Fratele mai mare al “Negrului de Dragasani“, desi nascut si crescut in aceeasi regiune, dezvolta o personalitate complet proprie. Acest vin rasfata simturile cu o culoare rosu-rubinie intensa, un buchet de fructe si arome picante de afine, ienupar, piper negru, ciocolata neagra si cuisoara.
Flateaza cerul gurii cu caldura sa, corpul consistent, taninul perfect integrat, aciditatea fina si o finisare lunga. Vinul este aidoma regiunii in care s-a nascut : salbatic , rasfatand simturile.
Acest soi de struguri este descendent al soiurilor de Feteasca Neagra si Feteasca Alba, dar si ruda cu soiul aromat de Grasa. Caracterul acestui vin este unic: in gura se simt taninii fini din pielita strugurilor, intr-o densitate rara pentru un soi alb, ceea ce confera vinului – pe langa buchetul lui elegant si complex – o structura deasa si plina in gura.
Astfel vinul se potriveste ca insotitor de crustacee sau peste mai bogat, dar si la carne de pasare sau de miel la gratar.
Numele acestui soi – Cramposie – indica radacini pre-romane, de cand aceasta regiune dintre Carpati si Dunare era populata de Daci. De atunci, in curs de doua milenii, soiul de Cramposie s-a adaptat perfect la conditiile pedoclimatice ale regiunii Dragasani, fapt dovedit de calitatea constanta a vinurilor vinificate din acest soi. Astfel vinul de Cramposie a devenit blazonul regiunii Dragasani, dar si blazonul domeniului Stirbey.
asociere culinara | Fructuozitate fina in nas si in gura, sprijinita de aciditate vioaie si mineralitate fina. Un vin tanar, ideal pentru peste fin si sparanghel.
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei
Vin de o calitate superioara, cu culoare rubiniu deschis, stralucitor si foarte placut ochiului. Nasul este dominat de fructe rosii proaspete de padure, cirese negre si foarte multe condimente. Datorita invechirii in butoaie de barrique apar si cateva note afumate.
Este un vin echilibrat in care dupa gustare se continua linia nasului, are un corp mediu. Este un vin rotund, placut, cu o structura compacta. Echilibrul dintre aciditate, taninii fini si alcool este de invidiat. Finalul este mediu si puternic picant, caracteristic soiului.
Un vin Pinot Noir de culoarea somonului, cu arome de fructe de padure si condimente exotice. Gust echilibrat, acrisor-amarui de merisoare coapte si citrice. Post-gustul mediu, fin, aromat, care il recomanda pentru zilele calduroase de vara.
asociere culinara | Mancaruri pe baza de legume sau peste, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, melci, calamari, sepii, caracatite), branzeturi.
„Dragaica rosie” este un cupaj rubiniu stralucitor produs de profesorul Liviu Grigorica din 4 soiuri rosii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir si Shiraz. Isi trage numele de la sarbatoarea de Sanziene, cunoscuta si sub numele de Dragaica, pe care romanii din diverse zone ale tarii o celebreaza pe 24 iunie. Dragaica este o sarbatoare inchinata coacerii granelor si protectiei culturilor, iar in vinul care ii poarta numele putem regasi cate ceva din spiritul acesteia. Este un cupaj echilibrat, exuberant, ce exprima tinerete si voiosie, care bucura prin corpul sau suplu, cu taninuri catifelate si prin buchetul sau cu note de prune uscate, coacaze si caramel. Gustul combina fructele rosii cu ciocolata neagra si notele condimentate, iar postgustul lung, fructat vine ca o reconfirmare a faptului ca ati gasit companionul ideal al preparatelor pe baza de vita, porc sau vanat.
Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir si Shiraz
Un Cabernet Sauvignon fin, cald, profund si aromat. O exprimare inflacarata a terroir-ului de Recas, o adevarata calatorie catre origini. Note de fructe rosii si negre. Postgustul prezinta note condimentate, tipice soiului.
Asociere culinara: Mancaruri pe baza de trufe, sau ierburi aromatice, preparate la protap.
Originea soiului este discutabilă, unii consideră că are originea in Albania, alţii că ar fi de origine maghiară.Podgoria Miniş a intrat in istorie, datorita acestui soi, deoarece în anii 1750, fiind vinul roşu preferat la curtea Habsburgică. Are o culoare intensă rubinie, un soi care ne încantă cu mirosul lui de flori de câmp şi cu baza condimentată.
Un vin deosebit, ce nu poate fi comparat cu alte soiuri, ce dezvaluie o lume interesantă, fructuoasă, iar datorită conţinutului foarte ridicat de zinc este considerat un afrodiziac natural.Este un soi care răspunde pozitiv la limitarea producţiei pe hectar prin calităţi deosebite ale vinului obţinut.
În aceste condiţii în podgoria Miniş se obţin vinuri cu o tărie alcoolică de peste 13 grade şi cu o aciditate totală de 5,8- 6,5 g/l.Se consumă la 16 -18ºC alături de preparate din carne de curcan, de vită sau de porc.
Un vin plin şi catifelat, cu tanini denşi şi bine structuraţi, cu arome de fructe de pădure (cireşe sălbatice şi mure), ciocolată amăruie, esenţă de lemn dulce şi vanilie.
Asocieri culinare : Este însoţitorul perfect pentru cele mai selecte preparate din carne roşie şi vânat.
Un vin cu o culoare roşu-purpuriu şi arome puternice de prune confiate şi cireşe negre complimentate de condimente dulci şi ciocolată amăruie. Sec, cu o structură amplă şi tanini maturi ce dau o senzație cremoasă si savuroasă. Vinul a fost maturat în butoaie mari si mici de stejar pentru o perioadă de opt luni (50% budane de 5000 de litri şi 50% in baricuri de 225 litri).
ASOCIERE CULINARA
Carne rosie cu sosuri condimentate, vanat.
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei
Aromele intense de flori de soc și salvie se întrepătrund armonios cu notele erbacee. Vinul este sec cu o corpolență medie, echilibrat şi mineral, cu un post-gust persistent ce readuce în prim plan caracterul floral.