Aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cirese de mai si capsuni, nuantate de note citric-vegetale. Gustul prezinta un atac cu senzatii dulci, dar apoi evolueaza dominat de o aciditate tipica vinurilor tinere, postgustul fiind proaspat, vioi, elegant si placut.
Aspect: O Fetească Regală de o culoare galben-verzui.
Miros: Arome proaspete din zona floral-vegetal. Arome discrete de flori albe, de pere verzi.
Gust: Un vin sec, bine echilibrat, cu aciditate naturală bună. Corpolența este medie plus. Gustul este fructat cu o bună mineralitate. Ușor de băut.
Asociere Culinara: Poate fi asociat foarte bine cu carne de pui, de rață, cu fructe de mare, la platouri cu aperitive. Vinul merge foarte bine cu somon în crustă.
Asamblaj al celor mai bune vinuri din crama noastra, selectate atent de oenologul George Cojocaru.Numele vinului este inspirat de numele vinului produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu, in Stefanesti, unde detinea o casa “frumos potrivita cu cinci pogoane de vie”.
Editia a IV-a – 4000 de sticle.
Note de degustare : Un asamblaj dominat de prune uscate, cirese si visine negre, este imbogatita cu note de trufe, cacao si arome seducatoare de lemn.
Asociere culinara: Se potriveste cu carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc), vanat.
Temperatura de servire: 16 – 18 grade Celsius.
DOC – CMD Stefanesti Arges
Asamblaj:
– Feteasca Neagra 2019 (85%) – maturat 12 luni in baric nou romanesc
– Cabernet Sauvignon stafidit 2017 + Feteasca Neagra 2017 (15%) – maturat 24 luni in baric nou romanesc
Vivacitatea acestui Sauvignon Blanc este echilibrată de notele subtile și elegante de miere, oferite de învechirea în butoaie de lemn de salcâm (acacia) de 225 de litri, timp de 6 luni. Procedeul de batonaj pe drojdie fină conferă vinului o onctuozitate delicată și un post gust susținut.
Ne mândrim cu acest Aligoté complex, obținut din strugurii celor mai bune plantații, cu arome încântătoare de flori, citrice, vanilie, migdale și o mineralitate expresivă. După macerația la rece și fermentația în tancuri de inox, a urmat batonajul pe drojdie fină și maturarea în butoaie de stejar franțuzesc de 225 litri încă 6 luni. Este un vin cu un foarte bun potențial de învechire.
Vizual: aspect limpede si o frumoasă culoare galben pai.
Olfactiv: un vin complex si intrigant, prezentand atat note citrice si de mere verzi, dar și de flori albe.
Gustativ: reflecta nasul, fiind plin de vioiciune si prospetime, dar in acelasi timp echilibrat. Regasim un mix de citrice, completat de caise albe și note minerale.
Postgustul este fin dar intens, cu note de pomelo bine copt.
Cupajul alb 2023 de la 1000 de Chipuri este un vin care poate fi servit ca atare sau poate insoti preparate cu fructe de mare, din peste sau diferite salate.
Acest cupaj conține două soiuri care se completează perfect, corpul puternic, taninos al Cabernet-ului Sauvignon este catifelant de Feteasca Neagră. Cele 12 luni de maturare la baric de a doua folosință întregesc acest cupaj și înnobilează vinul.
Cupaj roșu rubiniu cu aromă intensă de prune uscate, cireșe amare și fructe negre de pădure, cu note de ciocolată, tabac și condimente. Gust plin, rotund cu tanini catifelați și bine integrați, echilibrat și urmat de un post gust remarcabil de lung.
Asocieri culinare: Preparate de carne roșie la cuptor, brânzeturi maturate, deserturi pe bază de ciocolată neagră
Un vin care, după s-a maturat în baricuri de primă și a doua folosință timp de un an, cu un nivel de alcoolul ridicat, dar foarte bine integrat, surprinde organoleptic și structural prin echilibrul său.
Gustul plin, rotund, cu tanini catifelați, urmat de un post gust lung este anunțat de arome de prune uscate, cireșe negre, coacaze și afine.
Recomandari culinare: Preparate de vânat mare la cuptor, brânzeturi maturate.
Este un vin intens și proaspăt, dominat iniţial de arome de flori de soc, care se deschide către parfumuri citrice, cu urme de lemn , vanilie şi flori de salcâm. Gustativ, este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrată de corpul bine definit. Savuros, cu un post-gust lung cu atingeri de fructe exotice susținute de notele ușor și elegant baricate.
Asocieri culinare: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din pește gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de brânzeturi și fructe.
Se exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă și flori albe de cireș. Gustul are profunzime şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate ridicată și post gust intens.
Asocieri culinare: Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.