Vinul de top al domeniului! Parfum intens de fructe negre coapte și cerneală, împletite cunote puternice de stejar și elegante note minerale. Pe palatin, este extrem de complex, proaspăt, structurat și dens, cu tanini mătăsoși și netezi. Un vin plin de nuanțe, în care notele din nas sunt completate de cele de tutun, cacao și cafea. Sfârșit proaspăt, persistent.
Perioada optimă de consum: 2024 – 2037
Producător: Aalto Bodegas y Viñedos – Ribera del Duero
Oenolog: Mariano García Fernández
Soi: 100% Tinto Fino (Tempranillo) – vițe vechi de 60 – 90 ani de pe parcele selcționate din La Horra și La Aguilera, struguri culeși manual
Culoare: roșu-purpuriu închis și dens
Miros: parfum intens de prune, cireșe negre și cerneală cu note puternice de stejar și elegante note minerale
Gust: extrem de complex, proaspăt, structurat și dens, cu tanini frumoși; un vin plin de nuanțe, în care notele din nas sunt completate de cele de tutun, cacao și cafea; sfârșit proaspăt și persistent
Recomandări gastronomice: fripturi din carne roșie, vânat mare, friptură de miel, rață, tocănițe, cîrnați fripți, șuncă de Serrano
Alcool: 15%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Strugurii provin din șapte sate diferite din provincia Burgos. Au fost culeși în cutii mici de 15 kg și triați ciorchine cu ciorchine.
Vinul a fost maturat 21 luni în butoaie noi de stejar franțuzesc și a fost îmbuteliat în septembrie 2021.
Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi .
Cu o culoare galben-verzui superba, aceasta Sarba impresioneaza printr-o aroma primara de lime, piersica alba, ananas, mango completata de note inconfundabile de petale de trandafir. De aceasta data exceptionala este aciditatea care imbraca frumos corpul vinului si ii confera un post gust memorabil.
Doar 1450 de sticle au fost produse de această ediție a vinului Sintagma – un vin ecologic, cupaj din Rara Neagră și Cabernet Sauvignon, din struguri cultivați în podgoriile Equinox din apropierea satului Olănești. Maturat în baricuri timp de 30 luni.
O culoare atrăgătoare de un rubiniu intens cu reflexii închise. Arome de fructe negre coapte, cireșe amare și prune confiate, dublate fin de note delicate de cafea. O structură fină, echilibrată și elegantă. Un gust memorabil! Un postgust lung, condimentat. Impresionant! Vinul a fost maturat timp de 30 de luni în baricuri de stejar.
Temperatura de servire: 16-18 °C
Gastronomie: Charcuterie sau platou cu brânzeturi maturate fine. De exemplu, Cheddar, cașcaval maturat în vin, Gouda. Platouri cu mezeluri și prosciutto și jamon. Carne de vânat, carne de miel, vită, rață și porc.
Recolta 5 Elemente, 2019, eticheta bordeaux reprezintă o ediție diferită față de combinațiile anterioare ale edițiilor cu care ne-am obișnuit. Vinul a fost maturat timp de 16 luni în baricuri de stejar. S-au produs 2000 de sticle.
Cupajul din această ediție este creat din următoarele soiuri:Shiraz, în capul listei cu 30%. Ceva neobișnuit față de anii precedenți în care domina fie Cabernet Sauvignon fie Merlot. Shiraz este un soi destul de corpolent și echilibrat. E singurul soi roșu care suportă în cupaje mai multe soiuri, până la 13 soiuri într-un singur cupaj. Acesta este definit de un caracter impresionant, condimentat, picant.Rară Neagră 23% – aici soiul românesc oferă o senzație de catifelat, în perfectă armonie cu bărbătosul Shiraz. Carménère 19%– rolul său este de a oferi vinului mai mult fruct și taninuri moi. De asemenea, acesta oferă senzații răcoroase, de mentă verde. Malbec 18% – un soi robust, corpolent care oferă caracter și un echilibru în ceea ce privește aciditatea. Merlot 10% – cel mai mai diplomat soi care împacă orice pretențios.
Catifelat și elegant.5 Elemente 2019, eticheta bordeaux, vinul impresionează prin caracterul său plin, impresionant cu robă de un roșu rubiniu intens. Nasul cucerește prin note de fructe negre dulci, cafea, ciocolată, piper negru măcinat și lemn dulce. Structură plină cu un echilibru privind nivelul de alcool 14% și aciditate medie. Un final fructat și condimentat ,cu un postgust lung.
Un vin grațios ce a fost maturat în butoaie de lemn de stejar timp de 6 luni. Are o culoare galben pai ușor translucid, un buchet expresiv de pepene galben, flori de soc, fructul pasiunii și o tentă de vanilie în aroma și gust. Persistent, complex și cu o structură bogată, acest vin este o adevărată reflecție a elegantei și nobleței în sticlă.
Fiecare vin Incepe cu o poveste.Povestea vinului pe care il aveti in mana este despre acceptarea omului in a se lasa condus de ritmul naturii, pamantului,t impului.
E o bucata din teritoriul nostru pe care dorin sa o impartasim cu voi. Acest vin ne-am dori sa fie un manifest al linistii sufletesti, al prieteniei, al pacii, al oamenilor”diferiti”de noi, al egalitatii, al respiratiei profunde. Mereu trebuie sa ne amintim ca vinul inseamna civilizatie si sa ne bucuram de cel mai frumos drept,dreptul de a fi umani.
DOC – CMD Banat Silagiu
Soi: Cabernet Sauvignon
Tip: rosu / sec
Maturare: 18 luni in baric din stejar frantuzesc
Alcool: 14%
Cantitate: 750 ml
Producator: AGAPE arta&natura
Nota: La achizitia a 6 sticle, acest vin este ambalat in cutie personalizata de lemn.
In 1970,cand a fost plantat soiul Chasselas Blanc ,oamenii au conservat numele acestui plai,Kula,tocmai pentru ca se afla in cel mai inalt punct al dealului de la Silagiu,la 324 metri.Dupa o jumatate de secol,am considerat ca merita sa incercam sa facem un vin monovarietal din acest soi,cu interventii minime atat in vie cat si in crama. Dedicat oamenilor curiosi si sensibili inspre vinurile de Terroir.
Pentru noi, cei care astazi ne bucuram cand degustam aceasta sticla de vin, poate nu conteaza cine este autorul, cine munceste via, cui a apartinut acel pamant.
In semn de respect am hotarat ca fiecare vin sa poarte numele si chipul persoanei de la care noi am achizitionat acel pamant.
Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.
A se servi la 17°C, alături de carne înăbușită în sos de vin.
Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul românesc care a îmbrățișat cu grație și eleganță pământul din Drăgășani, luând tot ceea ce este mai bun din sol.
40% din acest vin este învechit în baricuri (noi în proporție de 90%) timp de 14 luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.
Culoarea acestui cabernet este rubiniu închis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacăze negre proaspete cu o notă de stejar. Gustul său profund de fructe proaspete este combinat cu o ușoară notă de vanilie.
A se servi la o temperatură de 18°C alături de friptură de miel și legume.