Divin produs din distilate pentru divin,invechite minimum 15 ani in barrique-uri si budane de stejar carpatic si caucazian. Se remarca printr-o complexitate aromatica distincta, cu note de fructe confiate, accente de ciocolata neagra si migdale prajite.
Detine culoarea cuprului cu reflexii aurii si corp bine structurat cu o textura moale.
Gust bogat evidentiat prin nuante delicate de piersici coapte, lemn dulce si nucsoara, completat cu un post gust de lunga durata in care se impletesc notele subtile de miere si condimente orientale.
Produs din 2017 folosind tehnologia clasica, din distilate maturate cel putin 10 ani in butoaie de stejar.
Are o culoare chihlimbar profund, cu reflexii auriu închis. Are un buchet magnific, armonios, rasinos cu note de caramel si ciocolata. Maturitatea coniacului este bine subliniată de postgustul lung și echilibrat.
Se asortează bine cu carne slabă, brânzeturi mature și ciocolată neagră.
Balsamuri și lichioruri Buket din Moldova , vermuturi și vinuri – la această fabrică sunt produse peste 48 de produse diferite, pe bază de ingrediente naturale și aditivi aromatizanți (fructe, ierburi și fructe de pădure). Uzina Buket Moldavii a participat în repetate rânduri la concursurile „Cea mai bună întreprindere a URSS”. Potrivit directorului fabricii, ei nu urmăresc premii, pentru că sunt deja destule, doar au decis să demonstreze încă o dată tuturor că produsele lor sunt cu adevărat unice. Unicitatea produselor Buket of Moldova constă în naturalețea lor, fără utilizarea de aditivi artificiali.
Reteta originala :
Balsamul „Buket Fernet” este una dintre cele mai bune băuturi tonice care are proprietăți digestive benefice. Fabricat din plante medicinale naturale picante – aromate, precum aronia, măceșul, nucul, arnica, pelinul, leuzea, eleuterococul, sunătoarea, elecampanul. Cuișoarele, scorțișoara, migdalele dulci, coriandru, petale de trandafiri și menta adaugă gust picant.
La fabricarea produsului, producătorul a refuzat categoric să folosească îndulcitori, arome și coloranți.
Produsele companiei Buket Moldavii nu sunt doar un indicator al unui produs de calitate, acest brand este istoria și simbolul activității de vinificație a Moldovei. La urma urmei, această plantă a făcut faimoasa cramă Dubossary în întreaga Uniune Sovietică, care a primit ulterior numele uneia dintre celebrele sale băuturi.
Cum este această băutură?
Lichiorul de gutui este unul dintre cele mai bune lichioruri din această categorie pentru adevărații fani ai băuturilor dulci. Este facut din cele mai coapte fructe de gutui din Japonia, de culoarea socului si condimente aduse din tarile tropicale.
Lichiorul de gutui are o culoare gălbuie-aurie, îmbină perfect aromele de nucșoară și fructe și este absolut complet și plăcut, în timp ce notele de fructe exotice sunt clar exprimate în el. Acest efect a fost obținut de meșterii moldoveni, datorită rețetei originale și a măiestriei șlefuite de-a lungul mai multor ani. Aroma băuturii îmbină tonurile de nucșoară și mirosul plăcut de gutui.
Producătorul a refuzat categoric să folosească îndulcitori, arome și coloranți în procesul de producție al băuturii.
Recomandat pentru consum în formă pură la temperatura camerei sau ca parte a diferitelor cocktail-uri.
Produsele companiei Buket Moldavii nu sunt doar un indicator al unui produs de calitate, acest brand este istoria și simbolul activității de vinificație a Moldovei. La urma urmei, această plantă a făcut faimoasa cramă Dubossary în întreaga Uniune Sovietică, care a primit ulterior numele uneia dintre celebrele sale băuturi.
Ce este aceasta bautura?
Fabricat din extracte naturale de nuci coapte ceroase, macese, cafea, cacao si condimente. Rețeta băuturii a fost creată pe baza unei vechi rețete populare de tinctură din fructe de nucă, care se face și se consumă de mult în satele moldovenești. Aroma și gustul arată note de nuci coapte, cafea și ciocolată.
La producerea acestui lichior, nu se folosesc arome, îndulcitori și coloranți.
”AKADEMOS” 25 Ani a fost elaborat și produs cu prilejul Jubileului de 70 Ani de la fondarea Academiei de Științe a Moldovei. Această capodoperă a fost obținută cu utilizarea distilatelor de vin, pentru divin produse după o tehnologie clasică ce prevede distilarea dublă la aparatele ”Charanta” (Charente, France), iar în scopul excluderii utilizării în producere a substanțelor chimice pentru tratare, precum și a sporirii esențiale a calității produsului finit, în cumul cu tratarea termică, unele componente de cupaj sunt actinate înainte de procesul de maturare a produsului cu ajutorul actinatorului ”Actini-France” cu raze infra-roșii și ultra-violete la diferită lungime de undă conform unui brevet de invenție german. Maturarea produsului se efectuează cel puțin 25 ani în butoaie de stejar secular, utilizate anterior la producerea vinului pelicular matur ”IALOVENI”. Astfel, buchetul este foarte expresiv și complex, iar gustul moale, armonios, amărui picant cu nuanțe de nucușoare prăjite și fructe uscate.
Nas impresionant de infuzie de ceai, caise coapte, coajă de portocală, lemn dulce, vanilie și toast. Pe palatin, este catifelat și delicat, cu o adevărată explozie aromatică – fructe coapte, vanilie, citrice, condimente, piele.
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord Récolte 2004 se livrează în cutie de lemn.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Venator Pinot Noir 2020 este un vin din struguri cultivati intr-un climat racoros la limita nordica a viticulturii, dincolo de Paralela 47, unde ajung la maturitate si acumuleaza arome mult mai lent, rezultand un vin complex si echilibrat, cu aciditate pronuntata si caracter mineral.