Obținut prin metoda saignee (scurgerea gravitațională a mustului), vinul rose Cuvée Sissi 2022 poate fi savurat la 10°-11°C alături de aperitive sau de mese ușoare de vară. Fiecare bob de strugure este în perfectă armonie cu tine. Vei tresări la vibrația gustului citric așa cum atingerile ei îți fac inima să pedaleze.
Îmbrățișează-i trupul cu toată puterea și deveniți unul singur. Trăiți momentele acestea din plin așa cum se poate consuma Cuvée Sissi 2022 pentru care nu recomandăm învechirea.
Ți-am atras atenția? Nu îți trebuie multe pentru a găsi fericirea. O cină romantică alături de persoana iubită, într-o seară de vară, la malul mării. Acum e momentul tău de euforie și eliberare. Păstrează aceste clipe și închide-le într-un pahar de Cuvée Sissi 2022. Astfel, de fiecare dată când îi simți aroma, retrăiești amintirile tale speciale.
Obținut din Pinot Noir 35%, Riesling 33% și Fetească Albă 32%, Cuvée Pacs este rezultatul proceselor atent create pentru a obține un vin ușor care te transpune în visul unei veri liniștite, când energia naturii este mai aproape de noi.
Cele trei soiuri de struguri au fost culese și vinificate separat în volume mici cu mare atenție. Pinot Noir a fost cules în 22 august și vinificat în alb sau cum îi spun francezii ,,Blanc de noir”. Soiurile Riesling și Fetească Albă au fost culese în 25, respectiv 28 august, din parcele selectate și vinificate în volume mici cu multă pricepere, la temperatură controlată. Când vinurile au fost pregătite s-a trecut la asamblare, după tatonări repetate și stabilizare.
Cuvée Pacs acompaniază simfonia verilor liniștite cu mirosul său fin și elegant de flori albe de câmp, flori de tei, flori de măceș. Servit la 12-14 ⁰C, se recomandă să însoțească aperitivele sau mesele ușoare de vară. Gustul său proaspăt, crocant, citric, fin, rămâne persistent și echilibrat până la final.
IG Dealurile Munteniei
Cupaj: Pinot Noir 35%, Riesling 33% și Fetească Albă 32%
Soiurile aromate din zona Murfatlar pot impresiona datorita maturarii cum se cuvine a strugurilor.
Tamaioasa de fata are un miros discret, oferind o senzatie de dulce datorita notelor de muscat si miere de tei. Gustul este mineral, fin cu arome de portocale, coji de portocale si ananas, echilibrate de o usoara amareala tonica in postgust
Asociere culinara: Este un vin usor de consumat alaturi de branzeturi cu mucegai usor aromate.
Vinul provine din struduri recoltati de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Este un vin rosu corpolent cu o culoare rosie-rubinie, cu taninuri catifelate si un gust amplu.
Se serveste alaturi de preparate din carne de vanat la o temperatura de 17-18 grade Celsius.
Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee și limpiditate bună. Arome intense de fructe negre (afine, cireșe negre), aspecte de afumat și de piele, alături de nuanțe de piper negru. Aciditate bine integrată, corp bine pronunțat, cu taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat cu un bun echilibru între arome, alcool și taninuri. Final lung, cu aspecte de vișine coapte și condimente.
Recomandam acest vin cu: Brânzeturi cu chimen, Carpaccio de vițel, Barbeque, Vânat (căprioară) cu sos de muștar, Cotlete de miel.
Roşu-granat, vinul dezvoltă parfumuri delicate de vişine şi fructe de pădure, dar şi tonuri de cacao, ierburi şi o interesantă tuşă de bacon afumat. Corpul mediu, zvelt, cu o structură bună şi un echilibru corect, cu taninuri înca astringente, susţine arome de fructe negre şi cacao, dar şi atingeri vegetale, care amplifică
senzaţia de suculenţă.
Maturare: timp de 12 luni în butoaie de stejar franţuzesc, a două folosinţa.
Recomandam o aerare scurtă a vinului și o temperatură de servire de 16-18º C.
Îngemănare între Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, vinul aduce câte ceva de la fiecare soi.
Parfumuri diafane de flori de câmp, miere şi caisă albă se împletesc plăcut cu notele de cireaşă şi măr roşu proaspăt, dar şi cu tuşe vegetale, care îi amplifică senzaţia de prospeţime. O parte din Feteasca Regala a fost maturată în butoaie noi din stejar românesc timp de 4 luni .
Recomandam o aerare ușoară a vinului și o temperatură de servire de 8 – 10 º C.
DOC-CMD Dealu Mare
Soiuri: Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificata in alb
Cuvée Charlotte poartă numele fiicei Contelui Guy de Poix, fondatorului SERVE şi ni se prezintă ca un un vin roşu încântător, complex şi plin de viaţă, cu structură şi echilibru excelente. Trei soiuri roşii aromate îşi unesc calităţile pentru a contura această expresie care se exprimă extrem de natural în pahar, şlefuită de o maturare în barrique de stejar ce se întinde pe 8-12 luni.
Savuraţi Cuvée Charlotte la o temperatură recomandată de 16-17°C, împreună cu brânzeturi mature, preparate sofisticate pe bază de carne roşie sau deserturi cu ciocolată amară.
Gust: Fructat: mure roșii, fructe coapte (vișine, prune); un vin elegant dar puternic, cu tanini șlefuiți care se îmbină perfect cu aciditatea; echilibrat, cu senzație de dulce, final lung și persistent
Vin ușor efervescent cu arome delicate de zmeură și fructe de pădure care se regăsesc și în gustul și postgustul vinului. Efervescența și fructuozitatea vinului ne oferă un vin plin de viață pentru orice ocazie. Obținut prin cupajarea soiurilor Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Blaufrankisch cu adăugare fină de bioxid de carbon.
DOC Minis
Struguri: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Blaufrankisch
”Alegând această Fetească Neagră de Tohani, alegi unul din vinurile care alcătuiesc un trio românesc de excepție: Fetească Albă, Fetească Neagră și Busuioacă. Este o gamă care continuă visul meu de a așeza vinul românesc pe locul pe care îl merită.” – Virgil Mândru, proprietar TOHANI România
Un roșu elegant, ce se prezintă cu o culoare roșu purpuriu, semn de tinerețe desăvârșită. Note intense de prune coapte, vișine și mure de pădure, ce în gust sunt evidențiate de un gust rotund și structurat, cu taninuri bine definite. Suculent și persistent, vinul are un foarte bun potențial de învechire.
Servire:
15-16 grade Celsius. Acompaniază foarte bine preparatele din carne de vită sau vânat, cu ciuperci la grătar sau pastele cu sosuri bogate.