Regno Recaș Roze este obținut prin macerația strugurilor roșii de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră. Mustul de culoare roz, astfel obținut, este fermentat în vase de inox la temperatură controlată pentru a păstra caracterul proaspăt și dezalterant în gust și aromă. Vinul este îmbuteliat în sticlă cu dop filetat pentru a asigura prospețimea maximă a vinului la servire și a evita orice posibilitate de defect de dop. Ediția 2022 este vinificată în demisec și se evidențiază prin prospețime și notele citrice din postgust.
Recomandari culinare: Salate cu pește; Calcan la cuptor; Preparate la grătar pe bază de legume și carne albă; Lassagna și paste;
Tarte de lămâie; Sorbeturi și înghețate
Un vin roze (sec) cu textură mătăsoasă și lejeră, acompaniată de arome intense și de un corp suplu, ce fac ca acest vin echilibrat, proaspăt și răcoritor să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.
Recomandari culinare: Salate de vară pe bază de feta/avocado/pește/carne slabă/Somon și fructe exotice. Este vinul ideal pentru sezonul de barbecue: cu carne albă și legume ,sparanghel, ciuperci, zuchini etc.
Galben auriu, cu inflexiuni verzui, limpiditate foarte bună. Arome
fructate (piersică, grapefruit rosu), florale (salcâm,soc), ierboase (fan și caprifoi). Rotund, vioi, echilibrat, aciditate și un impact gustativ de
prospețime.
Recomandari culinare: Brânzeturi proaspete; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre;pește de râu (păstrăv, știucă); Deserturi cu fructe (piersici, caise)
Culoare roșu vișiniu, reflexe violacee, limpiditate foarte bună. Arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) ajunse la maturitate, ușor ierboase după aerare (ferigă). Se simte interacțiunea bună cu lemnul de stejar, vinul se deschide frumos, cu parfumuri complexe de vanilie, scorțișoară și mosc. Aciditate foarte bună, taninuri tinere, în egală măsură catifelat și rotund, cu final ușor iute și cu postgust de durată. Arome intense de fructe (mure, coacăze), împletite cu zahăr brun, ușoare tente de vanilie, scorțișoară și lemn dulce (pe final).
Recomandari culinare: Platouri tradiționale românești; Pastramă; Vânat de talie medie și mare; Vițel; Porc mistreț la jăratic; Brânzeturi cu mucegai; Deserturi cu cireșe, mure, coacăze; Tiramisu; Mousse de ciocolată;
Corvus – i.u.s.r. FA/FR/TR, este un vin alb, sec, obtinut prin asamblatea a trei soiuri de struguri albi in urmatoarele proportii, Feteasca alba 60%, Feteasca regala 20% si Tamaioasa Româneasca 20%. Strugurii au fost recoltati la maturitatea ideala astfel incat sa exprime cat mai bine prospetimea si aroma specifica soiurilor dar si sa sustina o aciditate placuta care confera vinului fragranta si senzatii crispy, toate acestea imbracate intr-o nuanta pal verzuie caracteristica vnurilor albe proaspete.
Vinificatia primara s-a facut separat pentru fiecare soi in parte, fermentatia alcoolica s-a desfasurat la temperaturi joase in jurul valorii de 14°C urmata de o perioada de mentinere a vinurilor pe drojdiile fine, asamblarea vinurilor s-a facut in urma studierii parametrilor de compozitie si caracteristicilor organoleptice astfel incat varianta finala sa fie in echibru perfect si sa exprime cel mai bine teritoriul de unde provin strugurii dar si conceptia oenologului
Corvus – i.u.s.r. FN, roze, sec, un vin obtinut 100% din Feteasca neagra, care nu ezita sa ne atraga atentia asupra culorii rose-pal, provensal. Strugurii au fost recoltati cu grija, manual, in ladite de plastic astfel incat boabele sa fie integre in momentul vinificatiei. Dupa dezciorchinare boabele au fost usor presate pentru a extrage cat mai putina culoare din pielita, mustul rezultat a fermentat la temperaturi scazute cca. 12°C timp de aproape 20 zile, a rezultat un vin cu arome explozive si un gust pe masura, vinul a fost gandit special pentru sezonul cald si impresioneaza prin prospetime, fragranță, arome fructate si o aciditate bine sustinuta de structura vinului, gust placut si persistent.
Corvus – i.u.s.r. FN/NDD, este un vin rosu, sec, obtinut din asamblarea a doua soiuri autohtone remarcabile, Feteasca neagra 60% si Negru de Dragasani 40%. Pentru acest vin strugurii ajunsi la o maturitate fenolica excelenta au fost recoltati si vinificati impreuna.
