Savoarea e punctul forte al acestui Cabernet Franc 1000 de chipuri. După ce o admiram din toate unghiurile putem aminti și de finețe, de echilibru de notele calde de fructe negre de pădure sau taninul copt, mărunt.
DOC – CMD Dealu Mare
Alcool: 15 %
Cantitate: 750 ml
Prodductie: 2740 sticle
Tip: rosu / sec
Producator: Divine Area / 1000 de Chipuri
Culoare roșie intensă cu nuanțe rubinii, aromă complexă, contribuind la aceasta și aroma strugurilor, amintește de cea a coacăzelor negre sau sugerează mirosul de prune uscate. Gustul, ce aduce parcă a mură, este echilibrat, consistent și viguros. Aciditatea potrivită, caracteristică soiului, intervine benefic, lăsând în urmă o amintire placută și persistentă
NOTE DE DEGUSTARE: De culoare galben pai. Olfactiv: fructe galbene coapte, mar verde. Gustativ: citrice, ananas
VINIFICARE: Strugurii au fost culesi tarziu, intre 21-22 Septembrie 2017, manual, in ladite de 10kg. In urma desciorchinarii fara zdrobire, boabele au ajuns fara presare in cuvele de inox unde a avut loc fermentatia alcoolica la temperatura controlata.
Denumire de Origine: Banu Maracine DOC-CT
Regiune: Dealurile Olteniei
Varietate Struguri: 100% Sauvignon Blanc
Maturare: 6 luni in cuve de inox
Alcool: 14% VOL.
Tip: alb / sec
Cantitate: 750 ml
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10ºC
S-au produs 2700 de sticle de 0,75L
Vestitor, vin care vine in sticla magnum, un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot care, face legatura cu gamele superioare de la Oprisor, atat sub aspectul pretului cat si al prezentarii olfactiv-gustative:
Aspect (Culoare): ROSU, un rubiniu de intensitate medie spre inchisa, cu tente clare.
Nas: De intensitate medie, parca inca nedezvoltat complet, cu note de condiment, vanilie, cafea si piele in prima instanta, lasand apoi loc fructelor de padure plus visine si ceva prune verzi.
Gust: Atacul este mai domolit decat al Cabernet-ului de mai sus, corpul este deja mai greu, dincolo demediu. Se simte nota suplimentara de calitate si complexitate. Totusi nu este un vin extrem de lucrat, se lasa descoperit usor: cu arome fructate de afine, coacaze, visine coapte si prune, armonios integrate cu ceva vanilie, cacao si piper.
Intens, corpolent, luxuriant si opulent. Interpretarea teritoriala a unui cupaj clasic de Bordeaux ce exprima potentialul nostru prin posibilitatea comparatiei. Arome de coacaze negre, afine si visine, condimente si o structura solida bazata pe tanini usor neimblanziti.
Petro Vaselo – “The Soul of our Soil”. Petro Vaselo este o vie biologic certificata unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin doua selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul; acest lucru permite sa se ajunga la sfarsitul fermentatiei fara a adauga nici un fel de antioxidant. Toate vinurile sunt supuse unei perioade de rafinare dupa procesul de fermentatie. Rafinamentul este manipulat atat in recipiente mici (butoaie de 225 L) cat si in vase de lemn de mare capacitate (pana la 7500 de litri).
CARACTERISTICI GENERALE:
DOC – CMD Recas
Tip: Sec / Nefiltrat
Culoare: Rosu
Cupaj: Cabernet Sauvignon / Merlot
Arome: Fructe rosii si negre, tipice soiului
Tara de origine: Romania
Regiune: Recas
Alcool: 14,5 %
Temperatura de servire: 18 – 20°C
Cantitate : 750 ml
Producator: Crama Petro Vaselo