Vinul provine din struduri recoltati de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Este un vin rosu corpolent cu o culoare rosie-rubinie, cu taninuri catifelate si un gust amplu.
Se serveste alaturi de preparate din carne de vanat la o temperatura de 17-18 grade Celsius.
Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee și limpiditate bună. Arome intense de fructe negre (afine, cireșe negre), aspecte de afumat și de piele, alături de nuanțe de piper negru. Aciditate bine integrată, corp bine pronunțat, cu taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat cu un bun echilibru între arome, alcool și taninuri. Final lung, cu aspecte de vișine coapte și condimente.
Recomandam acest vin cu: Brânzeturi cu chimen, Carpaccio de vițel, Barbeque, Vânat (căprioară) cu sos de muștar, Cotlete de miel.
Roşu-granat, vinul dezvoltă parfumuri delicate de vişine şi fructe de pădure, dar şi tonuri de cacao, ierburi şi o interesantă tuşă de bacon afumat. Corpul mediu, zvelt, cu o structură bună şi un echilibru corect, cu taninuri înca astringente, susţine arome de fructe negre şi cacao, dar şi atingeri vegetale, care amplifică
senzaţia de suculenţă.
Maturare: timp de 12 luni în butoaie de stejar franţuzesc, a două folosinţa.
Recomandam o aerare scurtă a vinului și o temperatură de servire de 16-18º C.
Îngemănare între Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, vinul aduce câte ceva de la fiecare soi.
Parfumuri diafane de flori de câmp, miere şi caisă albă se împletesc plăcut cu notele de cireaşă şi măr roşu proaspăt, dar şi cu tuşe vegetale, care îi amplifică senzaţia de prospeţime. O parte din Feteasca Regala a fost maturată în butoaie noi din stejar românesc timp de 4 luni .
Recomandam o aerare ușoară a vinului și o temperatură de servire de 8 – 10 º C.
DOC-CMD Dealu Mare
Soiuri: Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificata in alb
”Alegând această Fetească Neagră de Tohani, alegi unul din vinurile care alcătuiesc un trio românesc de excepție: Fetească Albă, Fetească Neagră și Busuioacă. Este o gamă care continuă visul meu de a așeza vinul românesc pe locul pe care îl merită.” – Virgil Mândru, proprietar TOHANI România
Un roșu elegant, ce se prezintă cu o culoare roșu purpuriu, semn de tinerețe desăvârșită. Note intense de prune coapte, vișine și mure de pădure, ce în gust sunt evidențiate de un gust rotund și structurat, cu taninuri bine definite. Suculent și persistent, vinul are un foarte bun potențial de învechire.
Servire:
15-16 grade Celsius. Acompaniază foarte bine preparatele din carne de vită sau vânat, cu ciuperci la grătar sau pastele cu sosuri bogate.
Culoarea galben-verzuie cu note de lime si ghimbir incoronate de parfumul imbietor al caprifoiului.
Gustativ ne ofera ce ne asteptam de la un riesling: pere albe crocante, piersica alba, miere, citrice si ierburi.
Datorita climatului racoros vinurile din Crisana au o aciditate mai ridicata, indiferent de ce soi vorbim, insa de la un riesling, chiar asteptam la un nivel de aciditate superioara zonelor mai calde, tocmai aceasta face acest soi un vin gastronomic, versatil, usor de asociat cu diferite preparate.
Asocieri gastronomice:
Echilibrul perfect face ca Rieslingul sa fie un vin extrem de versatil in ceea ce priveste asocierea cu mancarea. Se poate asocia cu preparate picante, asiatice – mai ales cei care au un rest de zahar mai ridicat – dar, ca si vinurile cu aciditate ridicata in general, armonizeaza cu mancaruri mai grase, prajite, peste si salate sau alte preparate cu aciditate ridicata.
Temperatura de servire recomandata: 8-10 °C
DOC – CMD Crisana
Soi: Rhein Riesling
Tip: alb / sec
Alcool: 11,5 %
Matirare: 8 luni in barrique-uri noi din stejar american si frantuzesc, respectiv in butoaie mari de stejar.
Culoare roșie rubinie cu puternice reflexii purpurii, arome de cireșe, compot de prune și condimente. Aciditate bine structurată, și alcool bine integrat. Un vin ușor de băut, dar totodată elegant și aromat.
Recomandari culinare: Mâncare: muschi de porc, pulpe de rată la cuptor, legume la grătar
Cu o culoare rosie rubinie de o mare intensitate,aceasta Feteasca Neagra ne dezlantuie arome de cirese negre si prune cu nuante afumate.Gustativ, ciresele sunt dominante pentru ca in postgustul lung sa intalnim note de piper alb.
Recomandam asocierea cu preparate din berbecut si vita.
Echilibru perfect între caracterul bogat și prospețimea dată de aciditate, cu taninuri mătăsoase și bine integrate.
Olfactiv:
Note intense de afine coapte, gem de fructe de pădure cu note balsamice și de ierburi verzi.
Vinificare:
Macerat și fermentat în inox, în contact prelungit cu pielița. Fermentare malolactică în “barriques”, unde rămâne 14 luni, urmată de 10 luni în sticlă.
Vinul Sauvignon Blanc are o aromă tipică a florilor de viță de vie, de o intensitate rară. La o primă degustare, vei simți notele vegetale, de lăstar de coacăz și la final nuanțele de măr Granny Smith cu care este îmbogățit.
Este un vin excelent de asociat cu aperitive sau salate, paste cu brânzeturi sau preparate din pește ori fructe de mare. Este potrivit, de asemenea, pentru preparatele din carne de pui.
”Am pus in acest Cabernet Sauvignon de Tohani toata cunoasterea,maiestria si iubirea pe care le am pentru vin.E vinul unei vieti petrecute in vie.” – Ion Marin / Maestru oenolog Tohani
Regele vinurilor rosii se prezinta rosu rubiniu si cernelos, ce denota densitate si consistenta. Caracteristic soiului Cabernet Sauvignon, este generos in arome si razbat fara multe dificultati, tonuri de coacaze negre si gemuri dulci, carora li se alatura senzatii de condimente si lemn. E un vin puternic iar gustul este pe masura. Taninuri modelate cu atentie de timpul petrecut in baricuri, cu structura solida si matasoasa, unde postgustul lung se imparte altruist, intre gemuri si condimente.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandam o decantare de minim doua ore. Va propunem sa asociati vinul cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat si branzeturi maturate.