și armonios care învăluie palatul lăsând un final lung proaspăt și vibrant.
Vin de lunga evoluție înainte de consum trebuie aerat cel puțin 2 ore înainte și servit la 16-18 C.
Asociere culinara, vânat cu pene, antricot de berbecuț, brânzeturi cu maturare lunga dar si deserturi pe baza de ciocolata neagra.
ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
Acest cabernet este recoltat de pe Dealul Zorilor. Parcela are o orientare atipica N-NE mai răcoroasa. Vita de vie are o vârsta intre 40 si 50 de ani iar producția este de circa 3000 kg/ha. Culesul este strict manual ,fermentația malo-lactica are loc in butoaiele de stejar in care vinul își va desăvârși evoluția pentru o perioada de un an si jumătate. Mare parte din baricuri sunt din stejar francez dar se mai folosesc si românești si italiene.
Este un vin roșu rubiniu cu nuanțe adânci de granat. Intrigă prin fructe, fascinează cu notele sale picante, surprinde cu o dulceață vag insinuată. Este plin de arome fructate care amintesc de prune, cireșe si afine. De asemenea, oferă note de cacao și nuanțe picante de piper negru, scorțișoară si anason .
Gustul său este aromat, vegetal, învăluitor delicat în gură, lăsând un post gust de fructe supra coapte, absolut plăcut. Vinul pe care poate ne-am dori cu toții să-l bem pentru a ne entuziasma la fiecare înghițitură.
Se recomanda oxigenare cu 2 ore inainte , temperatura de servire 16-18 C in pahare balon, preparate culinare de structura importanta steak-uri , brasato , Tournedos Rossini sau trufe de ciocolata belgiana.
ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
Soiul reprezentativ pentru Romania si in mod special pentru Dealul Mare provine dintr-o mica parcela de pe Dealul Dumbala Zoresti. Producția este de circa 3000 kg /ha, recoltarea este manuala si durata de maturare in butoaie de stejar este de un an si jumătate. După ce este îmbuteliat se mai odihnește doi ani si apoi va fi pus in piață.
Aromele de magiun de prună specifice soiului, cireșe negre într-o combinație elegantă de crema de ciocolata amara , tutun de pipa şi note balsamice pe finalul aproape interminabil este unul dintre vinurile de referință ale cramei noastre.
Cu aciditatea destul de ridicata, taninurile robuste si o structura importanta este un vin care poate fi păstrat cu ușurință peste 10 ani ca apoi sa fie consumat la apogeul evoluției sale.
Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 14 – 16 °C alături de preparate ca: steak de vită, preparate tradiționale românești din carne de miel și porc, legume la grătar, brânzeturi mature și deserturi cu ciocolată neagră sau papanași cu toping de vișine.
Apogeum anul V, adica recolta 2015, are o culoare de un rosu rubiniu, dens si stralucitor. Aromele primare de prune, de afine si coacaze negre sunt completate de senzatii de lemn dulce si cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuisoare, vanilie, sunt integrate si completeaza tabloul aromatic. In gust vinul este catifelat, cu taninuri moi si zemosi, meritul anilor de permanenta in baric. Seduce prin densitate si postgust nesfarsit, cu final de ciocolata neagra si visine.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandam minim doua ore de decantare. Partener ideal pentru preparate din carne rosie, piept de rata cu miere si otet balsamic, branzeturi maturare si deserturi pe baza de ciocolata amaruie.
Medalii APOGEUM -2015:
Medalie de Aur – Sakura Japan Womene’s Wine Awards ;
Medalie de Argint – Veritas Awards/Toekennings, Africa de Sud;
Vioi și elegant, acest vin se prezintă cu o culoare galben-pai, cu arome intense de flori albe, pară proaspătă și mere verzi, completate de fine note de citrice. Foarte plăcut în gust, unde se revarsă suculent amintind de aromele intense resimțite olfactiv. Postgust lung și intens.
Servire:
10-12 grade Celsius. Foarte bine pus în valoare de preparate din pește oceanic, crustacee dar și paste cu sosuri albe.
Este un vin ce poartă numele lui Paolo Mennini, italian din Toscana cu o poveste impresionantă. Un străin îndrăgostit de România, Paolo a găsit în zona viticolă a Drăgășaniului a doua lui casă. “Ho sognato di essere qui” – spune eticheta unui Negru de Drăgășani de excepție, selectat de Răzvan Macici din zona Drăgășani.
Strugurii au fost selecționați de pe unica parcelă 1,7 ha cu Negru de Drăgășani plantată în 2009, recoltați manual în lădițe și sortați cu rigoare. După macerarea la rece a mustuielii, a urmat inocularea cu drojdii selecționate și o omogenizare periodică a mustului în fermentație cu pielița strugurilor. Vinul tânăr a fost tras la maturare în baricuri de anul doi din stejar franțuzesc, unde a stat timp de 18 luni. Apoi s-a făcut o selecție la baric, după care a urmat asamblarea vinului. Astfel am obținut aproximativ 5.000 de litri, iar vinul a fost îmbuteliat după o filtrare ușoară. Negru de Drăgășani din recolta 2016, are o culoare de un roșu dens și strălucitor.
