După cele 12 luni de maturare în baricuri de origine franceză de a doua folosință Cabernet-ul Sauvignon are acea voiciune, dar cu o tentă de opulență care se încheie într-o astringență fermă, specifică soiului.
Vin roșu rubiniu cu arome de cireșe negre și coacăze, cu note catifelate de ciocolată. Gust plin și echilibrat, cu tanini bine integrați, urmat de un post gust remarcabil.
Asociere gastronomica: Carne de vită la grătar, tort de ciocolată neagră.
FA & MO este un vin elegant, obținut din struguri de Fetească Albă și Muscat Ottonel, producția 2020.
Strugurii provin 100% din via proprie de 100 de ani. Soiurile pentru acest vin au fost vinificați împreună. Vinificația este modernă în vas de inox cu control termic, pentru a-i păstra aroma proaspătă de fruct. Strugurii din via veche au un gust echilibrat și arome complexe datorită faptului că vițele merg adânc în pământ pentru a-și procura hrana, iar vinul rezultat este la fel echilibrat și foarte plăcut.
Culoare: Verde-pai, limpede, lucios.
Miros: proaspăt și curat. Nuanțe de flori de tei, pepene galben copt și flori de iasomie-lămâița.
Gust: structura medie, este sec, o aciditate ridicată (specific Fetească Albă și zona Teaca), un amărui fin și plăcut pe final.
Cuvee Alexandru 2017 vine după zece ani de la prima sa ediție legendară ocupând locul în mintea celor care au găsit în acest cabernet nuanțele surprinzătoare ale fructelor de pădure și notele ascuțite ale scorțișoarei. Cei care se întâlnesc cu el, găsesc în aromele sale îmbinarea unor contraste. Eleganța sa este completată de fermitatea accentelor, arătându-ne că timpul este cel care ne șlefuiește în devenirea noastră.
Complexitatea sa aromatică în care se simt în special fructele negre, coacăzele şi vișina bine coaptă precum şi structura sa deosebit de puternică va continua să îl transforme într-un vin absolut ieşit din comun, cu un potențial de învechire de minim 20 de ani. Realizat din struguri Cabernet Sauvignon din podgoriile din Dealu Mare, Cuvee Alexandru 2017 își continuă legenda,adăugând în fiecare an, experiența vinificatorului prin note diferite create în procesul de maturare.
Mirosul său fructat, de coacăze negre, afine, stafide și vișine coapte se completează surprinzător cu eleganța aromei de vanilie și scorțișoară. Pune un pahar de Cuvée Alexandru lângă o masă bogată cu preparate din carne roșie, vânat, brânzeturi maturate sau de oaie și servește-l la 15–16°C. Vei avea tabloul complet al puterii manifestate discret, precum o unealtă iscusită în mâna unui lider.
Recolta din 2017 a adus note noi, stăpânind tot mai bine gustul de fructe negre, mure, afine, coacăze și ciocolată neagră. Acest vin este o devenire permanentă, de la an la an obținând valențe noi, care se adaugă la gustul său corpolent, cu tanini puternici bine șlefuiți și integrați. Asemeni celor care l-au creat și au așteptat 10 ani pentru perfecționarea sa, vinul ne răsplătește, acum, cu un gust puternic, elegant, persistent.
DOC Dealu Mare
Soi: Cabernet Sauvignon
Alcool: 14,5%
Tip: rosu / sec
Temperatura de servire: 15-16°C, cu o aerare anterioară de circa 2 ore
Lasă-ți simțurile dezmierdate de aromele irezistibile ale unui vin roșu sofisticat. Surprinde-ți prietenii închinând un pahar de Cuvée Charlotte 2015 servit alături de o friptură de vită argentiniană la grătar sau miel la cuptor. Gustul echilibrat și senzația de dulce îți va completa desertul savuros cu ciocolată neagră. Fiecare sorbitură te va încărca de energie și poftă de viață, iar mirosul complex de fructe roșii, prune uscate, trufe și scorțișoară îți va aduce garantat complimentele invitaților tăi.
Temperatura de servire: 15-16°C,cu o aerare anterioară de circa 2 ore
Alege să îți regăsești energia cu un pahar de vin deosebit. Cuvée Clemence 2018 a fost obținut din strugurii culeși manual din viile SERVE, din zona Cherba. Combinația inedită de soiuri între Chardonnay și Fetească Albă te vor cuceri încă de la prima înghițitură. Te vei bucura astfel de un vin echilibrat, cu o complexitate deosebită.
Pentru a-i sublinia caracterul aparte, Cuvée Clemence 2018 se poate servi în compania unor preparate din pește sau pasăre, mozzarella și brânzeturi proaspete. Te lăsăm pe tine să descoperi cât de bine se împletesc aceste bucate alese cu gustul cremos de miez de pâine și alune al vinului.
Regăsește frumusețea începuturilor în notele predominant florale din mirosul vinului. Retrăiește inocența copilăriei cu mirosul de tei în floare, prun sau flori de salcâm. Scorțișoara și vanilia vor completa subtil pentru o experiență olfactivă specială.
Eleganța și caracterul vinului Cuvée Clemence 2018 este reliefată și prin modul de servire. Savurează-l la o temperatură de 12°-13° C.
Vin echilibrat și fructat de un roșu negru intens, cu o nuanță violet intens.
Este incredibil de aromat, cu note de dulceață de cireșe, mure, vanilie și cuișoare.
Moale, armonios si proaspat la palat, cu o usoara dulceata initiala, putin tanin si multa fuziune, plin de arome de fructe de padure si vanilie si un final foarte placut.
De un galben pai cu reflexii verzui, buchet fructat cu note de mar verde,banane,fructe tropicalesi flori albe. Proaspat ,mineral gata de baut, placut si bine echilibrat.
Merge perfect cu aperitive si supa de peste, fructe de mare si branzeturi moi.
Un vin superb nascut din pasiunea pentru strugure si incununat de succes de la prima incercare-98 Puncte LM. De un rubiniu inchis cu reflexii violet. Buchet intens, fructat si picant cu note de coacaze negre, fructe rosii, lemn dulce si tutun. Corp consistent, catifelat cu un final lung si bogat.
Ideal alaturi de preparate elaborate, carne la gratar si branzeturi maturate
”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
Prezinta o culoare de rosu rubiniu cu sclipiri de granat, buchet condimentat cu note de vanilie si cuisoare, fructe rosii si gem de prune. Un palat delicat dar intens cu tanini fini si un final prelung.
Ideal alaturi de antreuri picante , carne la gratar sau branzeturi maturate.
Salice Salentino maturat in baricuri de stejar american si frantuzesc pentru 10-12 luni.
Culoare rosu rubiniu cu reflexii violet, un buchet fructat bogat cu note de prune si cirese, tutun picant si piele. Gust moale si intens , persistent pe palat.
Ideal alaturi de carpaccio, si carne la gratar, mezeluri si branzeturi.