Negroamaro al cramei ”La Pruina” are o culoare roșu rubiniu cu reflexe violete. Buchetul de arome este exprimat cu note intense de fructe și condiment, printre care se remarcă coacăze negre și fructe de pădure, lemn dulce și tutun. Inghititura este plina si catifelata, cu un final savuros si persistent.
Însoțitor ideal al primelor feluri elaborate, însoțește excelent carnea la grătar și brânzeturile cu maturare medie.
Tosone Grillo Sicilia DOC 2021 este un exemplu excelent al soiului de struguri sicilian Grillo. Dacă vă place fructat și plin de viață, vă recomandăm Grillo (numit și Riddu). Grillo strălucește galben auriu în sticlă. Amestecul de arome din fructe locale și exotice variază de la lămâie, mandarină, măr, piersici și pere până la banană și ananas, captivând nasul și palatul.
Note minerale subtile sunt adăugate la palat. Un vin alb proaspăt și armonios, cu corp mediu, care beneficiază și de a fi păstrat în baricuri timp de câteva luni.
Criticul Luca Maroni , care este cunoscut pentru preferința sa pentru vinurile moi, fructate , i-a acordat în mod constant un scor mare de 97 puncte . Pentru un aperitiv, Tosone Grillo Sicilia DOC 2021 este un hit.
Mustoasa de Măderat este un soi vechi autohton, unic în regiunea viticolă Miniș-Măderat, de unde și denumirea lui. Datorită aromelor subtile a fost folosit pentru vin de bază pentru spumante, respectiv pentru vinuri albe ușoare sau în cupaje. Fermentat la temperatura controlată de 12-140C cu drojdii naturale Mustoasa își păstrează aroma caracteristică de floare de viță de vie, mere li pere. Este un vin alb lejer, ușor de băut cu arome florale, fructe albe și un strop de ghimbir. Un vin echilibrat, cu arome elegante, fine cu un postgust de citrice.
DOP / DOC – CMD Minis
Soi: Mustoasa de Maderat
Tip: alb / sec
Alcool: 12 %
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Balla Geza
Poza afisa este cu titlu informativ .Pentru vinurile din 2021 s-au facut usoare modificari (din punct de vedere estetic).
Acest vin este un asamblaj foarte curajos a două vinuri cu caractere diferite, dar care se completează reciproc. Intens colorat, cu arome de fructe dulci și uscate specifice soiului Feteasca Neagră de pe plantațiile pietroase din Păuliș completat cu aromele condimentate a Cabernet Francului și aromele de vanilie și condimente dulci de la maturarea vinului timp de doi ani în butoaie tip barrique de 225 litri. Un vin armonios, corpolent, cu potențial de învechire. Cupajarea are loc cu cca 2-3 luni înainte de îmbuteliere după o prealabilă maturare la butoi.
FreeZante este primul vin Caii de la Letea in varianta “petiant”, un rose care contureaza spiritul de vita libera caracteristic podgoriei de la Sarica Niculitel.
Proaspat, extravagant si expresiv, FreeZante este realizat din struguri Babeasca Neagra, aducand in prim plan arome fructate, de grapefruit, prune uscate, coacaze rosii si visine amarui.
Va recomandam degustarea acestui vin la 10 grade Celsius, alaturi de salate de vara, aperitive, peste, fructe de mare si branzeturi.
Summer Breeze este un vin rose obtinut din Feteasca Neagra, Pinot Noir si Syrah, cu arome de fructe rosii de padure, completate cu note de petale de trandafir si de dulceturi. Cu o buna aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat si urmat de un post gust lung.
Va recomandam sa degustati acest vin la 10-12 grade Celsius, alaturi de preparate din peste, fructe de mare, bruschete, piept de rata sau branzeturi.
Un roze facut din struguri albi Pinot Gris, elegant si discret, cu aciditate bine definita si arome racoritoare de capsuni, cirese amare si trandafiri insotite de note de merisoare uscate in finalul proaspat.
asociere culinara | Se potriveste cu salate, mancaruri usoare pe baza de legume si carne fripta, sosuri slabe, mancare asiatica dar si paste usoare, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite), peste alb la gratar, branzeturi usoare.
Se remarca prin culoarea intensă și arome persistente de fructe roșii confiate, înglobate în ciocolată neagră. Feteasca Neagră a Cramei Oprișor se prezintă printr-un prim accent elegant. Senzaţia continuă cu gustul prelung, învăluitor, ușor agresiv al taninurilor puternice, dar bine coapte și perfect rotunjite în lunga perioadă de maturare din butoaiele de stejar.Este în același timp un vin puternic, dar și voluptos, generos prin energia sa, însă bine structurat și echilibrat . A fost conceput atât pentru a ne desfăta în prezent, dar şi cu potential de învechire, pentru cei răbdători, de peste 10, 20 de ani. Este parte a mesajului de autenticitate pe care Oprişorul il transmite în lume.
Servire: Perfect fie pentru o seară gastronomică amplă și sofisticată, ori pentru un moment personal de reflecție.
IG Dealurile Olteniei
Soi: 100% Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec
Maturare: Vinul s-a transferat in buoaie din stejar frantuzesc de 225L si 5000 L pentru maturarea, microoxigenare si autoliza, pentru o perioada de 24 luni
De la primul contact, pâna la ultima “vibrație” a postgustului, vinul arată consistență și o personalitate aparte, ce se bazează pe “culoare” și pe intensitate aromatică. Combină elegant notele exotice de pepene galben, mandarine și grapefruit, cu tonuri prezente de caise și mere verzi și senzații tonice de ierburi aromatice și migdale.
Gustul este caracterizat de o aciditate suculentă și foarte energică și de o mineralitate sărată, elemente ce sunt echilibrate de o componenta fructat-citrică.
Postgustul este proaspăt și crocant, cu impresii savuroase de mere verzi și coajă de lămâie, completate de tente de condimente și ierburi aromate.