Maturat 16 luni in butoaie de stejar acest vin de un rosu rubiniu intens se impune in primul rand la nivel olfactiv,unde aromele de fructe negre (visine,mure,prune) sunt imbogatite cu note puternice dar rafinate de nucsoara.
Te acapareaza apoi cu un corp mediu spre plin,cu alcool bine integrat,structurat cu tanini fini si o aciditate buna,foarte frumos echilbrata de o savoare deosebit de vie a fructelor.
Pofta de al degusta din nou si din nou,este intretinuta constant cu ajutorul post- gustului lung si abundent.
Armonie White Blend este un cupaj alb, care te va surprinde prin armonia perfecta a aromelor. Aromele fructate si notele florale se impletesc intr-un mod sublim, oferindu-ti o experienta gustativa de neuitat. Un vin care te incanta cu fiecare inghititura si te provoaca sa explorezi noi dimensiuni ale placerii.
Buchet intens și complex de fructe negre, piper negru și o aluzie de asfalt. Pe palatin, este opulent și corpolent cu arome de vanilie dulce, plăcintă cu mure și coacăze proaspete care, împreună cu aciditatea caracteristică a casei, creează un vin persistent, cu tanini moi, mătăsoși.
Miros: intens și complex de fructe negre, piper negru și o aluzie de asfalt
Gust: opulent și corpolent cu arome de vanilie dulce, plăcintă cu mure și coacăze proaspete care, împreună cu aciditatea caracteristică a casei, creează un vin persistent, cu tanini moi, mătăsoși
Naiv Feteasca Alba,un vin aromat cu o aciditate placuta și persistenta ce susține un corp usor, dar cu 12% alcool. Caracterul complex al acestui vin este definit de arome pere si flori albe, mar verde si usoare note de grapefruit. Un excelent companion pentru salate, peste sau pui.
Vinificat cu atentie si pasiune in cantitate limitata, acest Cuvée se distinge prin caracterul sau luminos si expresiv, de o tandra noblete. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Roșu rubiniu închis, cu arome ce amintesc de mure coapte, prune uscate și fine tușe condimentate de piper și cuișoare. În gust este plăcut, amplu, elegant și versatil. Fructele negre de pădure, taninurile bine integrate și finalul lung și mătăsos, definesc calitatea incontestabilă a vinurilor de Tohani!
Servire: 15°-16° Celsius.
De asociat cu preparate din piept de rață, vită sau berbec.
Acest Cuvée mestesugit din soiurile de Busuioaca, Pinot Noir si Shiraz, pasional si complex, cu gust vara, solar si proaspat, celebreaza si incanta degustatorul prin ceea ce se poate obtine din pasiunea oamenilor pentru vie si vin si dintr-un terroir binecuvantat. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Se remarcă printr-o culoare strălucitoare de aur roz, cu arome irezistibile de fructe de vară coapte și gust plăcut de zmeură și căpșune, conturate de citrice mediteraneene de grepfruit roz. Finalul proaspăt, tonic și exuberant, completează tabloul aromatic.
Servire: 7° – 9° Celsius.
De servit ca aperitiv, alături de preparate din fructe de mare sau din bucătăria mediteraneană orientală.
Medalii:
Medalie de Aur – Vinarium International Wine Contest 2023
Acest Cuvée atent elaborat din Tamaioasa Romaneasca, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba, pasional si complex, cu gust vara, solar si proaspat, celebreaza si incanta degustatorul prin ceea ce se poate obtine din pasiunea oamenilor pentru vie si vin si dintr-un terroir binecuvantat. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Culoare galben-verzui, ce trădează prospețimea acestui vin. Ne întâmpină cu senzații de flori de câmp, pară coaptă și fine note exotice de cantalup.
Gustul perfect echilibrat, amintește de pere zemoase și fructe văratice, susâinute de o aciditate proaspătă și vibrantă. Fin și mineral în postgust.
Servire: 10°-12° Celsius.
Se asociază cu carne albă de pui sau pește de captură, dar se exprimă foarte bine alături de paste sau brânzeturi proaspete.
Este un vin prietenos de vara,cu arome de capsuni si condimente,care se continua cu un gust fructat delicat. Deosebit de fresh, este companionul ideal al somonului afumat, excelent cu produse de patiserie si preparate usoare de peste.
Temperatura optima pentru servire: 8 – 10 grade Celsius
Este un vin prietenos de vara,cu arome de capsuni si condimente,care se continua cu un gust fructat delicat. Deosebit de fresh, este companionul ideal al somonului afumat, excelent cu produse de patiserie si preparate usoare de peste.
Temperatura optima pentru servire: 8 – 10 grade Celsius
”Conceptul transparenței, legătura dintre bărbat și femeie, rozul ca o ușurare a lucrurilor de lângă noi – toate aceste lucruri îmi doresc să le regăsiți în acest vin rosé de la Agape artă&natură, căruia nu am dorit să îi dau un nume pentru ca fiecare dintre voi să o poată face după cum simte când o să-l deguste.” – Adalbert Marton
Pentru acest Rośe din Blaufränkisch, strugurii nu au fost presati ci doar lasati sa”sangereze”.Dupa fermentarea alcoolica a fost tinut pe drojdii fine timp de 3 luni cu batonnage.Este un vin care se poate propune atat pentru aperitiv cat si abinat cu mancare.
Un compagnion perfect pentru brânzeturi proaspete grase, paste, pește, raci de râu și chiar sarmale, deoarece aciditatea și prospețimea, caracteristice soiului, îl susțin și recomandă.
Aspect: verzui intens proaspăt, cu reflexii aurii.
Miros: măr verde de vară, citrice și piersici în pârgă.
Gust: prospețime mare, aciditate ridicată, dar în acord perfect cu zaharurile, densitatea și mirosul.
Un vin care a avut o maceratie peliculara de 5 zile timp in care a pornit fermentatia alcoolica. Dupa cele 5 zile,vinul a fost transferat in butoaie de lemn de 500 litri unde a continuat fermentarea.
Un vin cu caracter puternic. Poate fi savurat proaspat sau de pastrat cu rabdare pentru a descoperi evolutia.