Un Merlot de excepție ce demonstrează potențialul uimitor pentru vinificarea acestui soi sub soarele dobrogean. Catifelat și elegant, cu o expresivitate remarcabilă, acest vin reprezintă esența terroir-ului din Aliman pusă în pahar.
Vizual: Roșu rubiniu
Olfactiv:”În nas este plăcut și complex, predominând o multitudine de fructe roșii, fructe de pădure, însoțite de note ușoare de condimente și mentă.”
Gustativ: În gust întâlnim fructele roșii coapte, dulceața de prune, note discrete de lemn dulce, frunze de dafin și mentă. Un vin elegant și complex.
Asocieri Culinare: “Însoțește cu succes carnea de vită, miel, mușchiulețul de porc.”
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Puternic și elegant, vinul pune în valoare expresivitatea unui Cabernet Sauvignon remarcabil obținut în terroir-ul din Aliman. Cu o culoare și structură intensă, alături de note de coacăze negre, mure și vanilie, acesta vine cu un potențial deosebit de învechire.
Olfactiv: “Nasul este elegant, discret, dominat de fructe roșii și negre, alături de vanilie, lemn dulce și piper.”
Gustativ: În gust întâlnim coacăze negre, mure, vișine, precum și note discrete de vanilie și ardei gras. Are un caracter puternic, robust, cu un potențial semnificativ de învechire.
Asocieri Culinare: Burgeri de vita Black Angus, steak, dar și asocieri îndrăznețe, precum o pastramă de berbecuț.
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Crama Oprișor a ales să pună împreună trei recolte memorabile, de vinotecă, din celebra SMERENIE, anii 2016, 2017 și 2018, într-o casetă de colecție aparte denumită TRIUNGHIUL SMERENIEI.
Această ediție unică și irepetabilă are doar 728 de cutii.
Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
Acest vin petiant este produs dintr-o plantatie de vita de vie cu o varsta de peste 60 ani ce a fost adusa din nou la viata. Faptul ca am recuperat plantatiane face mandri si am dorit sa va delectam cu un vin petiant,fermentat in sticla,o poveste despre timp,despre teritoriul de unde provine si despre prietenia dintre noi si natura.
Un vin cu expresie vibrantă, inedită şi exotică pentru zona Dobrogei, datorită prezenței soiului Semillon alături de “clasicul” Chardonnay. Culoarea sa galben strălucitor, cu reflexii verzui, anticipează avalanşa aromatică pe care vinul o oferă direct şi precis. Îşi creionează structura olfactivă complexă cu senzaţii de citrice coapte dulci, de flori de portocale, de miere şi mere verzi, pe care le completează cu ajutorul unor tonuri bine trasate de ceară, vanilie, condimente exotice şi piatră încinsă. Gustul suculent şi precis are o evoluţie progresivă, de la atacul plin şi rotund, susţinut de o aciditate tonică şi bine integrată de grapefruit, până în postgustul proaspăt, lung şi intens, floral-fructat, pigmentat de tonuri subtile de condimente dulci, vanilie şi migdale. Un alb cu un foarte bun potențial de evoluție.
De la primul contact, Aripi Roșu arată forță și amplitudine, însă totodată etalează şi o eleganță clasică, cu o complexitate atrăgătoare. Expresia sa aromatică este caracterizată de combinația dintre tonurile coapte de coacăze negre, de vişine amărui şi prune uscate, şi impresiile bine dozate de ciocolată neagră, lemn dulce, rom, condimente orientale, piele tăbăcită şi frunze de tabac. Gustul intens, proaspăt, precis şi îndrăzneţ are o structură atletică, cu taninuri puternice, dar bine şlefuite şi echilibrate de o aciditate de fructe negre de pădure. Postgustul bogat şi fructat accentuează senzaţiile fructate, încadrându-le între senzaţii de lemn dulce, caramel şi grafit.
DOC – CMD Murfatlar
Struguri: Cabernet Sauvignon 69%, Merlot 31%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Alcool: 13,9%
Temperatură de servire: 12-15ºC
Decantare / Aerare: Necesită o decantare / aerare de minim 30 min.
Vin de o culoare galben pai cu reflexii aurii, caracterizat prin arome florale de salcâm, lăcrimioare și levănțică. Note discrete de măsline și piersici galbene, invaluite de note balsamice, de anason și de salvie. Este cald, rotund şi moale. Notele de fructe de fructe galbene revin pe final. Bună persistență, gust plăcut balsamic.
Acest vin are un parfum radiant și vibrant, unic precum teritoriul nostru și modul nostru de a acționa. Se remarcă prin arome florale și fructe tropicale.
Asociere culinara: Mancaruri pe baza de legume sau peste, fructe de mare, branza de burduf .