Romul Diplomatico Reserva Exclusiva este distilat din melasă în alambicuri de cupru şi învechit timp de 12 ani în butoaie mici din lemn de stejar, înainte de a fi îmbuteliat. Sortimentul este produs în Venezuela, ţară unde producţia de rom datează din anul 1896. Distileria unde este obţinut acest rom e localizată în munţii Anzi. Blendul este unul dintre cele mai premiate romuri din lume, având în palmares peste 20 de premii câştigate la competiţiile de profil. Caracterul său complex este definit de aroma bogată, dulce şi fructată şi de textura catifelată, care cucereşte de la prima degustare. Pentru a savura din plin buchetul opulent al romului Diplomatico Reserva Exclusiva se recomandă degustarea sortimentului simplu sau cu gheaţă.
Notele degustării:
Miros: Un parfum remarcabil, intens, de prăjitură cu fructe, stafide, caramel, vanilie, cacao, ghimbir, scorţişoară şi cuişoare, cu note lemnoase şi accente citrice.
Gust: Arome iniţiale de ciocolată, urmate de note de caramel, fructe tropicale şi influenţe lemnoase.
Finish: Lung, cu accente de ciocolată, portocale şi vanilie.
Via Marchizului este cultivată pe Plaiul Viticol Fințeşti în arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori să demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind şi prima suprafață achiziționată. Cei 90 de ari cultivați cu Negru de Drăgăşani au fost separati de restul viei pentru a permite echipei noastre să acorde o atenție sporită acestui soi de struguri excepțional, lucru care a contribuit la obținerea unui vin de o calitate deosebită.
Cu o culoare roșu aprins cu nuanțe violet, vinul prezintă arome de mure cu note de smochine și ciocolată marcate de un caracter vanilat. Proaspăt, suculent și aromat când ajunge în gură cu tanini rotunzi și un final persistent şi savuros.
AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu doar o Busuioacă inconfundabilă și o Fetească Neagră vioaie, ci și unul dintre cele mai rare soiuri autohtone: Zghihara. Strugurii de Zghihară au triumfat aici și au găsit cea mai bună exprimare: nobilă, dar și năbădăioasă. Aceasta este încă o confirmare că la Averești, prin cultivarea atentă a strugurilor, iau naștere vinuri seducătoare, prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor, care dau standardul de referință al soiului.
Nas intens, vioi, cu note florale. Gust dominat de fructe albe, cu note de citrice și fructe coapte, într-un strat fin, dar prezent, de condimente. Final reconfortant, cu note citrice.
Bine răcit (8-10*C), potrivit la orice oră, perfect pentru vinete cu maioneză, ouă umplute, salate boeuf sau a la rousse, burger sau pulled pork.
O inovatie in domeniu, este prima Sarba in istorie obtinuta prin metoda fermentarii si maturarii SUR LIE (pe depozit fin de drojdie) in baricuri noi de stejar frantuzesc timp de 6 luni. Un vin elegant, unicat prin aromele specifice de petale trandafir.
Incanta prin arome intense de petale de trandafir, piersica rosie si fructe exotice ca mango si papaya. Datorita fermentarii si maturarii Sur-Lie in baricuri noi de stejar frantuzesc notele fine de condimente dulci, migdale si toast ofera complexitate atat olfactiv cat si gustativ. Corpolent, intens cu o aciditate crocanta si un post gust persistent si onctuos.
Un Chardonnay elegant ce prezinta o aroma complexa de mar, para si piersica alba completata de mireasma notelor exotice de anason, coaja de portocala si smochine confiate. Textura onctuoasa, datorata fermentarii malolactice, ce imbina in mod placut aciditatea modica cu corpolenta vinului. Intens si echilibrat, acest vin impresioneaza printr-un post gust foarte lung.
O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason, cuisoare, completate cu note de piele. Este echilibrat cu tanini pronuntati si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.
Un vin rosu cu adevarat special! Acest Merlot este maturat in baricuri noi frantuzesti si invechit cativa ani buni in sticla. Gustul este pregnant cu arome de cirese negre si cacao urmate de condimente cu tuse dulci de vanilie. Un vin corpolent, cu taninuri moi si aciditate modica. Vinul necesita o decantare de 2 ore pentru a-si pune in valoare calitatile.
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor.Aromele principale sunt de fructe rosii,cum sunt capsunile, coacazele rosii,zmeura si cirese,completate, mai ales gustativ, de note citrice de portocalarosie si grapefruit roz. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat, ii da vinului un corp suplu si placut. Vinul este sec, racoritor, cu alcool bine integrat, iar dupa aerare se pot remarca si note de tarta de fructe in final de gust.
Asocieri culinare: Cu aperitive reci, salata de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la gratar si preparate pe baza de pui si curcan ; Deserturi cu fructe de padure si inghetata.
Un vin reusit, care se remarca inca de la nivel cromatic datorita nuantelor pronuntate de rosu-intunecat cu reflexe viole si un nivel de limpiditate satisfacator.
La nivel olfactiv se identifica parade surprinzatoare de arome proaspete (mure, coacaze negre si visine coapte), iar in prelungire se identifica tente palide de mosc, vanilie sau scortisoara.
Gustativ, aroma inegalabila a fructelor de padure rosii, completate cu efectele launtrice ale lemnului rece si tonurile usoare de vanilie vor creea satisfactia dorita.
Muse Stars este un vin spumant superb semnat Cramele Recaş, în a cărui compoziţie se regăsesc exclusiv struguri Chardonnay. Pentru a realiza sortimentul, producătorii au folosit metoda tradiţională de fermentare în sticlă timp de 19 luni, obţinând astfel un perlaj fin, seducător, care înnobilează discret paleta aromatică. Vinul are un caracter proaspăt, elegant şi expresiv, de aceea se potriveşte foarte bine cu brânzeturi tari şi semitari, brânză cu mucegai, crustacee sau deserturi cu fructe galbene. Temperatura optimă de servire este de 5 – 7 °C.
Notele degustării:
Miros: Note curate de fructe, în special pere şi piersici zemoase, completate cu accente minerale şi tonuri subtile de pâine prăjită.
Gust: Un melanj nuanţat, unde se ghicesc arome de pepene galben, piersică bine coaptă şi influenţe citrice vibrante.
Jiana, noul rose memorabil al Cramei Oprişor, împleteşte contraste şi sinergii. Intensităţii rafinate a rozului-pal i se adaugă prospeţimea aromelor îmbietoare de cireşe albe, piersici şi mango. Aciditatea potrivită, bine integrată într-o structură elegantă, uşor cremoasă, cu senzaţii retronazale de cireşe de mai, condimente şi vanilie, alcoolul moderat şi finişul prelung fac din acest vin un companion perfect pentru orice zi de vară.
Asociere gastronomica: Preparate cu fructe de mare