Culoare roșie intensă cu nuanțe rubinii, aromă complexă, contribuind la aceasta și aroma strugurilor, amintește de cea a coacăzelor negre sau sugerează mirosul de prune uscate. Gustul, ce aduce parcă a mură, este echilibrat, consistent și viguros. Aciditatea potrivită, caracteristică soiului, intervine benefic, lăsând în urmă o amintire placută și persistentă
NOTE DE DEGUSTARE: De culoare galben pai. Olfactiv: fructe galbene coapte, mar verde. Gustativ: citrice, ananas
VINIFICARE: Strugurii au fost culesi tarziu, intre 21-22 Septembrie 2017, manual, in ladite de 10kg. In urma desciorchinarii fara zdrobire, boabele au ajuns fara presare in cuvele de inox unde a avut loc fermentatia alcoolica la temperatura controlata.
Denumire de Origine: Banu Maracine DOC-CT
Regiune: Dealurile Olteniei
Varietate Struguri: 100% Sauvignon Blanc
Maturare: 6 luni in cuve de inox
Alcool: 14% VOL.
Tip: alb / sec
Cantitate: 750 ml
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10ºC
S-au produs 2700 de sticle de 0,75L
Vestitor, vin care vine in sticla magnum, un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot care, face legatura cu gamele superioare de la Oprisor, atat sub aspectul pretului cat si al prezentarii olfactiv-gustative:
Aspect (Culoare): ROSU, un rubiniu de intensitate medie spre inchisa, cu tente clare.
Nas: De intensitate medie, parca inca nedezvoltat complet, cu note de condiment, vanilie, cafea si piele in prima instanta, lasand apoi loc fructelor de padure plus visine si ceva prune verzi.
Gust: Atacul este mai domolit decat al Cabernet-ului de mai sus, corpul este deja mai greu, dincolo demediu. Se simte nota suplimentara de calitate si complexitate. Totusi nu este un vin extrem de lucrat, se lasa descoperit usor: cu arome fructate de afine, coacaze, visine coapte si prune, armonios integrate cu ceva vanilie, cacao si piper.
Intens, corpolent, luxuriant si opulent. Interpretarea teritoriala a unui cupaj clasic de Bordeaux ce exprima potentialul nostru prin posibilitatea comparatiei. Arome de coacaze negre, afine si visine, condimente si o structura solida bazata pe tanini usor neimblanziti.
Petro Vaselo – “The Soul of our Soil”. Petro Vaselo este o vie biologic certificata unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin doua selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul; acest lucru permite sa se ajunga la sfarsitul fermentatiei fara a adauga nici un fel de antioxidant. Toate vinurile sunt supuse unei perioade de rafinare dupa procesul de fermentatie. Rafinamentul este manipulat atat in recipiente mici (butoaie de 225 L) cat si in vase de lemn de mare capacitate (pana la 7500 de litri).
CARACTERISTICI GENERALE:
DOC – CMD Recas
Tip: Sec / Nefiltrat
Culoare: Rosu
Cupaj: Cabernet Sauvignon / Merlot
Arome: Fructe rosii si negre, tipice soiului
Tara de origine: Romania
Regiune: Recas
Alcool: 14,5 %
Temperatura de servire: 18 – 20°C
Cantitate : 750 ml
Producator: Crama Petro Vaselo
Un Merlot care parcă ne dezvăluie din culoarea rubinie intensă senzația de catifelare pe care o simțim când îl gustăm. Aromele de vișine coapte sunt prezente atât olfactiv cât și gustativ, în finalul lung și intens acestea evoluează apărând note de dulceața de vișine.
Vă recomandăm asocierea cu preparate din carne de oaie, vită si vânat.
Producator : Crama Aramic
DOC – CMD Banat Silagiu
Origine : Silagiu
Regiune : Banat
Tara : Romania
Soi struguri : Merlot
Categorie : Vin roșu
Palier de gust : Sec
Alcool : 14,6 %
Continut : 0.75 L
Cu o culoare in care nuantele verzui au fost inlocuite cu galbenul pal datorat contactului cu lemnul de stejar, Aramic Chardonnay isi dezvaluie initial aromele de toast si pepene galben pentru ca dupa aerare sa apara usoare tente de unt, vanilie si cuisoare.
In gust apar si note de caise confiate si piersici albe, finalul lung si extrem de complex, indemnandu-te sa-l asociezi cu preparate din somon, butterfish, fructe de mare paste si salate.
Iconic-ul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot românesc. Forța, dar și eleganța acestui Merlot amintesc de personalitatea marelui voievod Matei Basarab, al cărui nume îl poartă, acest „Mecena” al culturii și ortodoxiei de care se leagă folosirea pentru prima data a limbii române în viață oficială, civilă și religioasă.
Ediția 2016 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi și astringență delicată și un postgust prelung.
Temperatura ideală de servire este de 18 ºC și vă recomandăm să îl degustați alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă.
Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpsunile, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul vinului petiant.
Vin obținut fără adăugare de bioxid de carbon.
Soiuri Pinot Noir
Vol alc. 12%
Cantitate: 750 ml
Zahăr rezidual 7,7 g/l
Aciditate 7 g/l
Temperatura de servire 6-8°C
Asocieri culinare Preparate din pește și fructe de mare, sushi, salate, brânză proaspătă
Medalii : Silver medal DECANTER WORLD WINE AWARD 2020
Mirosul profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutuisunt specifice soiului de Fetească Regală iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de fructe exotice, aciditatea distinsă şipostgustul mediu de migdale se potriveşte cu trăsătura demiseacă a vinului petiant.
Strugurii s-au recoltat manual la maturitate deplină. Acest vin efervescent s-a obţinut prin saturare cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, adică după metoda Asti. Vinul efervescent astfel produs și maturat în rezervoare sub presiune se îmbuteliază deasemenea sub presiune. Prin această metodă de vinificare se poate obține vinuri cu o perlație ușoară (între 1 – 2,5 bar presiune) foarte aromate, cu un rest de zahăr plăcut și conținut de alcool redus.
Temperatura de servire: 6-8 °C
Asocieri gastronomice: Preparate picante, sushi, salate, brânză proaspătă.
Medalii: Silver Medal RoWine Awards 2016, Bronze Medal WineUp Official Selection 2016
Vin petiant demisec obținut fără adăugare de bioxid de carbon
Si acest soi de struguri, Tamaioasa Romanesca, este o dovada pentru peste doua mii de ani de istorie a viticulturii la Dragasani: descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, Tamaioasa a ajuns la Dragasani probabil cu tarani greci si romani in timpul imperiului roman. Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, pastrand o aciditate proaspata.
Vinificat in sec, Tamaioasa Romanesca se ofera ca aperitiv sau cu salate, dar si cu specialitati condimentate din bucatariile Asiei.
Un Riesling Italian este o adevarata incantare in momentele active ale zilei sau in serile toride de vara. Un vin cu personalitate, corpolent si echilibrat, cu un parfum fin de lamaie, flori de portocal,nuci, migdale si usoare arome florale.
Gustativ, acest vin te va fascina cu arome de mere coapte in cuptor, stafide, scortisoara si citrice picante, care se potrivesc cu pui, mancaruri asiatice picante, sushi, peste sau ravioli cu spanac.