Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Vinurile Cielo e Terra sunt realizate de o echipa profesionista, formata din agronomi si oenologi cu experienta interrnationala in domeniul viticol. In plus, acestia au studiat foarte mult zona podgoriilor de vita de vie Cielo e Terra, situate pe dealurile Berici, in regiunea Veneto, Italia.
Un vin alb, organic, intr-o frumoasa culoare de galben auriu, 3 Passo Bianco dezvaluie mai intai note olfactive de fructe tropicale. Pe palat, isi pastreaza prospetimea conturata de aromele fructate, ceea ce ii ofera si mai multa eleganta si delicatete.
Degustati acest vin la 8-10 grade Celsius, alaturi de branzeturi maturate sau feluri principale, cu legume sau carne alba.
Cei trei aliați implicați în acest joc, contribuie în a evidenția gustul de prune confiate, ușor condimentate. Datorită complexității sale, Shiraz și a corpului în forță a lui Cabernet Sauvignon, vinul fascinează prin trăsături impunătoare, ușor taninoase ce creează senzații de note vegetale. La randul lui, Merlot, mai stăpânit, elegant, bucură prin catifelarea sa și conferă postgustului impulsuri memorabile ale unor urme proaspete de prune confiate.
Temperatura de servire: 14-16 °C. Un pic mai rece să-l savurați!
Remarcă! Cupajul din recolta 2018 conține Shiraz în loc de Malbec.
Gastronomie: preparate din carne de vită, rață, porc, mânzat, vânat. Charcuterie, platouri cu brânzeturi maturate, măsline, antipasto, platouri franceze, bucate tradiționale românești.
Atipică soiului. Mulți dintre noi ne-am obișnuit cu o Rară Neagră/ Băbească Neagră mai ușoară și catifelată. Însă de data aceasta, Rara Neagră a fost modelată după stilul specific al creatorului vinurilor Equinox.
Din recolta anului 2019 s-au obținut 5 butoaie/ barique de 225 l de Rară Neagră. Vinul din doar 3 butoaie a fost folosit pentru producerea vinului Equinox Rară Neagră 2019, echivalentul a 900 de sticle.
Destul de corpolentă, cu taninurile vii și un postgust fructat, condimentat și elegant. Aciditatea medie plăcut armonizată cu nivelul de alcool de 14,7%. Un final memorabil.
Vin roșu sec, produs din struguri ecologici de soiul Feteasca Neagră crescuți în via gospodării Crama Domnească, aflată pe o pantă numită în popor Luchineasa, în apropierea satului Olănești din regiunea vinicolă Purcari.
Vinul a fost maturat în butoaie de stejar timp de 11 luni. Culoarea sa de un roșu rubiniu cu reflexii deschise, asemenea unei rodii coapte, te cucerește de la prima vedere. Olfactiv vinul e plin de un buchet de fructe negre, dulci, coapte. Mai discrete își fac apariția niște note de piper negru măcinat.
O structura elegantă și complexă. Nivelul de alcool de !4% este frumos combinată cu nivelul mediu de aciditate. Un postgust fructat, cu impulsuri picante.
Crama Bauer continuă să uimească cu fiecare expresie creată, sfidând normele convenționale pentru a realiza vinuri cu caratere unice. Este și cazul lui Bauer S.V.S., realizat din soiul de struguri Sauvignonasse. Pentru această licoare s-au folosit struguri atent selecționați și recoltați manual dintr-o parcelă cu viță de vie cu o vârstă peste 40 de ani, ce concentrează în seva sa caracteristicile unice ale terroir-ului. Iar Bauer S.V.S. este cu atât mai special cu cât parcela respectivă oferă o producție redusă. Strugurii sunt presați, apoi licoarea obținută este trasă în butoaie de stejar unde are loc fermentația fără adaos de drojdii. Licoarea rămâne în butoaiele de stejar timp de 14 luni, dar depunerile sunt amestecate din când în când, prin procesul numit battonage, pentru a rotunji expresivitatea vinului. Rezultatul este un vin extrem de corpolent, cu un caracter cremos ce dezvăluie note condimentate și de pământ. Aciditatea rotunjită a acestui vin alb sec pune foarte bine în evidență gustul preparatelor pe bază de fructe de mare sau carne albă de pui.
