Aspect: Vinul este unul limpede, de o intensitate medie și o culoare de trandafir Roz-Rubinie
Miros: Nasul ne spune că este un vin curat, cu o intensitate pronunțată caracteristică fructelor roșii.
Gust: Paleta gustativă vine în întâmpinarea noastră cu un vin SEC care este caracterizat de o aciditate ridicată specifică zonei Lechința-Teaca. Deosebit de bine echilibrat, ceea ce îl transformă într-un vin corpolent cu arome de fragi, zmeură și vișine coapte!
Vin rosu sec, produs din struguri de origine autohtona din soiul Feteasca Neagra, recoltati din zona de sud a Moldovei, Stefan Vodaă. A fost maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar. Produs intr-o editie limitata de 2000 sticle, are un potential de maturare la sticla foarte indelungat.
Culoarea rosie rubinie intensa cu reflexii grena in margini. Nasul este complex cu note pregnante de visine, coacaze negre, paine prajita, prune uscate, stafide completate de note specifice maturarii la baric (vanilie). Gustul este complex si echilibrat cu taninuri mature in care predomina aromele de prune, nuci verzi si ciocolata neagra. Post-gustul este usor condimentat si de durata.
Temperatura de servire: 16-18 °C.
Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semi-dure, legume caramelizate si mezeluri fine.
Strugurii folosiți la producerea acestui vin au fost crescuți și recoltați la mica gospodărie a familiei Iurco, podgoria, de doar 1 hectar, aflându-se în apropiere de satul Talmaza, Stefan Vodā,
în renumita microzonā viti-vinicolā Purcari.
Note organoleptice:
Stilul nostru de Chardonnay, de fapt, este despre a arăta puterea și autenticitatea regiunii de unde vine. Vinul se deschide printr-un complex generos de arome, unde se disting notele florale, piersici coapte, fructe exotice și nuci coapte la cuptor.
Gustul bogat cu o textură delicată și cremoasă, nuanțe de miere, unt, totul într-un echilibru perfect cu aciditatea fină, care duce spre un postgust lung și mătăsos.
Acest vin concentrat și puternic poate fi savurat îndată procurat, dar cu siguranță are un potențial enorm de evoluție interesantă la o ulterioara maturare în sticlă.
Un vin de o culoare foarte profunda, violet nuantata si puternic “parfumat”, in care ies in prim plan aromele de mure, prune, vanilie, ciocolata si condimente de piper. Gustul bogat, plin, cu tanine matasoase si “slefuite”, al carui caracter este totusi dirijat de nuante de fructe si pomusoare de culoare neagra, dar armonios integrate cu cele de complexitate, plinete si volum ce vin din contactul cu lemnul.
Un cupaj din Cabernet Sauvignon si Merlot, de culoare rubiniu intens, sec, cu miros de vișine, prune uscate, ciocolată. Gust prietenos, suplu, fără asperități.
Cu aceleasi caracteristici, sunt dispunibili: Sf.Ilie, Sf: Dumitru, Sf: Stefan, Sf.Andrei
Descopera Z.indi – un vin zburdalnic si autentic, creat cu mandrie vinificand Zghihara de Husi cu drojdii INDIgene.
Vibrand cu spiritul liber acest vin te poarta pe carari umede si te invaluie cu aroma proaspata a pietrei curate. Cu o aciditate efervescenta si un caracter salbatic, Z.indi te insoteste in orice moment al zilei, fiind alegerea perfecta pentru preparate din peste si branzeturi maturate.
Grappa di Bassano 24 Carati Oro de la Jacopo Poli este obținută din distilare artizanală, în loturi mici, cu alambic cu ciclu discontinuu și se păstrează în pivnițele distileriei, în butoaie mici de stejar francez. Fin elegant, cucerește nasul și palatul datorită versatilității sale.
Materie primă : cuvée de viță de vie aromatică din zona Bassano del Grappa.
Mod de producere : distilare artizanala, cu alambic de cupru cu cazane de abur;
Pentru Poli Marconi 46 Gin, producatorul folosește o metodă specială: aromele botanicelor sunt captate printr-o infuzie specială pe baie de apă și, în final, adăugate la distilat. Botanicele sunt ingrediente tradiționale, cum ar fi boabele de ienupăr, coriandru, cardamom și menta, precum și plante botanice mai exotice, cum ar fi pinul paraș, pinul munte și strugurii de nucșoară. Acestea din urmă sunt o necesitate pentru fundalul mărcii și fac din Poli Marconi 46 Gin o băutură minunată.
Cu un conținut de alcool relativ ridicat de 46% – de unde și numele ginului – Poli Marconi este un spirit intens. Totuși, scopul aici nu este efectul îmbătător, ci de fapt gustul: cu cât un gin conține mai mult alcool, cu atât aromele și substanțele botanice individuale pot fi detectate mai bine în palat. În cazul Poli Marconi 46 Gin, puteți aștepta cu nerăbdare atât arome vinoase, cât și arome, precum cele lemnoase, care funcționează grozav atât în gin tonic pur, cât și în amestec.
Rom Bolivar , produs și maturat în frumoasa Venezuela. Romul a fost distilat utilizând un Column Still din trestie de zahăr locală premium.
Romul poartă numele lui Simon Bolivar, cunoscut drept Eliberatorul și eroul venezuelean, care a jucat un rol major în tranziția către independența față de Spania pentru mai multe țări din America de Sud și Centrală, inclusiv Venezuela. În plus, Bolivarul este moneda națională a Venezuelei.
Maturarea tropicală este de trei ori mai intensă decât coacerea în climă mai rece. Căldura tropicală intensifică interacțiunea dintre rom și lemn. S-a maturat în butoaie americane de ex- bourbon din stejar alb, ceea ce ia conferit o aromă lemnoasă plăcută cu notă de condimente și nuci.
După învechire, la rom s-au adăugat distilate de cacao și vanilie , obținându-se un gust unic cu echilibru și finețe perfecte. Recomandăm servirea curată sau în cocktailuri.
De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.
”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.