Cuartz Alb este un vin spumant extra dry definit de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui, surprinde placut prin perlajul persistent iar gustativ denota o personalitate si o prospetime excelenta. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei. Spumantul Cuartz este realizat prin metoda Charmat a refermentarii cu drojdii naturale în tancuri sub presiune.
Feteasca Neagră Multivintage: produs prin asamblarea a 3 vintajuri diferite de Feteasca Neagră pentru a scoate in evidență atât notele fructate acestui soi cat și nobilețea maturării în butoaie de stejar. Maturat în butoaie 12 luni.
In & Out este un proiect născut pentru piața asiatică care a dat naștere unui vin unic și câștigător. Eticheta sa prezinta un design exclusivist in ambalajul vinurilor internationale, care se remarca prin originalitate in manopera si semantica folosita. Crapul de culoarea aramiului care sare din apa este un joc intre plin si gol, un simbol al pozitivitatii, al dinamismului si al norocului.
Soi: Montepulciano d’Abruzzo
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturare: 24 de luni și apoi timp de 10 luni în sticlă.
Gust: Moale și catifelat, multă elegantă și persistentă.
De când s-a înmulțit atenția acordată cultivării și prelucrării sale, Primitivo di Manduria a oferit emoții din ce în ce mai mari pasionaților de vin din întreaga lume, atât de mult încât a devenit, sub numele de Zinfandel, o trăsătură caracteristică viticulturii californiane. Primitivo Salento IGT este un vin cald și învăluitor, ideal pentru mezeluri și mezeluri și brânzeturi mature.
Struguri / Primitivo di Manduria 100%.
Recolta / Între sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.
Vinificare /Macerare lungă în rezervoare de oțel și fermentare la temperatură controlată. Următoarele 12 luni de învechire în barrique.
Degustare /Roșu rubiniu intens cu nuanțe violete, nasul este foarte fructat cu o prevalență de fructe roșii precum mure, afine, prune și cacao. In gura este bogat, fructat, cu corp si structura mare.
Petit Verdot este un soi apreciat pentru caracterul sau distinct, cu aciditate ridicata, taninuri ferme si arome orientate catre condimente si fructe, Pergament este o raritate creata pentru iubitorii de vin.
Se recomanda decantare minim 30 min.
Asociere culinara: Mezeluri condimentate, cotlete de berbecut cu sos de piper verde, branzeturi maturate.
Ȋn cele 1,7 ha de vie veche, plantate in 1920, de bunicii actualului proprietar, există aproximativ 300 de butuci de Fetească Albă. Din ei am obţinut aproape 1000 de sticle de vin.
Un vin minunat, cu macerare medie, aciditate fermă, cu o dulceaţă echilibrată perfect. Un final uşor de bitter, ȋn urma macerării peliculare, confirmă aromele şi o extracţie aromatică, de excepţie. Simţim note florale de flori de vie şi miere de tei şi note fructate de caise In pârg şi zarzăre.
Acompaniază perfect brânzeturi complexe, paste, complexe, carne albă şi vânat mic cu păr sau pene şi peşte alb, cu sau fără solzi.
Cu o culoare rubinie placuta si un corp mediu te întâmpină cu un melanj de condimente și arome intense de vișine coapte, coacăze și mure, însoțite de nuanțe subtile de ciocolată, vanilie și condimente vegetale.
Gustul plin și echilibrat dezvăluie taninuri fine cu o aciditate bine integrată, oferă o experiență armonioasă si un gust lung. Ideal pentru platouri de salamuri , paste cu sos rosu sau friptura la cuptor.
Obtinut din struguri crescuti la malul marii, vinul a fost creat prin fermentarea separata a celor doua soiuri si cautarea imbinarii perfecte intre caracterul puternic al Fetestii Negre si eleganta Merlot-ului. Innobilat timp de 6 luni in barrique-uri de stejar romanesc, folosind o temperatura relativ joasa pentru fermentarea vinului rosu (21 – 22 grade C) vinul se caracterizeaza prin fructuozitate si eleganta.
„În trecut, Santa Maddalena – un cuvée tradițional amestecat din cele două soiuri autohtone de struguri Schiava și Lagrein – a jucat un rol important în producerea vinului în Tirolul de Sud și a fost unul dintre cele mai cunoscute roșii italiene.” – Rudi Kofler
Culoare: Culoare: rosu rubiniu intens
Miros: Santa Maddelena atrage nasul cu arome primare clare de soc negru si cirese sustinute de migdale amare si o nuanta de violeta.
Gust: Cu arome pline de fructe la palat și totuși moale și elegant în același timp, acest vin roșu beneficiază de o aciditate echilibrată și un conținut scăzut de tanin pentru a obține un final foarte plăcut.
Maturare: fermentație malolactică și învechire în butoaie mari de lemn timp de 7-8 luni.
Asocieri culinare: O combinație clasică din Tirol de Sud cu un platou de mezeluri precum slănină și Bündnerfleisch sau o salată de carne de căprioară cu ciuperci la ghiveci și mousse de brânză cremă, sau carne de vită rece cu sos de vinegretă; la fel de atractive cu tagliatelle cu salsiccia sau carne de vită fiartă cu salsa verde și cartofi cu pătrunjel.
„Lagrein este, fără îndoială, unul dintre eroii locali ai Tirolului de Sud și astăzi, datorită unei combinații de arome fructate și arome picante plus taninuri catifelate, se bucură de o adevărată renaștere. Acest soi autohton își are rădăcinile în orașul Bolzano, din Tirolul de Sud, dar este un obișnuit pe lista de vinuri din Terlano de câteva decenii acum.” – Rudi Kofler
Culoare: roșu granat închis
Miros: Vinul are o aromă intensă compusă din merișoare uscate și cireșe, evidențiată cu o notă florală de liliac și note de dafin. Sunt prezente și note de aromă reținută de ciocolată.
Gust: Foarte suculent și armonios, cu o textură delicată și taninuri mătăsoase, Lagrein-ul dezvoltă o opulență rară și este bogat și catifelat la palat.
Maturare: fermentație malolactică și învechire în butoaie mari de lemn timp de 7-10 luni.
Asocieri culinare: pachețele de brânză de oaie la cuptor, ossobuco sau boeuf bourguignon.
Miros: Mărul verde și piersicul alb se combină cu nuanțe fine de melisa și mentă pentru a crea aroma tipică a clasicului Terlano.
Gust: Piersica este foarte puternică și la palat, dând Terlanoului caracterul său plin de viață. Aroma multifațetă, bine structurată derivă dintr-un joc de prospețime și mineralitate și are, de asemenea, un final minunat de persistent.
Asocieri culinare: O alegere regională tradițională cu supă de vin Terlano, salată de sparanghel alb crud, mâncăruri tipice precum pizza și paste cu sos de roșii sau foccaccia cu rozmarin sau penne all’arrabbiata; parmezan și pecorino proaspăt; de asemenea, cu preparate sud-tiroleze precum găluște cu slănină sau cârnați cu varză murată, și cu piept de curcan cu rădăcină sau o friptură fină de vițel.
Miros: O aromă fină condimentată de grepfrut și piper alb intră într-o relație extrem de armonioasă cu piersicile coapte.
Gust: Cu o structură bine echilibrată și o aciditate vie, acest delicat și elegant Müller Thurgau este o băutură extrem de convingătoare.
Asocieri culinare: Excelent ca aperitiv și, de asemenea, cu carpaccio de pește-spadă, pește braconat precum păstrăvul albastru, sau biban de mare în folie; carne de vită fiartă cu piure de țelină; brânză proaspătă de Alp.