Culoarea galben-verzuie cu note de lime si ghimbir incoronate de parfumul imbietor al caprifoiului.
Gustativ ne ofera ce ne asteptam de la un riesling: pere albe crocante, piersica alba, miere, citrice si ierburi.
Datorita climatului racoros vinurile din Crisana au o aciditate mai ridicata, indiferent de ce soi vorbim, insa de la un riesling, chiar asteptam la un nivel de aciditate superioara zonelor mai calde, tocmai aceasta face acest soi un vin gastronomic, versatil, usor de asociat cu diferite preparate.
Asocieri gastronomice:
Echilibrul perfect face ca Rieslingul sa fie un vin extrem de versatil in ceea ce priveste asocierea cu mancarea. Se poate asocia cu preparate picante, asiatice – mai ales cei care au un rest de zahar mai ridicat – dar, ca si vinurile cu aciditate ridicata in general, armonizeaza cu mancaruri mai grase, prajite, peste si salate sau alte preparate cu aciditate ridicata.
Temperatura de servire recomandata: 8-10 °C
DOC – CMD Crisana
Soi: Rhein Riesling
Tip: alb / sec
Alcool: 11 %
Matirare: 8 luni in barrique-uri noi din stejar american si frantuzesc, respectiv in butoaie mari de stejar.
Culoare roșie rubinie cu puternice reflexii purpurii, arome de cireșe, compot de prune și condimente. Aciditate bine structurată, și alcool bine integrat. Un vin ușor de băut, dar totodată elegant și aromat.
Recomandari culinare: Mâncare: muschi de porc, pulpe de rată la cuptor, legume la grătar
Cu o culoare rosie rubinie de o mare intensitate,aceasta Feteasca Neagra ne dezlantuie arome de cirese negre si prune cu nuante afumate.Gustativ, ciresele sunt dominante pentru ca in postgustul lung sa intalnim note de piper alb.
Recomandam asocierea cu preparate din berbecut si vita.
Vinul Sauvignon Blanc are o aromă tipică a florilor de viță de vie, de o intensitate rară. La o primă degustare, vei simți notele vegetale, de lăstar de coacăz și la final nuanțele de măr Granny Smith cu care este îmbogățit.
Este un vin excelent de asociat cu aperitive sau salate, paste cu brânzeturi sau preparate din pește ori fructe de mare. Este potrivit, de asemenea, pentru preparatele din carne de pui.
”Am pus in acest Cabernet Sauvignon de Tohani toata cunoasterea,maiestria si iubirea pe care le am pentru vin.E vinul unei vieti petrecute in vie.” – Ion Marin / Maestru oenolog Tohani
Regele vinurilor rosii se prezinta rosu rubiniu si cernelos, ce denota densitate si consistenta. Caracteristic soiului Cabernet Sauvignon, este generos in arome si razbat fara multe dificultati, tonuri de coacaze negre si gemuri dulci, carora li se alatura senzatii de condimente si lemn. E un vin puternic iar gustul este pe masura. Taninuri modelate cu atentie de timpul petrecut in baricuri, cu structura solida si matasoasa, unde postgustul lung se imparte altruist, intre gemuri si condimente.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandam o decantare de minim doua ore. Va propunem sa asociati vinul cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat si branzeturi maturate.
Petite Helena este un cupaj bine conturat din soiurile Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si minunata noastra Sarba 30%. Pe langa aromele specifice datorate fermentarii si maturarii in baricuri noi de stejar frantuzesc ca vanilie, scortisoara si cuisoare am dorit sa avem prospetimea cat si mineralitatea specifica zonei Cotesti. Avem fructe exotice ca papaia, ananas si fructul pasiunii; pere zemoase si coaja de lime completate de note inconfundabile de petale de trandafir specifice soiului Sarba!
Vinul este corpolent, cu o aciditate pe masura, alcool bine integrat si un post gust persistent si revigorant! Echilibrat, intens si onctuos cu o explozie de arome.
DOC – CMD Cotesti
Soi: Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si Sarba 30%
Cadarissima – un vin special, obținut din soiul Cadarcă. Este recoltat după stafidierea boabelor de struguri și după apariția putregaiului nobil pe boabele stafidite. Acest vin se poate obține doar în ani foarte favorabili (3-4 ori în 10 ani). Dupa prelucrare vinul rezultat are un conținut de cca. 100 gr de zaharuri. Se maturează 1 an la butoaie de 500 l, respectiv 6 luni la sticlă.
Este un vin de tip desert cu note de ciocolată amăruie, de fructe tipice supramaturate, cu taninuri fine, catifelat, rotund și plăcut echilibrat. Este rivalul renumitelor vinuri de tip Aszu din podgoriile Tokay – partea de nord al Ungariei.
Am luat energia si dinamismul din pasiunea de a inova, am adaugat aroma stafidelor si am reinviat bonomia deserturilor intr-un vin pretios, dulce. Sarba Sweet Wine este un vin alb de desert obtinut prin deshidratarea naturala a strugurilor, proces care ne-a permis concentrarea zaharurilor la peste 400 g/l si pastrarea aciditatii naturale specifice zonei Cotesti.
Cu un randament de pana la 30%, mustul obtinut a fost fermentat lent si maturat in baricuri noi de stejar frantuzesc timp de 14 luni cu batonaj pentru a adauga complexitate si cremozitate.
Se potriveste in special deserturilor si branzeturilor fine si a imprumutat culoarea de ambra a apusurilor de toamna.
Produsul se comercializeaza doar in cutie personalizata. Este ideal pentru un CADOU special.
Cu o culoare galben-verzui superba, aceasta Sarba impresioneaza printr-o aroma primara de lime, piersica alba, ananas, mango completata de note inconfundabile de petale de trandafir. De aceasta data exceptionala este aciditatea care imbraca frumos corpul vinului si ii confera un post gust memorabil.
Fiecare vin Incepe cu o poveste.Povestea vinului pe care il aveti in mana este despre acceptarea omului in a se lasa condus de ritmul naturii, pamantului,t impului.
E o bucata din teritoriul nostru pe care dorin sa o impartasim cu voi. Acest vin ne-am dori sa fie un manifest al linistii sufletesti, al prieteniei, al pacii, al oamenilor”diferiti”de noi, al egalitatii, al respiratiei profunde. Mereu trebuie sa ne amintim ca vinul inseamna civilizatie si sa ne bucuram de cel mai frumos drept,dreptul de a fi umani.
DOC – CMD Banat Silagiu
Soi: Cabernet Sauvignon
Tip: rosu / sec
Maturare: 18 luni in baric din stejar frantuzesc
Alcool: 14%
Cantitate: 750 ml
Producator: AGAPE arta&natura
Nota: La achizitia a 6 sticle, acest vin este ambalat in cutie personalizata de lemn.
In 1970,cand a fost plantat soiul Chasselas Blanc ,oamenii au conservat numele acestui plai,Kula,tocmai pentru ca se afla in cel mai inalt punct al dealului de la Silagiu,la 324 metri.Dupa o jumatate de secol,am considerat ca merita sa incercam sa facem un vin monovarietal din acest soi,cu interventii minime atat in vie cat si in crama. Dedicat oamenilor curiosi si sensibili inspre vinurile de Terroir.