Dupa dezciorchinare si o zdrobire usoara, mustuiala a fost transferata in vase de inox unde a fost initiata si finalizata fermentatia alcoolica la o temperatura de maxim 25°C timp de aproximativ 14 zile din care doar 9 zile in contact cu bostina astfel incat sa se poata proteja caracterul fructat al vinului dar si intensitatea coloranta. Dupa separarea de drojdiile grosiere vinul a fost transferat in butoaie de stejar deja folosite un an sau doi unde a parcurs o perioadă de maturare si innobilare de aproximativ 9 luni, in acest fel vinul a capatat o structura bogata, arome de fructe coapte si nuante de caramel usor vanilate.
Vinul alb Demeter – i.u.s.o. FR/FA/SB este un vin obtinut din struguri de Feteasca regala & Feteasca alba & Sauvignon blanc, (50%-30%-20%), strugurii au fost recoltati si vinificati impreuna.
Dupa desciorchinare si zdrobire usoara boabele au fost presate la presiuni joase, astfel obtinandu-se un randament initial de maxim 40%.
Mustul obtinut a fost transferat in cisterna de inox unde a fermentat la o temperatura de circa 15°C timp de 20 zile, dupa aceasta perioada vinul impreuna cu drojdiile fine a fost transferat in butoaie de stajar deja folosite doi ani, pentru o perioada de 2 luni, in acest fel vinul s-a innobilat cu arome complexe fructate combinate cu nuante de flori de salcam si un gust placut, usor sarat.
Vinul poate fi consumat cu placere atat tanar sau dupa o perioada de maturare la sticla.
Vinul Demeter – i.u.s.o. FN/M a fost obtinut din asamblajul Feteasca neagra & Merlot (65%-35%), pentru acesta strugurii au fost recoltati la o maturitate ideala astfel incat sa poata oferi vinului maximul de componente necesare unei structuri complexe. In parcelele din care provin strugurii pentru acest vin s-a facut in prealabil o normare a incarcaturii strugurilor pe planta, de la 2-2,5 kg/planta pana la maxim 1,5 kg/planta. Initial stugurii din ambele soiuri au fost desciorchinati si zdrobiti impreuna, iar dupa transferul in vase de inox cu temperatura controlata s-a initiat fermentatia alcoolica. Vinul a fost separat de bostina dupa cca 12 zile de pastrare in contact cu pielita strugurilor si astfel vinul a dobandit o culoare rosu-grena intensa. Dupa aceasta perioada de 12 zile vinul a fost transferat in butoaie de stejar si mentinut o perioada de peste 18 luni, astfel vinul a finalizat fermentatia malolactica si a dobandit arome de fructe mature, condimente si caramel cu un gust complex, plin, moale si persistent.
Vinul are structura si complexitatea care ii ofera posibilitatea de a fi pastrat o perioada indelugata, in acest fel va evolua si va dobandi arome complexe cu nuante asemanatoare obiectelor de pielarie sau a cutiilor din lemn vechi.
Vinul Demeter – i.u.s.o. NDD/CS este un cupaj rar obtinut din Negru de Dragasani & Cabernet Sauvignon, ( 60%-40%), pentru acest vin s-au folosit doua partide de vin diferite, cate una pentru fiecare soi. Strugurii au fost recoltati si vinificati la momente diferite, primul vin obtinut a fost cel din Negru de Dragasani.
Fermentatia a fost initata si continuata in vase de inox timp de 9 zile dupa care vinul a fost separat de bostina si transferat in butoaie de stejar unde s-a maturat timp de 9 luni, perioada in care a finalizat fermentatia alcoolica si cea malolactica, astfel dobandind arome fructate de cirese si visine bine coapte dar si nuante de eucalipt si condimente. Partenerul de cupaj a fost obtinut din Cabernet Sauvignon, un soi viguros care a fost cules in luna octombrie, atunci cand strugurii au fost bine maturati astfel incat sa dea vinului structura si complexitatea dorita. Pe parcursul fermentatiei alcoolice vinul a fost tinut in contact cu pielita strugurilor timp de 18 zile, in acest timp vinul a capatat nuante intense de rosu rubiniu dar si arome fructate. Dupa aceasta perioada vinul a fost transferat in butoaie de stejar unde s-a maturat timp de peste 18 luni astfel dobandind arome de fructe mature, ciocolata neagra si condimente.
Ambele vinuri au fost cupajate cu 4 luni inainte de imbuteliere iar in acest timp au creat un vin cu arome spectaculoase de cirese negre, ciocolata si condimente.
Vinul poate fi pastrat timp indelungat, in acest fel va evolua si va dobandi arome mult mai complexe si un gust desavarsit.
Vinul ne ofera o multitudine de emotii.Este un drum capabil sa ne duca dincolo de intelesul omenesc dar in acelasi timt sa ne coboare cu picioarele pe pamant si sa vrem cu nerabdare sa il impartasim cu oamenii dragi din jurul nostru.
Acest vin a fost conceput fara tehnologie oenologica fiind vinificat direct in tonneaux-uri deschise, lasat apoi la maturare, pe o perioada de 16 luni.
Eleganta fructului vine imbratisata de senzatia catifelata a lemnului de stejar ce ne duce intr-o calatorie senzoriala complexa.