Roze este o stare de spirit, iar Sur Mer este probabil unul dintre cele mai bune exemple în această direcție. Are toate atuurile pentru a oferi o experiență “estivală” memorabilă: o culoare roze delicată și strălucitoare, de foaie de ceapă, arome pronunțate, joviale, expansive și un gust elegant, suculent și bine echilibrat. Completează tonurile de căpșune coapte cu impresii dulci și exotice de portocale și mere roșii. Gustul proaspăt pleacă cu niște senzații coapte și dulci, pe care le echilibrează perfect cu ajutorul acidității precise și mineralității sărate. Postgustul proaspăt vibrează într-un ritm fructat, cu o componentă tonică revigorantă
Tortuga, un vin al carui nume face referire la testoasa de uscat, un animal reprezentativ al pamântului dobrogean. Legenda spune ca daca întâlnesti o astfel de testoasa, e semn de belsug. Poate acest lucru explica gustul bogat si intens al acestui vin, gust ce recomandam a fi servit alaturi de o sesiune de gânduri libere.
Este robust şi intens, cu o complexitate aromatică impresionantă. Îşi etalează aromele sobru şi elegant, amestecând tentele fructate şi opulente de prune afumate şi gemuri de fructe de pădure, cu impresii de ciocolată amăruie, de frunze de tutun, de espresso şi piper zdrobit. Notele conferite de maturarea în butoaie de stejar îi conferă o energie aparte, contribuind la structura sa aromatico-gustativa. Gustul este rotund şi bogat, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de vişine amărui, suculentă şi dinamică. În postgustul amplu şi lung, îşi arată adevărata forţă prin impresii condimentate de piper alb, ce accentuează şi mai mult tonurile de fruct copt. Partenerii de cupaj au fost maturati 18 luni in baricuri de stejar romanesc si frantuzesc, înainte de realizarea cupajului final şi îmbuteliere.
Dorvena Feteasca Regala este un vin simplu si elegant care se adapteaza in orice situatie. Acest sortiment este obtinut din unul dintre soiurile autohtone cele mai caracteristice si cultivate din tara, Feteasca Regala. Mustul obtinut prin presare usoara este lasat sa fermenteze in cuve de otel la o temperatura controlata, iar mai apoi sase luni isi contureaza caracterul, pe drojdii, inainte de imbuteriere. Gratie si rafinament este ceea ce asteptam de la acest vin, dupa cum spune si numele, in limba originala, Feteasca Regala insemnand “Copila Regala sau Principesa” lasand sa se inteleaga acest lucru.
Culoarea: Galben pai cu nuante verzui
Miros: Buchetul aromatic dominat de mere de vara, flori de tei si note de miere
Gust: Savuros si mineral, dar totodata echilibrat si extrem de elegant incanta cu accente de mere si fructe cu miez alb
Asocieri gastronomice: Ideal a fi servit alaturi de supe de legume, peste la gratar, preparate din carne alba
Proaspăt și savuros, cu aciditate vie și note de fructe roșii mici.
Olfactiv:
Note de flori de păducel, măr verde, migdale și cireșe sălbatice.
Vinificare:
Scurtă perioadă de macerare pentru extracția culorii. Fermentare în inox și fermentare malolactică pentru 80% din vin. Păstrat 6 luni în tancuri și alte 2 în sticlă.
Un Muscat Ottonel șiret, a cărui culoare galben pai te duce cu gândul la un vin cu arome fine. În pahar însă vei găsi o explozie de trandafiri și miere de tei care promite un gust dulce, totuși gustul său este unul sec, proaspăt, crocant care lasă în postgust o senzație lungă de citrice.
Prospețimea lui îți va răcori zilele calde de vară,și va însoți perfect un cheesecake.
Hippy 2021 prezintă o frumoasă culoare roz pal cu reflexe strălucitoare.
Nasul exprimă note gurmande și proaspete de flori albe, piersici și citrice.
La palat, atacul este franc și fermecător cu arome de fructe exotice (fructele pasiunii).
Există, de asemenea, multă prospețime și delicatețe (grepfruit roz și lime).
Un vin al soarelui și al plăcerii imediate!
Servit rece, în jur de 11°C, Hippy este o bucurie de prospețime ca aperitiv.
La masă, se potrivește foarte bine și cu carne la grătar, pește alb la grătar sau copt și rețete exotice precum Gyudon, file japonez de dorada marinat, salată thailandeză de boeuf, curry thailandez de legume, o salată vietnameză de creveți.
Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Alb de Silagi este vinul alb fanion al Cramei Aramic, reflectând poate cel mai elocvent potentialul zonei Banat Silagiu. Vinul Alb de Silagi este obtinut din cupajarea soiurilor de Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba.
Vinul rezultat este unul complex, având fructuozitate, prospetime si mineralitate. Alb de Silagi trebuie racit la 12 grade pe toata perioada degustarii, fiind recomandat sa însoTeasca preparate pe baza de carne alba sau fructe de mare.
DOC – CMD Banat Silagiu
Cupaj: Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba
Provenind din regiunea Pozzolengo – Brescia, Lugana, vinul Bulgarini Fior Di Lago, este obţinut din soiurile Sauvignon Blanc și Trebbiano, struguri care sunt presați și trec printr-un proces de fermentație la temperatură controlată, în butoaie din oțel.
Acesta este un vin tanar integrandu-se perfect pentru mesele in familie cu aperitive, rissoto, sau preparate din fructe de mare. Solurile fertile din zona dezvoltă soiuri de struguri cu caracteristici specifice, oferind oportunitatea ideală de a fructifica la maximum aromele locului.
Culoare: Culoare galben pai cu nuanțe luminoase, auriu.
Miros: persistent si fin cu note de citrice, salvie si flori albe.
Gust: arome florale, de citrice si salvie.
Final: Neted, armonic, proaspat, de lunga durata, tânăr și imediat de băut.