Aromele primare de fruct negru de pădure, de mure și cireșe negre amare. Gustativ se continuă cu aceleași caracteristici, cu un lemn foarte bine integrat, taninuri dense și catifelate, cu note de ciocolată, un postgust lung și persistent, un vin cu potențial mare de învechire, până la 10-15 ani.
Temperatura optima de servire este de 15°-17° Celsius.
Vinul va câștiga în complexitate prin decantare. Partener ideal pentru preparate din carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, piept de rață, brânzeturi maturate.
Galben pai intens si stralucitor, evidentiat de subtila perlare generata de dioxidul de carbon. Vinul se deschide cu note intense ce amintesc de flori de vara si fructe zemoase de para si accente tropicale. In gust este echilibrat si excelent structurat, Chardonnay-ul dominand placut cu tipicitatea sa impunatoare. Prelung si placut, cu aciditate vibranta si zemoasa.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, peste oceanic sau de apa dulce, salate de vara, branzeturi proaspete sau bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
DOC – CMD Dealu Mare
Soi: Feteasca Alba si Chardonnay
Tip: alb / demisec
Alcool: 12%
Cantitate: 750 ml
Summer Wine Rose 2022
Un roze strălucitor și elegant ce amintește de culoarea zmeurei timpurii. Olfactul este aromat și aici este meritul Busuioacei. Regăsim trandafir, prune și fructe de litchi. Gustativ se evidențiază prin note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci. Aciditatea plăcută întregește un final lung și armonios, susținut și de perlajul fin.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, paella, peste oceanic sau de apa dulce, bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
DOC – CMD Dealu Mare
Soi: Feteasca Neagra si Busuioaca
Tip: roze / demisec
Alcool: 12,7%
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Tohani
Pachetul contine 1 sticlă Summer Wine Alb + 1 sticlă Summer Wine Rose + 1 pahar Summer Wine cadou. Promotie valabila in limita stocului disponibil in magazinul”Casa cu Vinuri” – Timisoara
Vin alb dulce, produs 100% din struguri selecți de Sauvignon Blanc supracopți.
Culeși manual de pe podgoriile din satul Mircești, raionul Ungheni, zona vinocolă cu indicație geografică protejată Codru.
Vinul are o culoare alb-verzui. Arome de fagure de miere,mango si fructul pasiunii,gust fructuos si savuros.
Podgoriile se află la o altitudine de 320 m, cu o pantă de înclinare de 6 grade, îndreptate în direcția sud-est. Vinul a fost maturat timp de 2 luni în butoaie de salcâm.
Apogeul de consum al acestui vin este deja atins și are un potențial de învechire de minim 10 ani.
Se recomandă asocierea culinară cu deserturi, brânzeturi și prajituri.
Se recomandă răcirea vinului, înainte de consumare: 6 – grade Celsius
Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
Un amestec inovator care îmbină vioiciunea și prospeţimea soiului Sauvignon Blanc, eleganţa și rotunjimea Chardonnay-ului și exuberanţa aromatică a lui Muscat Ottonel. Un vin cu note complexe, cu arome florale intense, note de fructe tropicale discrete și un palat învăluitor susţinut de o mineralitate picantă.
Asocieri culinare: Mancaruri pe baza de legume sau peste, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, melci, calamari, sepii, caracatite), branzeturi de burduf.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Celsius
IG Viile Timisului
Soi: Sauvignon Blanc, Chardonnay si Muscat Ottonel
Soiul Chardonnay semnează acest vin spumant elegant, tânăr, desăvârşit prin metoda tradiţională, unde strugurii culeşi manual din podgorii cu potenţial extraordinar dăruiesc vinului arome complexe. Atenţia la fiecare detaliu face ca Petro Vaselo Kotys să dezvolte un caracter fructat, proaspăt şi rafinat, accentuat de perlajul cremos, astfel că vinul se potriveşte perfect alături de preparate cu peşte şi legume, fructe de mare sau brânzeturi. Servirea la o temperatură ideală de 12-14 grade Celsius permite o resimţire perfectă a aromaticii spumantului, care se poate păstra în sticlă la loc uscat şi întunecos, unde temperatura constantă este păstrată la 12 grade Celsius.
Notele degustării:
Miros: Buchet proaspăt, fructat, care dezvăluie accente fine de măr verde, piersici zemoase şi alune de pădure.
Gust: Arome predominant fructate, crude, complimentate cu nuanţe de migdală, care conduc spre un postgust elegant, descris de note crocante.
Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.