Un vin cu arome foarte intense de fructe și pomușoare negre zemoase și condimente în același timp. Gustul este mediu spre plin, suplu și mătăsos ca textură, cu tanine perfect integrate și nuanțe de stejar nobil. Fructuozitatea pură, dar bogată redau vinului un postgust lung și memorabil.
De culoare rosu rubin intens si stralucitor, mirosul este dominat de fructe proaspete, cum ar fi zmeura si cireasa, urmate de note usor picante si erbacee. Pe palatin este amabil, moale si bine echilibrat de prospetimea vie.
Încă un vin semnat de Cosimo Varvaglione își face debutul în selecția noastră! Asamblaj de Negroamaro, Primitivo și Malvasia Nera, vă întâmpină cu un buchet frumos de fructe roșii coapte, gem de cireșe negre și o notă de vanilie și ciocolată. În gură, este corpolent, rotund și dominat de tanini catifelați, cu sfârșit persistent.
Soi: Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera
Culoare: roșu intens
Miros: fructe roșii coapte, gem de cireșe negre și o notă de vanilie și ciocolată
Gust: corpolent, rotund și dominat de tanini catifelați, cu sfârșit persistent
Recomandări gastronomice: ideal cu preparate din carne, vânat și brânzeturi maturate
Alcool: 15%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 1500 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Strugurii sunt lăsați să se stafidească pe viță timp de cca 20 zile, în funcție de gradul de deshidratare. Scurtă macerare înaintea fermentației la temperatura de 12-14°C, pentru a extrage aromele caracteristice. Urmează fermentația la temperatură controlată de 24-26°C, timp de 20-25 zile. Apoi, vinul este separat de pielițe pentru a începe fermentația malolactică. Maturare 6 luni în baricuri de stejar franțuzesc.
Cu ocazia împlinirii a 28 de ani, trupa Implant pentru Refuz lansează un vin aniversar “Oglindă de stele”.
Vin roșu sec, cu ambalaj clasic cu dop din plută, din Fetească Neagră, maturat în baricuri noi românești timp de 18 luni, cu arome de fructe negre, uscate, vanilie și condimente.
Se recomandă servirea la temperatura camerei (16-18°C).
Asocieri culinare potrivite: preparate din carne de vânat, carne roșie sau preparate italienești precum paste cu sos roșu, lasagna sau pizza.
Soi: Fetească Neagră
Tip: rosu / sec
Alcool: 13,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Marcea / Casa de Vinuri Stefanesti
”Aveam acest vin special, o ciudățenie în prima fază, cam 17% alcool, corp și taninuri foarte puternice, note oxidative date de maturarea de vreo 30 luni aproape, în două baricuri diferite. Am hotărât sa îl îmbuteliem în octombrie.
În 2021 am folosit niște capete de loturi de sticle nefolosite și le-am îmbuteliat.
500 de sticle.
Le-am pus bine la păstrat și am cugetat un an la eticheta potrivită pentru acest vin foarte rar. Noi am avut mereu un feedback pozitiv la etichetele noastre, etichete la care Silviu Cafegiu ne ajută cu grafica. Lattitude&Loungeitude, 413, Truda Fanny sunt proiecte de marketing foarte apreciate
Și ne-am dorit ceva special pentru vinul ăsta special.
Așa că am decis:
NO MARKETING!
Sau, mă rog, fără etichetă.
Pentru că ne gândim la el ca la o parte din noi și pentru a crea o experiență cât mai personală legată de acest vin unic, vom scrie de mâna 500 de etichete, completând datele obligatorii pentru etichetare.
Lansat pe 01.12.2022. Un vin cu o viață lungă în față, care poate fi băut și acum, și peste mulți ani de acum încolo.
Pentru noi, este un vin eveniment, un vin rar și prețios.”
Editie Limitata: 500 sticle
Cupaj:: Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec
Alcool: 17%
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Marcea / Casa de Vinuri Stefanesti
Un vin expresiv, dedicat celor care doresc să înțeleagă frumusețea acestui soi autohton și să se bucure de el des.
Dacă îți dorești să înțelegi potențialul acestui soi autohton. Feteasca Neagră din această gamă are arome de cireșe negre și prune, combinate cu note condimentate și ușor afumate, provenind din maturarea în butoaie de stejar.
Alege o Fetească Neagră Viile Metamorfosis atunci când îți dorești un vin corpolent, plăcut, cu un post-gust lung.
O culoare atractiva, rosu-inchis cu reflexii rubinii. Aromele intense amintesc de fructe rosii ajunse la maturitate, gemuri din prune si cirese si se intrepatrund cu notele minerale si de condiment dulce. La gust este amplu, generos cu tanini moi si un final lung si placut.
Asociere culinara : carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, branzeturi mediu maturate.
Producător: Azienda Nativ – Irpinia Campi Taurasini DOC, Campania
Tara: Italia
Soi: Aglianico – vițe vechi de 200 de ani
Culoare: roșu-granat foarte închis
Tip: rosu / sec
Miros: surprinzător, cu note de fructe negre și albastre, cireșe roșii dulci, suc de bere, vanilie, pâine prăjită și condimente
Gust: impunător, complex, de o măreție și profunzime incredibile; cremos, cu corp plin, tanini denși, moi, stejar bine integrat și note discrete de cafea, ciocolată neagră, mentă uscată, grafit și accente minerale care întregesc paleta aromatică din miros; postgust lung, memorabil
Recomandări gastronomice: friptură de miel, grătar, tocană de carne cu mazăre, tocană de căprioară, preparate din carne de vită, cerb și brânzeturi maturate sau dulci
Alcool: 15%
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Vă sfătuim să decantați vinul cu o oră înainte de a-l bea sau să-l treceți prin aerator.
99 Puncte Luca Maroni!
Mare Medalie de Aur, Concours Mondial de Bruxelles
Culoare roșu-violet cu nuanțe cromatice intense. Are note fructate și picante de cireșe, vanilie și scorțișoară. La palat confirmă senzațiile olfactive, îmbogățite de taninuri moi care anticipează un final lung.
Strugurii copți au fost lăsați pe coajă aproximativ 10-12 zile. Fermentarea a avut loc la o temperatură controlată de 27-28°C. În plus, s-a efectuat pompare scurtă, dar frecventă, iar tehnica de sângerare a fost folosită pentru a-și spori bogăția polifenolica nobilă. După ce a fost scos de pe coajă, vinul a fost depozitat în oțel pentru a finaliza fermentația malolactică. Vinul a fost apoi maturat în barici de stejar francez și american timp de 10 luni.
Supranumit si regele vinurilor rosii, Cabernet Sauvignon-ul Conului Albu este acel vin corpulent si plin, care reuseste sa iti inunde simturile cu aromele de fructe de padure, sa le contrabalanseze, cu astringenta specifica zonei dintre mare si Dunare.
Recomandare gastronomica: Mangaiat de atingerea delicata a lemnului, se preteaza pentru carnurile rosii, mancarurile grele in serile geroase si vijelioase de la malul marii. Conu’ il prefera cu mistret in sos de ierburi aromatice, piure de pastarnac si blue cheese.
Poate fi considerat drept vinul rosu cu cea mai aleasa si mai solida reputatie.Este considerat regele vinurilor rosii. Vinul poate exprima vigoare, virilitate, forta. Un vin cu o culoare intensa, rosu cu nuante de violaceu, corpolent, cu o aroma distincta de stafida neagra.
Se asociaza perfect cu friptura de porc si preparatele din carne de vanat.