Miros: Notele sunt corpolente și calde, dezvăluind condimente fierbinți și tonuri subtile de portocală
Gust: Aroma este elegantă, cu tușe cremoase de tanin și o aciditate corpolentă, toate subliniate de accente subtile de stejar
Petit Verdot este un soi foarte vechi şi foarte rar ce poate fi găsit în zone cultivate cu mai cunoscutele soiuri Cabernet sau Merlot. Datorită caracterului sau distinct (aciditate ridicată, taninuri ferme şi arome orientate către condimente mai mult decât către fruct) Petit Verdot este frecvent utilizat în cantităţi mici pentru a condimenta cupajele de vinuri roşii. Credem cu tărie în potenţialul acestui soi în zona Drăgăşani -un mulaj al originii sale distincte şi drept urmare o potrivire perfectă cu filosofia noastră “creativitate naturală”.
Dar Petit Verdot este mult mai pretenţios şi mai dificil de îngrijit în comparaţie cu Cabernet Sauvignon de exemplu. Coacerea este foarte târzie, făcând dificilă obţinerea unei recolte de struguri copţi perfect în fiecare an. Acest lucru ne poate obliga să renunţăm total la recoltă într-un anumit an.
Sunt foarte puţine vinuri pure din Petit Verdot în lumea internaţională a vinului, ceea ce ne face şi mai mândri să oferim cel dintâi şi până acum singurul Petit Verdot din România.
Petit Verdot este acompaniat perfect de beef tartar, rată coaptă, vânat cu pene cum este fazanul, prepeliţă sau paste condimentate, cu roşii. Dacă doriţi să beneficiaţi la maxim de acest vin şi în anii săi tineri, recomandăm aerare extinsă, de cel puţin 2-3 ore.
Signos de Origen este un proiect special născut pentru a crea vinuri organice unice de cea mai înaltă calitate, prin selectarea celor mai bune soiuri din podgoriile noastre. Fiecare dintre ele este reprezentată de o icoană unică, care întărește relația importantă dintre vin și locul său de origine.
Semne de origine a vinului Los Robles Carmenere, Valea Colchagua.
Culoare roșu-vișiniu intens. La nas, arome intense de fructe roșii precum cireșe și prune negre, note de măceș și prezența notelor picante care amintesc de frunza de dafin, cedru și piper negru. La palat, este un vin de o mare armonie si eleganta, imbinand un volum bun si o aciditate bogata.
Învechit timp de 16 luni. 70% din amestec în cuve ovoide din beton și restul de 30% în butoaie noi de stejar francez.
Potențial de îmbătrânire de 8 ani.
Asociere culinara:
Se asociaza foarte bine cu tot felul de carne, leguminoase, tocanite de legume si preparate pe baza de porumb si cartofi. Este, de asemenea, un bun acompaniament pentru pastele cu sos de roșii și mâncăruri asezonate cu diferite condimente.
Vinul rosé Demeter – i.u.s.o. FN/CS, ”un vin numit dorinta” noul membru al familiei Demeter este un vin rose, elegant si fin dar cu fragranta oferita de cele doua soiuri de struguri din care este obtinut, Feteasca neagra si Cabernet sauvignon (75% – 25%) . Dupa desciorchinarea strugurilor, mustul a fost obtinut printr-o presare usoara la presiuni joase astfel incat sa se extraga doar o cantitate mica de pigmenti rezultand un vin cu o nuanta roz-pal. Fermentarea a avut loc in cisterne de inox la o temperatura de aproximativ 15°C pentru a putea obtine un echilibru cat mai bun intre aromele fine fructate si gustul savuros. Dupa fermentare, vinul a fost tinut pe drojdii fine pentru inca doua luni pentru a da consistenta si peristenta, au urmat operatiuni tehnologice specifice pregatirii vinului pentru imbuteliere.
Vinul poate fi consumat ca atare, bine racit sau asociat cu preparate usoare, gustari fine, preparate din peste, fructe de mare sau pasare.
1000 de Chipuri Luscan Pinot Noir dezvaluie o aroma de fructe rosii coapte si condimente. Gustul este elegant, echilibrat, cu accente de mure, zmeura si capsuni.