Showing 253–264 of 366 results

  • Bauer – Sauvignon Blanc 2023

    Garantie SGR +0.50 lei

     

    Fără urmă de îndoială Sauvignon Blanc și-a găsit o nouă casă în Drăgășani. Si acestui soi i-am dat posibilitatea să-și dezvolte propriul caracter, reprezentând teritoriul și regiunea. Datorită condițiilor climatice, un soi cu coacere relativ timpurie cum este cazul Sauvignonului necesită o grijă și o atenție specială in special in vie, dar și pe parcursul procesului de vinificație. Strugurii au fost culeși în zorii zilei pentru a proteja aromele și aciditatea. Vinul a fost partial fermentat pe bostina si pastratrat prelungit pe drojdii, pentru a adauga structura si complexitate.

    Acest Sauvignon Blanc are un potential bun de invechire, castigand in complexitate si calitate in urmatorii 2-3 ani .

    Sauvignonul Blanc ‘Bauer’ poate fi servit cu preparate cu o componentă eterală cum ar fi somonul, sosul tartar cu capere și mentă proaspătă, brânză proaspată de capră cu miere de salcâm și nuci.

    Editie Limitata: 8700 sticle

    IG Dealurile Olteniei
    Soi: Sauvignon Blanc
    Tip: alb / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    75.00 lei Add to cart
  • Sale!

    Caii de la Letea Volumul II Ed.Lim.- C.S. + F.N. 2019

    Acest cupaj conține două soiuri care se completează perfect, corpul puternic, taninos al Cabernet-ului Sauvignon este catifelant de Feteasca Neagră. Cele 12 luni de maturare la baric de a doua folosință întregesc acest cupaj și înnobilează vinul.

    Cupaj roșu rubiniu cu aromă intensă de prune uscate, cireșe amare și fructe negre de pădure, cu note de ciocolată, tabac și condimente. Gust plin, rotund cu tanini catifelați și bine integrați, echilibrat și urmat de un post gust remarcabil de lung.

    Asocieri culinare: Preparate de carne roșie la cuptor, brânzeturi maturate, deserturi pe bază de ciocolată neagră

    Temperatură optimă de consum: 16-18 °C

    IG Colinele Dobrogei

    Soiuri: Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra

    Alcool: 13,5%

    Tip: rosu / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Via Viticola Sarica Niculitel

    46.40 lei Add to cart
  • Sale!

    Caii de la Letea Volumul II Ed.Lim.- Feteasca Neagra 2019

    Un vin care, după s-a maturat în baricuri de primă și a doua folosință timp de un an, cu un nivel de alcoolul ridicat, dar foarte bine integrat, surprinde organoleptic și structural prin echilibrul său.

    Gustul plin, rotund, cu tanini catifelați, urmat de un post gust lung este anunțat de arome de prune uscate, cireșe negre, coacaze și afine.

    Recomandari culinare: Preparate de vânat mare la cuptor, brânzeturi maturate.

    Temperatura optimă de consum: 16-18 °C

    DOC – CMD Sarica Niculițel

    Soi: Feteasca Neagra

    Alcool: Feteasca Neagra

    Tip: rosu / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Via Viticola Sarica Niculitel

    46.40 lei Add to cart
  • Sale!

    Caii de la Letea Volumul II Ed.Lim.- Sauv.Blanc Fume 2021

    Este un vin intens și proaspăt, dominat iniţial de arome de flori de soc, care se deschide către parfumuri citrice, cu urme de lemn , vanilie şi flori de salcâm. Gustativ, este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrată de corpul bine definit. Savuros, cu un post-gust lung cu atingeri de fructe exotice susținute de notele ușor și elegant baricate.

    Asocieri culinare: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din pește gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de brânzeturi și fructe.

    Temperatură optimă de consum: 10-12 °C

    DOC-CMD Sarica-Niculițel

    Soi: Sauvignon Blanc

    Tip: alb / sec

    Alcool: 12,5%

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Via Viticola Sarica Niculitel

    44.80 lei Add to cart
  • Sale!

