”Am pus in acest Cabernet Sauvignon de Tohani toata cunoasterea,maiestria si iubirea pe care le am pentru vin.E vinul unei vieti petrecute in vie.” – Ion Marin / Maestru oenolog Tohani
Regele vinurilor rosii se prezinta rosu rubiniu si cernelos, ce denota densitate si consistenta. Caracteristic soiului Cabernet Sauvignon, este generos in arome si razbat fara multe dificultati, tonuri de coacaze negre si gemuri dulci, carora li se alatura senzatii de condimente si lemn. E un vin puternic iar gustul este pe masura. Taninuri modelate cu atentie de timpul petrecut in baricuri, cu structura solida si matasoasa, unde postgustul lung se imparte altruist, intre gemuri si condimente.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandam o decantare de minim doua ore. Va propunem sa asociati vinul cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat si branzeturi maturate.
Cadarissima – un vin special, obținut din soiul Cadarcă. Este recoltat după stafidierea boabelor de struguri și după apariția putregaiului nobil pe boabele stafidite. Acest vin se poate obține doar în ani foarte favorabili (3-4 ori în 10 ani). Dupa prelucrare vinul rezultat are un conținut de cca. 100 gr de zaharuri. Se maturează 1 an la butoaie de 500 l, respectiv 6 luni la sticlă.
Este un vin de tip desert cu note de ciocolată amăruie, de fructe tipice supramaturate, cu taninuri fine, catifelat, rotund și plăcut echilibrat. Este rivalul renumitelor vinuri de tip Aszu din podgoriile Tokay – partea de nord al Ungariei.
Am luat energia si dinamismul din pasiunea de a inova, am adaugat aroma stafidelor si am reinviat bonomia deserturilor intr-un vin pretios, dulce. Sarba Sweet Wine este un vin alb de desert obtinut prin deshidratarea naturala a strugurilor, proces care ne-a permis concentrarea zaharurilor la peste 400 g/l si pastrarea aciditatii naturale specifice zonei Cotesti.
Cu un randament de pana la 30%, mustul obtinut a fost fermentat lent si maturat in baricuri noi de stejar frantuzesc timp de 14 luni cu batonaj pentru a adauga complexitate si cremozitate.
Se potriveste in special deserturilor si branzeturilor fine si a imprumutat culoarea de ambra a apusurilor de toamna.
Produsul se comercializeaza doar in cutie personalizata. Este ideal pentru un CADOU special.
Cu o culoare galben-verzui superba, aceasta Sarba impresioneaza printr-o aroma primara de lime, piersica alba, ananas, mango completata de note inconfundabile de petale de trandafir. De aceasta data exceptionala este aciditatea care imbraca frumos corpul vinului si ii confera un post gust memorabil.
Fiecare vin Incepe cu o poveste.Povestea vinului pe care il aveti in mana este despre acceptarea omului in a se lasa condus de ritmul naturii, pamantului,t impului.
E o bucata din teritoriul nostru pe care dorin sa o impartasim cu voi. Acest vin ne-am dori sa fie un manifest al linistii sufletesti, al prieteniei, al pacii, al oamenilor”diferiti”de noi, al egalitatii, al respiratiei profunde. Mereu trebuie sa ne amintim ca vinul inseamna civilizatie si sa ne bucuram de cel mai frumos drept,dreptul de a fi umani.
DOC – CMD Banat Silagiu
Soi: Cabernet Sauvignon
Tip: rosu / sec
Maturare: 18 luni in baric din stejar frantuzesc
Alcool: 14%
Cantitate: 750 ml
Producator: AGAPE arta&natura
Nota: La achizitia a 6 sticle, acest vin este ambalat in cutie personalizata de lemn.
In 1970,cand a fost plantat soiul Chasselas Blanc ,oamenii au conservat numele acestui plai,Kula,tocmai pentru ca se afla in cel mai inalt punct al dealului de la Silagiu,la 324 metri.Dupa o jumatate de secol,am considerat ca merita sa incercam sa facem un vin monovarietal din acest soi,cu interventii minime atat in vie cat si in crama. Dedicat oamenilor curiosi si sensibili inspre vinurile de Terroir.
Pentru noi, cei care astazi ne bucuram cand degustam aceasta sticla de vin, poate nu conteaza cine este autorul, cine munceste via, cui a apartinut acel pamant.
In semn de respect am hotarat ca fiecare vin sa poarte numele si chipul persoanei de la care noi am achizitionat acel pamant.
Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.
A se servi la 17°C, alături de carne înăbușită în sos de vin.
Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul românesc care a îmbrățișat cu grație și eleganță pământul din Drăgășani, luând tot ceea ce este mai bun din sol.
40% din acest vin este învechit în baricuri (noi în proporție de 90%) timp de 14 luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.
Culoarea acestui cabernet este rubiniu închis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacăze negre proaspete cu o notă de stejar. Gustul său profund de fructe proaspete este combinat cu o ușoară notă de vanilie.
A se servi la o temperatură de 18°C alături de friptură de miel și legume.
Galben pai intens si stralucitor, evidentiat de subtila perlare generata de dioxidul de carbon. Vinul se deschide cu note intense ce amintesc de flori de vara si fructe zemoase de para si accente tropicale. In gust este echilibrat si excelent structurat, Chardonnay-ul dominand placut cu tipicitatea sa impunatoare. Prelung si placut, cu aciditate vibranta si zemoasa.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, peste oceanic sau de apa dulce, salate de vara, branzeturi proaspete sau bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.