După cele 12 luni de maturare în baricuri de origine franceză de a doua folosință Cabernet-ul Sauvignon are acea voiciune, dar cu o tentă de opulență care se încheie într-o astringență fermă, specifică soiului.
Vin roșu rubiniu cu arome de cireșe negre și coacăze, cu note catifelate de ciocolată. Gust plin și echilibrat, cu tanini bine integrați, urmat de un post gust remarcabil.
Asociere gastronomica: Carne de vită la grătar, tort de ciocolată neagră.
De un rubiniu inchis cu reflexii violet. Buchet intens, fructat si picant cu note de coacaze negre, fructe rosii, lemn dulce si tutun. Corp consistent, catifelat cu un final lung si bogat.
Un vin amabil, picant, cu aromatica de prune, lemn dulce, tabac fin. Corpolent, cu usor rest de zahar si cu taninuri bine rotunjite de maturarea in lemn. Ar putea merge bine cu preparate traditionale, paste bogate in sos de rosii, pizza marguerite dar si asocieri mai exotice, cum ar fi rata cu portocale. Nici niste antipasti mai carnoase si usor picante n-ar protesta
Prezinta o culoare de un rosu rubiniu cu reflexii purpurii, tanar cu un buchet fructat avand note de capsuni, cirese si fructe de padure. Rafinat si intens cu un final fructat.
FA & MO este un vin elegant, obținut din struguri de Fetească Albă și Muscat Ottonel, producția 2020.
Strugurii provin 100% din via proprie de 100 de ani. Soiurile pentru acest vin au fost vinificați împreună. Vinificația este modernă în vas de inox cu control termic, pentru a-i păstra aroma proaspătă de fruct. Strugurii din via veche au un gust echilibrat și arome complexe datorită faptului că vițele merg adânc în pământ pentru a-și procura hrana, iar vinul rezultat este la fel echilibrat și foarte plăcut.
Culoare: Verde-pai, limpede, lucios.
Miros: proaspăt și curat. Nuanțe de flori de tei, pepene galben copt și flori de iasomie-lămâița.
Gust: structura medie, este sec, o aciditate ridicată (specific Fetească Albă și zona Teaca), un amărui fin și plăcut pe final.
Acest vin rose din soiurile Merlot, Syrah si Pinot Noir, este obtinut printr-o metoda moderna de vinificatie, fermentat la temperatura scazuta, pentru a-si pastra aromele. Cea mai inalta treapta valorica a acestor soiuri, obtinuta in cramele noastre, este Caii de la Letea. Se caracterizeaza prin prospetime, fructuozitate, iar notele de capsuni, flori si zmeura il fac foarte placut, cu echilibru olfacto-gustativ bun. Insoteste cu succes preparatele din carne alba si carne rosie si da o savoare noua preparatelor din peste.
Mariajul celor trei soiuri vinificate impreuna contureaza un buchet expresiv si echilibrat dominat de un post gust lung si desavarsit. O simfonie ludica de arome fructate unde se remarca note de cirese, fragi si coacaze ce evolueaza intr-un final dominat de accente de fructe exotice.
Note degustare:
Culoarea atragatoare, intre petala de trandafir si alama batuta, parfumurile diafane de fragute si gem proaspat de capsune, printre care pulseaza tuse vegetale si minerale, gustul proaspat, zglobiu, cu arome de fructe rosii si final citric-mineral fac din acest vin un veritabil campion al categoriei.
Temperatura optima de consum: 10°C.
Asocieri Gastronomice: Preparatele de peste rosu, carnae de rata la cuptor, mix de legume la grill, platou de branzeturi.
Cuvee Alexandru 2017 vine după zece ani de la prima sa ediție legendară ocupând locul în mintea celor care au găsit în acest cabernet nuanțele surprinzătoare ale fructelor de pădure și notele ascuțite ale scorțișoarei. Cei care se întâlnesc cu el, găsesc în aromele sale îmbinarea unor contraste. Eleganța sa este completată de fermitatea accentelor, arătându-ne că timpul este cel care ne șlefuiește în devenirea noastră.
Complexitatea sa aromatică în care se simt în special fructele negre, coacăzele şi vișina bine coaptă precum şi structura sa deosebit de puternică va continua să îl transforme într-un vin absolut ieşit din comun, cu un potențial de învechire de minim 20 de ani. Realizat din struguri Cabernet Sauvignon din podgoriile din Dealu Mare, Cuvee Alexandru 2017 își continuă legenda,adăugând în fiecare an, experiența vinificatorului prin note diferite create în procesul de maturare.