    Caii de la Letea Volumul II Ed.Lim. – Rose 2021 – 2022

    Se exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă și flori albe de cireș. Gustul are profunzime şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate ridicată și post gust intens.
    Asocieri culinare: Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.
    Temperatură optimă de consum: 10 °C
    DOC- CMD Sarica-Niculițel
    Soiuri: Fetească Neagră & Pinot Noir & Syrah
    Tip: rose / sec
    Alcool: 13%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Via Viticola Sarica Niculitel
    44.80 lei Add to cart
  • Sole – Roze 2022

    Un vin roze (sec) cu textură mătăsoasă și lejeră, acompaniată de arome intense și de un corp suplu, ce fac ca acest vin echilibrat, proaspăt și răcoritor să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.
    Recomandari culinare: Salate de vară pe bază de feta/avocado/pește/carne slabă/Somon și fructe exotice. Este vinul ideal pentru sezonul de barbecue: cu carne albă și legume ,sparanghel, ciuperci, zuchini etc.
    Temperatura de servire: 7/ 9 ° C
    DOC – CMD Recas
    Soiuri: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră
    Alcool: 12,5%
    Tip: roze/ sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Cramele Recas
    78.00 lei Add to cart
  • Sole – Sauvignon Blanc 2023

     Garantie SGR +0.50 lei
    Galben auriu, cu inflexiuni verzui, limpiditate foarte bună. Arome
    fructate (piersică, grapefruit rosu), florale (salcâm,soc), ierboase (fan și caprifoi). Rotund, vioi, echilibrat, aciditate și un impact gustativ de
    prospețime.
    Recomandari culinare: Brânzeturi proaspete; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre;pește de râu (păstrăv, știucă); Deserturi cu fructe (piersici, caise)
    Temperatura de servire: 6/ 9 ° C
    DOC – CMD Recas
    Soi: Sauvignon Blanc
    Tip: alb / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Cramele Recas
    80.50 lei Add to cart
  • Selene – Cabernet Sauvignon 2018

    Culoare roșu vișiniu, reflexe violacee, limpiditate foarte bună. Arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) ajunse la maturitate, ușor ierboase după aerare (ferigă). Se simte interacțiunea bună cu lemnul de stejar, vinul se deschide frumos, cu parfumuri complexe de vanilie, scorțișoară și mosc. Aciditate foarte bună, taninuri tinere, în egală măsură catifelat și rotund, cu final ușor iute și cu postgust de durată. Arome intense de fructe (mure, coacăze), împletite cu zahăr brun, ușoare tente de vanilie, scorțișoară și lemn dulce (pe final).

    Recomandari culinare: Platouri tradiționale românești; Pastramă; Vânat de talie medie și mare; Vițel; Porc mistreț la jăratic; Brânzeturi cu mucegai; Deserturi cu cireșe, mure, coacăze; Tiramisu; Mousse de ciocolată;

    Temperatura de servire: 14/16 ° C

    DOC – CMD Recas

    Soi: Cabernet Sauvignon

    Alcool: 14%

    Tip: rosu / sec / nefiltrat

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Cramele Recas

    90.00 lei Add to cart
  • Sale!

    Corvus – i.u.s.r. FN 2020

    Corvus – i.u.s.r. FN, roze, sec, un vin obtinut 100% din Feteasca neagra, care nu ezita sa ne atraga atentia asupra culorii rose-pal, provensal. Strugurii au fost recoltati cu grija, manual, in ladite de plastic astfel incat boabele sa fie integre in momentul vinificatiei. Dupa dezciorchinare boabele au fost usor presate pentru a extrage cat mai putina culoare din pielita, mustul rezultat a fermentat la temperaturi scazute cca. 12°C timp de aproape 20 zile, a rezultat un vin cu arome explozive si un gust pe masura, vinul a fost gandit special pentru sezonul cald si impresioneaza prin prospetime, fragranță, arome fructate si o aciditate bine sustinuta de structura vinului, gust placut si persistent.

