Chardonnay Barrique combină elegant note opulente cu arome proaspete, pentru a contura un caracter complex, inedit şi irezistibil. Sortimentul se potriveşte alături de brânzeturi cu crustă de mucegai, preparate din carne de pui sau curcan şi deserturi cu fructe galbene de livadă.
Notele degustării:
Miros: Un parfum delicat floral, completat cu note fructate şi tonuri calde de vanilie.
Gust: Arome răcoroase de fructe proaspete, îmbogăţite cu accente citrice şi note dulci de miere.
Culoare: Galben auriu, cu tonuri verzui discrete.
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor.Aromele principale sunt de fructe rosii,cum sunt capsunile, coacazele rosii,zmeura si cirese,completate, mai ales gustativ, de note citrice de portocalarosie si grapefruit roz. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat, ii da vinului un corp suplu si placut. Vinul este sec, racoritor, cu alcool bine integrat, iar dupa aerare se pot remarca si note de tarta de fructe in final de gust.
Asocieri culinare: Cu aperitive reci, salata de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la gratar si preparate pe baza de pui si curcan ; Deserturi cu fructe de padure si inghetata.
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor. Aromele sunt un cocktail de fructe rosii cu fructe tropicale – zmeura, maracuja, papaya si merisoare. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat,ii da vinului un corp suplu si placut.
Muse Night este usor demisec cu aciditate vibranta perfect echilibrata de aromele de fructe confit din postgust.
Recomandam acest vin cu: De unul singur, cu Carpaccio de peste, pizza Hawaiana, salate cu fructe tropicale, creveti, languste si avocado.
Deserturi de vara: salate de fructe, tort de inghetata.
Se recomanda a fi servit la 7 – 10 grade Celsius
Un vin reusit, care se remarca inca de la nivel cromatic datorita nuantelor pronuntate de rosu-intunecat cu reflexe viole si un nivel de limpiditate satisfacator.
La nivel olfactiv se identifica parade surprinzatoare de arome proaspete (mure, coacaze negre si visine coapte), iar in prelungire se identifica tente palide de mosc, vanilie sau scortisoara.
Gustativ, aroma inegalabila a fructelor de padure rosii, completate cu efectele launtrice ale lemnului rece si tonurile usoare de vanilie vor creea satisfactia dorita.
Muse Stars este un vin spumant superb semnat Cramele Recaş, în a cărui compoziţie se regăsesc exclusiv struguri Chardonnay. Pentru a realiza sortimentul, producătorii au folosit metoda tradiţională de fermentare în sticlă timp de 19 luni, obţinând astfel un perlaj fin, seducător, care înnobilează discret paleta aromatică. Vinul are un caracter proaspăt, elegant şi expresiv, de aceea se potriveşte foarte bine cu brânzeturi tari şi semitari, brânză cu mucegai, crustacee sau deserturi cu fructe galbene. Temperatura optimă de servire este de 5 – 7 °C.
Notele degustării:
Miros: Note curate de fructe, în special pere şi piersici zemoase, completate cu accente minerale şi tonuri subtile de pâine prăjită.
Gust: Un melanj nuanţat, unde se ghicesc arome de pepene galben, piersică bine coaptă şi influenţe citrice vibrante.
Vinul este de culoare galben pai, briliant și limpede. Nasul este concentrat și elegant: în prima fază domină fructele exotice – litichi, mango, fructul pasiunii – completate de note de fructe de vară: caise și piersici. După aerare putem detecta aromele complexe secundare de stejar, condimente orientale, vanilie și caramel. Gustativ, vinul prezintă un corp puternic și armonios. ADN-ul Solo Quinta este completat de soiul pur bănățean Cadarcă vinificat în alb care se distinge prin prospețimea sa. Postgustul este lung și dominat de notele florale ale soiului Viognier. Un vin de gardă, ce rezistă și evoluează în timp.
Asociere culinara: Pește de apă sărată, preparat cu sosuri: meunier sau beurre blanc; Homar și crab;Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Se poate asocia chiarși cu carne de vită ultra tandră, de tip Wagyu.
Temperatura de servire: 8-10° C
DOC – Recas
Soi: Chardonnay, Muscat Ottonel, Fetească Regală, Viognier, Cadarcă
Cuvée Überland este vinul-fanion al Cramelor Recaș, cu un istoric de vinificare recunoscut prin numeroase distincții locale și internaționale – ultima dintre acestea fiind cea a celui mai bun vin roșu românesc din cadrul competiției „London Wine Competition 2022”.
Cupajul soiului Rusalcă Albă, un vin alb complet care îmbină fructuozitatea şi personalitatea Chardonnay-ului cu fineţea şi aroma Sauvignon-ului, la care se adaugă onctuozitatea şi vioiciunea Riesling-ului, aşezate pe o structură bine echilibrată de Pinot Gris. Este un vin vioi, proaspăt şi armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină parfumul fin de flori de primăvară cu mineralitatea specifică zonei.
Asociere gastronomica: Scrumbie la gratar
IG Dealurile Olteniei
Soi: Chardonnay ,Sauvignon Blanc ,Pinot Gris si Riesling
Jiana, noul rose memorabil al Cramei Oprişor, împleteşte contraste şi sinergii. Intensităţii rafinate a rozului-pal i se adaugă prospeţimea aromelor îmbietoare de cireşe albe, piersici şi mango. Aciditatea potrivită, bine integrată într-o structură elegantă, uşor cremoasă, cu senzaţii retronazale de cireşe de mai, condimente şi vanilie, alcoolul moderat şi finişul prelung fac din acest vin un companion perfect pentru orice zi de vară.
Asociere gastronomica: Preparate cu fructe de mare
MIROS: Vinul făcut 100% din Sauvignon Blanc recoltat din via proprie, dezvăluie arome placute de citrice și note de flori de soc. Aromele sunt simple și directe care cuceresc de la prima înghițitură.
GUST: Gustativ este un vin sec, cu un atac de aciditate bună ce invigoreaza palatul stimulând apetitul. În gust apar aceleași fructe cu tonuri de citrice și cu o ușoară amareala tonică în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru deschiderea mesei. Poate fi servit înainte de cină cu cocktailuri de creveți, salată Caesar, calmari bine prăjiți, avocado, dar merge foarte bine și cu bucatele orientale (mâncare chinezească, mâncarea indiană, sushi, stridiile, salatele de crabi).
MIROS: Arome proaspete de citrice, mere galbene dar și note de fructe tropicale.
GUST: Un vin sec ce se simte rotund și bine echilibrat. Un vin gastronomic, cu corpolență medie spre superior datorită conținutului de alcool, aciditat și extractului sec. Gustul este fructat cu note de piersice și pere coapte, cu o prospețime bună susținută de mineralitate. Un Chardonnay cu un post gust mediu plus și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din carne de pui, de rață etc. Acompaniază foarte bine și bucatele de patiserie placinte cu brânză, tartele cu legume, fructe de mare.