Mirosul său fructat, de coacăze negre, afine, stafide și vișine coapte se completează surprinzător cu eleganța aromei de vanilie și scorțișoară. Pune un pahar de Cuvée Alexandru lângă o masă bogată cu preparate din carne roșie, vânat, brânzeturi maturate sau de oaie și servește-l la 15–16°C. Vei avea tabloul complet al puterii manifestate discret, precum o unealtă iscusită în mâna unui lider.
Recolta din 2017 a adus note noi, stăpânind tot mai bine gustul de fructe negre, mure, afine, coacăze și ciocolată neagră. Acest vin este o devenire permanentă, de la an la an obținând valențe noi, care se adaugă la gustul său corpolent, cu tanini puternici bine șlefuiți și integrați. Asemeni celor care l-au creat și au așteptat 10 ani pentru perfecționarea sa, vinul ne răsplătește, acum, cu un gust puternic, elegant, persistent.
DOC Dealu Mare
Soi: Cabernet Sauvignon
Alcool: 14,5%
Tip: rosu / sec
Temperatura de servire: 15-16°C, cu o aerare anterioară de circa 2 ore
Lasă-ți simțurile dezmierdate de aromele irezistibile ale unui vin roșu sofisticat. Surprinde-ți prietenii închinând un pahar de Cuvée Charlotte 2015 servit alături de o friptură de vită argentiniană la grătar sau miel la cuptor. Gustul echilibrat și senzația de dulce îți va completa desertul savuros cu ciocolată neagră. Fiecare sorbitură te va încărca de energie și poftă de viață, iar mirosul complex de fructe roșii, prune uscate, trufe și scorțișoară îți va aduce garantat complimentele invitaților tăi.
Temperatura de servire: 15-16°C,cu o aerare anterioară de circa 2 ore
Cuvée Amaury 2020 un vin cu alcool moderat și o prospețime deosebită datorată acidității naturale a strugurilor culeși manual. Finalul lung, ușor dulce, te va lăsa cu un gust plăcut după fiecare pahar, oferindu-ți încrederea necesară ca să mai servești încă unul.
Nota de eleganță și feeria de arome pentru Cuvée Amaury 2020 este asigurată de maturarea vinului vreme de 2 luni în bancuri din stejar francez de 1 și 2 ani.
Vinul Cuvée Amaury 2020 îl poți servi rece (13°C- 4°C) ca aperitiv sau în compania unor preparate din pește sau carne albă. Iar dacă îl păstrezi vreme de 8 ani în condițiile de temperatură, umiditate și luminozitate optime, îl poți transforma într-un cadou special pentru cei dragi.
Alege să îți regăsești energia cu un pahar de vin deosebit. Cuvée Clemence 2018 a fost obținut din strugurii culeși manual din viile SERVE, din zona Cherba. Combinația inedită de soiuri între Chardonnay și Fetească Albă te vor cuceri încă de la prima înghițitură. Te vei bucura astfel de un vin echilibrat, cu o complexitate deosebită.
Pentru a-i sublinia caracterul aparte, Cuvée Clemence 2018 se poate servi în compania unor preparate din pește sau pasăre, mozzarella și brânzeturi proaspete. Te lăsăm pe tine să descoperi cât de bine se împletesc aceste bucate alese cu gustul cremos de miez de pâine și alune al vinului.
Regăsește frumusețea începuturilor în notele predominant florale din mirosul vinului. Retrăiește inocența copilăriei cu mirosul de tei în floare, prun sau flori de salcâm. Scorțișoara și vanilia vor completa subtil pentru o experiență olfactivă specială.
Eleganța și caracterul vinului Cuvée Clemence 2018 este reliefată și prin modul de servire. Savurează-l la o temperatură de 12°-13° C.
Vin echilibrat și fructat de un roșu negru intens, cu o nuanță violet intens.
Este incredibil de aromat, cu note de dulceață de cireșe, mure, vanilie și cuișoare.
Moale, armonios si proaspat la palat, cu o usoara dulceata initiala, putin tanin si multa fuziune, plin de arome de fructe de padure si vanilie si un final foarte placut.