     

    DOC – CMD Banu Maracine

    Soi: Feteasca Neagra

    Tip: roze / sec

    Alcool: 12,5%

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Crama Vinaltus

    52.00 lei Add to cart
  • Corvus – i.u.s.r. FN/NDD 2019

    Corvus – i.u.s.r. FN/NDD, este un vin rosu, sec, obtinut din asamblarea a doua soiuri autohtone remarcabile, Feteasca neagra 60% si Negru de Dragasani 40%. Pentru acest vin strugurii ajunsi la o maturitate fenolica excelenta au fost recoltati si vinificati impreuna.

    Dupa dezciorchinare si o zdrobire usoara, mustuiala a fost transferata in vase de inox unde a fost initiata si finalizata fermentatia alcoolica la o temperatura de maxim 25°C timp de aproximativ 14 zile din care doar 9 zile in contact cu bostina astfel incat sa se poata proteja caracterul fructat al vinului dar si intensitatea coloranta. Dupa separarea de drojdiile grosiere vinul a fost transferat in butoaie de stejar deja folosite un an sau doi unde a parcurs o perioadă de maturare si innobilare de aproximativ 9 luni, in acest fel vinul a capatat o structura bogata, arome de fructe coapte si nuante de caramel usor vanilate.

    DOC – CMD Banu Maracine

    Soi: Feteasca Neagra si Negru de Dragasani

    Tip: rosu / sec

    Alcool: 13%

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Crama Vinaltus

    80.00 lei Add to cart
  • Demeter – i.u.s.o. FN/Merlot 2018

    Vinul Demeter – i.u.s.o. FN/M a fost obtinut din asamblajul Feteasca neagra & Merlot (65%-35%), pentru acesta strugurii au fost recoltati la o maturitate ideala astfel incat sa poata oferi vinului maximul de componente necesare unei structuri complexe. In parcelele din care provin strugurii pentru acest vin s-a facut in prealabil o normare a incarcaturii strugurilor pe planta, de la 2-2,5 kg/planta pana la maxim 1,5 kg/planta. Initial stugurii din ambele soiuri au fost desciorchinati si zdrobiti impreuna, iar dupa transferul in vase de inox cu temperatura controlata s-a initiat fermentatia alcoolica. Vinul a fost separat de bostina dupa cca 12 zile de pastrare in contact cu pielita strugurilor si astfel vinul a dobandit o culoare rosu-grena intensa. Dupa aceasta perioada de 12 zile vinul a fost transferat in butoaie de stejar si mentinut o perioada de peste 18 luni, astfel vinul a finalizat fermentatia malolactica si a dobandit arome de fructe mature, condimente si caramel cu un gust complex, plin, moale si persistent.

    Vinul are structura si complexitatea care ii ofera posibilitatea de a fi pastrat o perioada indelugata, in acest fel va evolua si va dobandi arome complexe cu nuante asemanatoare obiectelor de pielarie sau a cutiilor din lemn vechi.

    Editie Limitata: 2117 sticle

    Soi: Feteasca Neagra si Merlot

    Tip: rosu/ sec

    Alcool: 14%

    Cantitate: 750 ml

    Zona Viticola: Viile Almaj / Dolj

    Producator: Crama Vinaltus

    115.00 lei Add to cart
  • 1000 de Chipuri – Merlot de Fintesti 2017

    Editie Limitata: 5060 sticle
    Vin cu o corpolență bine structurata, culoare roșu rubiniu, aciditate echilibrată, tanini expresivi, postgust lung și ușor catifelat.
    Nas: Fructe negre, stejar, vanilie, pâine prăjită, cacao.
    Gust: Destul de complex, note de vișine negre, prune, merișoare și stejar pe tot palatul gurii tale.
    Asociere culinară: Merge foarte bine cu carnea de vită, vânatul (căprioară, mistreț), mâncare ușor picantă, paste cu sos roșu.
    Temperatură de servire: 16 grade Celsius
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Merlot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Divine Area – 1000 de Chipuri
    Tara de origine: Romania
    115.00 lei Add to cart