Ușor, cu o aromă transparentă și un postgust fin, vinul clasic Pinot Noir a fost maturat în butoaie de stejar mai bine de 6 luni.
Gust: elegant cu postgust de trufe
Miros: cirese,cuisoare,vanilie
Aromele de cireșe, cuișoare, fructe de pădure și vanilie, sunt accentuate datorită gustului moale și elegant cu note de violete și postgust de trufe.
Pinot Noir se recomandă a fi servit cu brânzeturi moi, mâncăruri cu sosuri cremoase, și bucate din curcan și vițel.
Temperatura de servire este de 16-18 grade Celsius.
Soi: Pinot Noir
Alcool: 14%
Tip: rosu / sec
Volum: 750 ml
Producator: Chateau Cristi
Tara origine: Republica Moldova
Un vin cu o personalitate aparte, elegant in care regasim din plin caracterul tipic de Chardonnay, imbracat de nuantele onctuoase intense de vanilie date de barrique. Se distinge gustativ prin arome sustinute de miere si alune cu un corp plin, armonios.
Fermentat si maturat 8 luni in barrique la prima utilizare.
Distinctii: Medalia de Aur IWCB 2019
Merlot – printul si Cabernet Sauvignon – regele vinurilor rosii, se completeaza prin cupajare, rezultand un vin complex, plin, catifelat, cu arome de fructe de padure, imbinate cu note de cafea, ciocolata si tabac. Mangaierea lemnului de stejar ii confera un final lung, dulce – condimentat.
Se savureaza alaturi de branzeturi nobile maturate, carnuri rosii sau vanat.
Maturat in butoaie de stejar timp de 18luni.
Primordial Fetească Neagră 2018 este un vin roșu purpuriu închis cu arome intense de fructe roșii de sezon, vișine, cireșe și caracter lemnos în bună armonie cu savoarea. Structură bună și taninuri ferme cu final ușor condimentat. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
DOC CMD Murfatlar
Soi: Feteasca Neagra
Tip: Roșu, Sec
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Asociere culinară: Paste cu ragu de vită, coaste de miel în sos de vin, colțunași de porc, pizza cu ciuperci și brânză Praid maturată în Fetească Neagră.
Producator: Domeniul Bogdan
Vin rose sec, cu arome fructate, prospetime si lejeritate.
Fisa Tehnica:
Soi: Pinot Noir
Zona de recoltare: Costesti, Arges, IG Dealurile Munteniei
Altitudine: 200m
Suprafata: 4ha
Productie medie la Ha: 6to
Sol: lutos, argilos
Orientare: Sudica
Forma de conducere: Guyot pe tulpina Vinificatie: cisterne de inox Temperatura in FA: 16°C
Maceratie peliculara: Nu
Pastrare pe drojdia fina: 4luni Maturare baric: Nu
Maturare sticla: Nu
Date analitice:
Alcool: 13%
Aciditate totala: 5,86 g/l Zaharuri reducatoare:2 g/l Extract sec nereducator: 17,8 g/l
Cantitate: 750 ml
Tip: rose /sec
DOC – CMD Banat – Silagiu
Invechire: Maturat 14 luni in barriquri de stejar romanesc + 1 an in sticla
Cupaj: Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon
Tip: rosu / sec
Alcool: 15 %
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Aramic
Nas proaspăt, care debordează de note de fructe negre (mure, prune coapte, cireșe negre) și condimente. Gust savuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele. Sfârșit persistent și aromat.
Producător: Azienda Montemajor – Puglia
Soi: Negroamaro – struguri recoltați în patru nopți (Quatronotti)
Culoare: roșu-rubiniu închis
Miros: proaspăt, debordează de note de fructe negre (mure, prune coapte, cireșe negre) și condimente
Gust: savuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele; sfârșit persistent și aromat
Recomandări gastronomice: antreuri, preparate din carne (vițel, iepure, miel), osso bucco, pizza cu gorgonzola, brânzeturi
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 15-18°C
Tara: Italia
Vinul Illustro are o culoare aurie și cucerește prin aroma senzuală de flori de salcâm, pepene galben, pară bine coaptă și vanilie.Gustul plin, armonios cu note de miere de albine și tanine nobile. Maturat 6 luni în barrique din stejar francez.
IGP Valul lui Traian
Soi: Chardonnay & Sauvignon Blanc & Rhein Riesling
Alcool: 13,2 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat este bine structurat, complex, fructuos.
IGP Valul lui Traian
Soi: Feteasca Regala
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Primul brand premium al Cramei Histria, Ammos Alb este un vin special vinificat din soiuri semiaromate de Sauvignon Blanc si Riesling. De la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice.
Sortiment struguri: Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Mancaruri recomandate: preparate din peste marin, carne de curcan sau pui. De asemenea, poate fi servit alaturi de preparate mediteraneene, branzeturi sau salate.
Temperatura de servire: 8°-10°C
Ideal pentru cei care isi doresc un vin corpolent, cu un continut ridicat de tanini care sa potenteze gustul mancarurilor pe baza de carne rosie. Strugurii Cabernet Sauvignon folositi pentru producerea acestui vin beneficiaza din plin de conditiile optime pentru a ajunge la maturitate, fiind cultivati pe Dealurile Olteniei, o regiune renumita pentru cultura vitei de vie. Culoarea acestuia este una intensa, de un rubiniu inchis, cu mici inflexiuni indigo. La miros se resimt note de cirese negre si afine dar si note vegetale de trufe amarui.
Pentru a resimti din plin continutul de tanini si aciditatea placuta, vinul trebuie sa se serveasca la o temperatura de 18-20 de grade Celsius, alaturi de o mancare pe baza de carne vanatoreasca sau carne rosie, pe gratar sau la cuptor. Retetele traditionale romanesti de mancare se impletesc de minune cu acest vin rosu sec.
Roșu de Silagi – vinul roșu fanion al Cramei Aramic – reflectă cel mai bine potențialul zonei Banat – Silagiu.
Roșu de Silagi s-a realizat prin îmbinarea măiastră a 3 vinuri: Cabernet Sauvignon, Merlot și Feteasca Neagra, obținându-se un vin roșu sec, cu o culoare roșu rubiniu intens, reflexe violacee, miros tipic soiurilor: fructe roșii de pădure, bine coapte, vișine, prună uscată, dar și nuanțe de condiment dulce.
Persistența mirosului se regăsește și în gust, post-gustul fiind suficient de intens.
Este un vin care, servit la o temperatura de 16 – 18 grade, poate însoți orice preparat pe bază de carne roșie sau poate chiar vânat.
DOC – CMD Banat Silagiu
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot și Feteasca Neagra
Tip; rosu / sec
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Aramic